Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Η ζωγραφική για μένα αποτελεί έναν τρόπο διαφυγής από τη φθοροποιό πραγματικότητα. Το σημείο φυγής… : Άννα Τσαπάρα εικαστικός - ζωγράφος

 


«Σημείο φυγής… στο κόκκινο»: Η έκθεση της Άννας Τσαπάρα θα σας ταξιδέψει

Προσωπικά βιώματα αλλά και εικόνες που κάτι έχουν να της πουν γίνονται η σπίθα που ανάβει τη φλόγα της έμπνευσης. Τα πινέλα της Άννας Τσαπάρα παίρνουν φωτιά, με το μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο και τις ώχρες να πρωταγωνιστούν. Στους καμβάδες της δεύτερης ατομικής της έκθεσης «Σημείο φυγής… στο κόκκινο» εκτυλίσσονται ολόκληρες ιστορίες, με το υγρό στοιχείο να κυριαρχεί. Άλλωστε, ο βυθός και η ζωή που κρύβει μέσα του, τη συναρπάζουν.

«Σημείο φυγής… στο κόκκινο»
Της Άννας Τσαπάρα

Εγκαίνια: 18 Απριλίου στις 19:00
Αίθουσα Τέχνης Art ‘N More (Match Point)

Σημείωμα Άννας Τσαπάρα

Η Τέχνη είναι απόδραση, φυγή από την πραγματικότητα και τα στερεότυπα που επιβάλλει η κοινωνία, στα στενά όρια του «πρέπει». Είναι τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μου. Μέσο απελευθέρωσης της ψυχής και της φαντασίας μου.

Η μαγεία των χρωμάτων με συναρπάζει. Περιδιαβαίνω με τα πινέλα μου ανάμεσα στο φως και τις σκιές, χαράζοντας τα δικά μου μονοπάτια.

Στο κάθε έργο της έκθεσης διαδραματίζεται και μια μικρή ιστορία, άλλοτε εμφανής και άλλοτε αφήνοντας τη φαντασία του κοινού να ταξιδέψει. Η κόκκινη κορδέλα συμβολίζει τη σωματική και ψυχική δύναμη καθώς και την αποφασιστικότατα, πότε παλεύοντας με τα κύματα και άλλες φορές απλωμένη και ήρεμη στο βυθό και την ακτή.

Η ζωγραφική για μένα αποτελεί έναν τρόπο διαφυγής από τη φθοροποιό πραγματικότητα. Το σημείο φυγής…

Άννα Τσαπάρα εικαστικός - ζωγράφος

Ταυτότητα έκθεσης
«Σημείο φυγής… στο κόκκινο»
Της Άννας Τσαπάρα

Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 19:00

Πού: Αίθουσα Τέχνης Art ‘N More (Match Point), Ιουλιανού & Πατησίων, τηλ: 210 8250898
Διάρκεια έκθεσης: Από 18 έως και 22 Απριλίου
Ωράριο λειτουργίας: 18:00-22:00 (καθημερινές) και 12:00-17:00 (Σαββατοκύριακα)

Απόσπασμα από τον κατάλογο της έκθεσης

Η ζωγράφος δουλεύει με τα χρώματα όπως ο ποιητής με τις λέξεις, όταν εναποθέτει στον καμβά νέες χρωματικές πινελιές τις οποίες συνενώνει με τις προηγούμενες προσδίδοντας στο έργο φως! Ένα φως που προκύπτει αβίαστα από τις πολλές χρωματικές νότες και το οποίο διαχέεται σε όλο το έργο δίνοντας κίνηση στο βάρος των μορφών της. Στα έργα της το φως μεταβάλλει τις σκιές σε χρωματικές αντιθέσεις και την αντικειμενική
πραγματικότητα σε στιγμιαία εντύπωση ακολουθώντας το ρεύμα του Ιμπρεσιονισμού.

Κωνσταντίνα Φαρμάκη
Ιστορικός – Τέχνης / Εικαστικός
Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

Βιογραφικό
Η Άννα Τσαπάρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Σπούδασε διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Η αγάπη της για τη ζωγραφική, την οδήγησε στην αναζήτηση ενός καταξιωμένου δασκάλου, του Ανδρέα Δεβετζή, ο οποίος αναγνώρισε και ξεδίπλωσε το ταλέντο της.

Το 2022 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση: «Ταξίδι στο βυθό και τη θάλασσα», στην γκαλερί Λέφα στο Ψυχικό. Έχει συμμετάσχει σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ αυτών και στις: «Χρώματα του Αιγαίου» (Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου το 2019), «Παγκόσμια συνείδηση» (διεθνές φιλοσοφικό φόρουμ, στην αίθουσα Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών το 2022), “Nomanin in Art” (Μπάρι της Ιταλίας το 2022), «Σύνοδος ουρανού και θάλασσας» (Πολεμικό Μουσείο, Ιταλία-Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Βατικανό, το 2023), “Magna Grecia nel tempo”(στη Σικελία το 2023, όπου κρατήθηκε το έργο της ως δημόσια κληρονομιά), «Φίλων εμπνεύσεις» (στην Αυστρία στα Ατελιέ του Δούναβη το 2023).
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ζωγραφική για μένα αποτελεί έναν τρόπο διαφυγής από τη φθοροποιό πραγματικότητα. Το σημείο φυγής… : Άννα Τσαπάρα εικαστικός - ζωγράφος Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION