Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

‘’Ένας άνδρας θα μας σώσει’’ με τα κόκκινα κουφέτα !

 

Ο σκηνοθέτης και Συγγραφέας Δημήτρης Γ. Μουζακίτης ανέλαβε την σκηνοθεσία της κωμωδίας καταστάσεων που ανανεώνετε συνεχώς με θέματα της ελληνικής και διεθνής επικαιρότητας! Πρώτη σατίρισε τον γάμο του προέδρου του Σύριζα και μάλιστα μοίρασε και κόκκινα κουφέτα, πρώτη σχολίασε το φάγωμα ενός δραστήριου ανθρώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης του Γιώργου Πατούλη και θα συνεχίζει να σατιρίζει και να σχολιάζει τα κακά δρόμενα μέσα από ένα χιουμοριστικό κείμενο, κάθε παράσταση και κάτι καινούργιο! Η πρότυπη μουσική είναι της ταλαντούχας, Πηγής Λυκούδης

Το έργο έκανε την επίσημη πρώτη, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στο θέατρο Αυλαία, όπου θα δίνει παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 21.15.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο είναι μια σύγχρονη κωμωδία που σατιρίζει τα πάντα και τους πάντες της εποχής μας. Ένα έργο που γράφτηκε από ένα όνειρο που είδε ο συγγραφέας και μάλιστα από τα πολλά γέλια έσπασε το κρεβάτι και φυσικά διαπιστώθηκε ένα μικρό έμφραγμα στο νοσοκομείο του Τζάνειου οπού μεταφέρθηκε, με αποτέλεσμα να γεννηθεί μια τρελή κωμωδία με πολύ γέλιο μέχρι δακρύων και ταχυπαλμίες!

Το έργο παρουσιάζει 3 αδελφές, τρία ψώνια από 3 διαφορετικές μητέρες και 1 πατέρα που ταξίδευσε προς τους ουρανούς. Η μία κόρη είναι η ΣΤΕΛΛΑ, νοικοκυρά, ηθική, ο τύπος της γεροντοκόρης, γκρινιάρα, παράξενη , η νοικοκυρά του σπιτιού και ολίγον, άντε καλέ , πολύ μα πάρα πολύ κουτσομπόλα. Κατάγεται από το Αϊβαλί και φυσικά είναι ΑΕΚ!

Η άλλη κόρη η ΜΕΝΗ, ωραιοπαθής , ερωτική, σαγηνευτική ή αλλιώς κρυφή πόρνη πολυτελείας, που συντηρεί το σπίτι και τις δυο αδελφές της. Κατάγεται από του Ψυρρή της Αθήνας , και είναι βαμμένη Παναθηναϊκός.

Η Τρίτη, η ΗΡΩ, τολμηρή , φεμινίστρια , μαχητική , τεμπέλα , οπαδός του #MeToo , αλλά δουλειά γιοκ. Σήμα κατατεθέν της ‘’Θέλω δουλειά χωρίς να σηκώσω τα όμορφα ποδιά μου’’. Κατάγεται από τα Καμίνια του Πειραιά και είναι βαμμένη κόκκινη για τον Ολυμπιακό της!

Και τέλος ο άνδρας που είναι ο ΑΡΓΥΡΗΣ, που έμαθαν ότι υπάρχει και ζητούν από αυτόν να έρθει και να τις σώσει, λόγω καταγωγής από την Θεσσαλονίκη λόγω μητέρας τι θα ήταν ο άμοιρος, μα φυσικά ΠΑΟΚ! Και το γέλιο γέλιο και η τρέλα τρέλα μέχρι λιποθυμίας!!!

Συντελεστές

Παίζουν:

Δώρα Τζερουνιάν

Μαρία Δρακοπούλου

Λυδία Μούτσιου

Παντής Κούσης

Σκηνοθεσία - Κείμενο : Δημήτρης Γ. Μουζακίτης

Μουσική: Πηγή Λυκούδη

Κοστούμια : Οίκος Τρανούλη

Σκηνικά : D.M.

Βοηθός Σκηνοθέτη : Μαρία Δρακοπούλου

Παραγωγή : Θέατρο Αυλαία

Διάρκεια : 90 ‘ (με διάλειμμα)

Εισιτήρια : more.com , στα ταμεία του θεάτρου και στο τηλ. 2104297771

Τιμή εισιτηρίων : 15€

Ομαδικές κρατήσεις : 10€

Ειδικές τιμές ( ΑΜΕΑ , Συνταξιούχοι , Άνεργοι κλπ ): 12€


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ‘’Ένας άνδρας θα μας σώσει’’ με τα κόκκινα κουφέτα ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION