Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Μεγάλη μας τιμή και χαρά να φιλοξενούμε στα δίκτυα της Sigma τον εκλεκτό σκηνοθέτη , ηθοποιό , σημαντικό θεατράνθρωπο και δημιουργό της θεατρικής ομάδας ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ , αξιότιμο κύριο Γιώργο Λίβανο ...

 


Πάντα άξιος θαυμασμού και συγχαρητηρίων ο εξαιρετικός εκπρόσωπος της τέχνης , κύριος Γιώργος Λίβανος . Γεμάτος πάθος και υπέρμετρη αγάπη για την υποκριτική , γεμάτος όραμα για την εξέλιξη της και γεμάτος αισιοδοξία για το μέλλον , βρέθηκε κοντά μας για μια μικρή συνέντευξη με αφορμή την παράσταση ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΛΑ - που υπογράφει σκηνοθετικά  ... Πρόκειται για ένα αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη , που ενθουσιάζει τους θεατές στο Studio Κυψέλης .


Sigma Press Office :  Πόση δυσκολία φέρει η συγκεκριμένη τριλογία και τι μηνύματα μεταφέρει στους θεατές ;

Γιώργος Λίβανος : Ένα έργο που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Γιώργου Σκούρτη και έχει χαρακτηρισθεί από τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και τον Νίκο Βαρβέρη - αριστούργημα -  οφείλει ν΄αντιμετωπισθεί σαν τοιχογραφία εποχής, με σεβασμό και διάθεση να τονισθεί η διαχρονικότητα του έργου. Εμείς με το Γιάννη Σολδάτο στο δύσκολο  ρόλο της ανασύνθεσης επιλέξαμε - με δυσκολία, γιατί πρόκειται για εκπληκτικά μονόπρακτα- τα καλύτερα από τα καλά και τα παρουσιάζουμε με αγάπη και ειλικρίνεια. Ιδιάιτερος κόσμος ο κόσμος του Σκούρτη ... Το είδος που γράφει είναι καυστική σάτιρα και έτσι το προσεγγίσαμε με αγάπη στα στοιχεία που το αποτελούν και με σημασία στη σαφήνεια του λόγου. Ο Σκούρτης είναι κεραυνός και τα μονοπρακτα του μιλούν κατευθείαν στην καρδιά του νεοέλληνα με πικρές αλήθειες δοσμένες με χιούμορ και ρεαλισμό και να τονίσω ότι κάθε μονόπρακτο είναι ολοκληρωμένο θεατρικό.

 

Sigma Press Office : Ποιά είναι η πιο δύσκολη σκηνή του έργου σκηνοθετικά . 

Γιώργος Λίβανος : Δεν αντιμετώπισα δυσκολία, γιατί έχω εντρυφήσει στο ύφος και στη γραφή του Σκούρτη από την πρώτη συνεργασία μαζί του το 2018 , που με δική του προτροπή κάναμε το ΣΟΚ  του. Στη δεύτερη προσέγγιση έργου του ήταν σαφείς οι εντολές γραφής και παραστασιοποίησης. Εκ του αντιθέτου , διευκολύνθηκα πολύ από την παρουσία των μόνιμων συνεργατών μου στη σύνθεση του θιάσου και του κώδικα που έχουμε ανπτύξει. Παλέψαμε όμως για μια έρρυθμη ευθύβολη , σημερινή παράσταση που η αλήθεια του λόγου, πρυτανεύει.

 


Sigma Press Office : Μιλήστε μας για την ομάδα ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ .


Γιώργος Λίβανος :  Δημιουργήθηκε με δική μου πρωτοβουλία και με σημαντικούς εξαρχής συνοδοιπόρους, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιάννη Σολδάτο, Μαριάννα Τόλη, Σίμωνα Πάτροκλο, Χαρά Μπακονικόλα, Ροζίτα Σώκου, Γιάννη Τσιώμου και πολλούς άλλους που προστέθηκαν στο πέρασμα του χρόνου με σκοπό να υπηρετήσουμε το Γραμμικό συμβολισμό, που η ομάδα πρεσβεύει στην Ελλάδα μέσω σπουδαίων κειμένων απ΄όλο το φάσμα θεάτρου σύγχρονου και κλασσικού με ιδιαίτερη έμφαση στα πρωτοπαρουσιαζόμενα έργα στη χώρα μας, πάντα με ολοκαίνουριες μεταφράσεις και σύνθεση νέας μουσικής ανά έργο, με επίταση στο vaudeville theatre, που μας αρέσει πολύ - με σημασία στη διασκευή και στο λόγο. Πολυπρόσωπες παραστάσεις, με πάνω από δέκα ηθοποιούς επί σκηνής όλες,  με ρεκόρ το προηγούμενιο καλοκαίρι το Μπαλκόνι με εικοσιτρία άτομα επί σκηνής! Παραστάσεις φταιγμένες για το δικό μας pocket theater Studio Κυψέλης, με δυναμική και δυνατότητα όμως  να ταξιδεύουν τα καλοκαίρια   στα     μεγαλύτερα  festival ανά την Ελλάδα . Μια  τέτοια  παραγωγή  είναι  και  τα " Κομμάτια και Θρύψαλα"  που ήδη μπήκαν στο δεύτερο μήνα παραστάσεων  με εγκωμιαστικές κριτικές και πολύ κόσμο να τα παρακολουθεί. Στόχος μας ένα σύγχρονο και διαρκώς ενήμερο, για το Νέο θέατρο  ρεπερτόριο αξιώσεων. Συνεχίζουμε γεμάτοι όνειρα και με διαρκώς ανανεωμένους  στόχους.




Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεγάλη μας τιμή και χαρά να φιλοξενούμε στα δίκτυα της Sigma τον εκλεκτό σκηνοθέτη , ηθοποιό , σημαντικό θεατράνθρωπο και δημιουργό της θεατρικής ομάδας ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ , αξιότιμο κύριο Γιώργο Λίβανο ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION