Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

«L’Homme et son pantalon» (Αυτός και το παντελόνι του) του Ιάκωβου Καμπανέλλη - Μόνο για 6 παραστάσεις υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

 

Μετά την επιτυχία των περσινών παραστάσεων στην Αθήνα και στο Παρίσι (θέατρο Pixel) και αναμένοντας τις νέες παραστάσεις στο Παρίσι τον Απρίλιο στο θέατρο l’Epée de Bois της περίφημης Cartoucherie de Vincennes, το Θέατρο της Ημέρας επαναλαμβάνει τον εμβληματικό μονόλογο «Αυτός και το παντελόνι του», που ερμηνεύει στη γαλλική γλώσσα και με ελληνικούς υπερτίτλους ο Γάλλος ηθοποιός Antonio Labati, που έρχεται στην Ελλάδα ειδικά για την παράσταση αυτή.

Θεωρούμε σημαντικό να γνωρίσουμε το θέατρο του Καμπανέλλη, μέσα στη διαχρονικότητα και την παγκοσμιότητά του, στο γαλλόφωνο κοινό της Αθήνας και στα γαλλόφωνα γυμνάσια και λύκεια.

Η πρώτη επαφή μας με το παρισινό κοινό με τα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, έγινε με την παράσταση «Mono-dialogues» (Μονο-διάλογοι) τον Μάιο του 2018 στο θέατρο Lucernaire στο Παρίσι σε μετάφραση Jacqueline Razgonnikoff και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή.

Με την ευκαιρία των παραστάσεων στο Θέατρο της Ημέρας, παρουσιάζεται η έκδοση έξι εμβληματικών έργων του Ιάκωβου Καμπανέλλη στα γαλλικά, σε μετάφραση Jacqueline Razgonnikoff, από τις εκδόσεις «Ηρόδοτος».

Ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση-Δραματουργική επεξεργασία: Jacqueline Razgonnikoff, Σκηνοθεσία-εικαστική επιμέλεια: Ανδρομάχη Μοντζολή, Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Δασκαλοθανάσης,

Μελέτη φωτισμών: Γιώργος Σηφάκης, Βοηθός σκηνοθέτης: Ελένη Καταλιακού

Ερμηνεία: Antonio Labati. Συμμετέχει η Ελιζαμπέτα Σκιαδά.

*Ο Antonio Labati είναι Γαλλοϊσπανός ηθοποιός με εικοσαετή σταδιοδρομία στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Διευθύνει θεατρικά εργαστήρια στην École des Sciences politiques (Σχολή Πολιτικών Επιστημών) στο Μαντόν και στη Ρεμς και διδάσκει στη Σχολή Κινηματογράφου École de Cinéma 3iS της Λυών. Συγγραφέας θεατρικών έργων και σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους. Είναι επίσης μουσικός, παίζει πιάνο και συνθέτει τραγούδια. «Μέσα από τον θεατρικό μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Αυτός και το παντελόνι του, ανακάλυψα τις πολυποίκιλες αποχρώσεις ενός ανθρώπινου όντος, ένα βάθος όπου εναλλάσσονται το χιούμορ και η τραγωδία. Μέσα στη γραφή υπάρχει η σιωπή. Ως ηθοποιός, την χρησιμοποιώ για να παίζω μαζί της και να της δίνω ρυθμό…»

Παραστάσεις:

Πέμ. 15/2 στις 19:00 / Σαβ. 17/2 στις 18:00 / Κυρ. 18/2 στις 21:00

Πεμ. 22/2 στις 19:00 / Σαβ. 24/2 στις 18:00 / Κυρ. 25/2 στις 21:00

Οργανωμένες παραστάσεις από15 έως 25 Φεβρουαρίου 2024 για συλλόγους, Γυμνάσια & Λύκεια όπου διδάσκεται η γαλλική γλώσσα.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=HviM2QY5Jio&ab_channel=%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%82%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 €, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμεΑ 12 €, Ομαδικό 10 €, Σχολεία 8 €.

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2106929090, 2106995777 

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/aytos-to-panteloni-tou-l-homme-et-son-pantalon/


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «L’Homme et son pantalon» (Αυτός και το παντελόνι του) του Ιάκωβου Καμπανέλλη - Μόνο για 6 παραστάσεις υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION