Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

The Anthology of Greek Gastronomy#Τραχανάς ξυνός με παστό-φέτα#Sour frumenty-salty meat-feta cheese !

           

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Τραχανάς ξυνός με παστό και φέτα
Sour frumenty with traditional salty meat and feta cheese


ΥΛΙΚΑ ( για 3 άτομα )
250 γρ τραχανάς ξυνός ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΑΣ
150 γρ φέτα ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
100 γρ παστό ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑΣ
100 γρ παξιμάδια χαρουπιού ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
50 γρ βούτυρο γάλακτος ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
250 ml γάλα
100 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βράζουμε γάλα με νερό και τα μπαχαρικά και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει.
Όπου χρειάζεται και απορροφούνται τα υγρά προσθέτουμε επιπλέον.
Σπάμε λίγο φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο,σπάμε επιπλέον φέτα στην επιφάνεια και σε ένα τηγάνι περνάμε το παστό αφαιρώντας τα περιττά λίπη και το προσθέτουμε στο πιάτο μας.
Ολοκληρώνουμε σπάζοντας τα παξιμάδια από χαρούπι.
Σερβίρεται και τρώγεται ζεστός και το ιδανικότερο καυτός.


Edited by Sigma Productions


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: The Anthology of Greek Gastronomy#Τραχανάς ξυνός με παστό-φέτα#Sour frumenty-salty meat-feta cheese ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION