Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Ένα κοντσέρτο που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού στην Ελλάδα (Com. It. Es. Grecia)...

 

O μαντολινίστας Δημήτρης Κουφογιώργος, η σοπράνο Konstantia Poutcari,
η τραγουδίστρια, Νάντια Καραγιάννη, Ο Costantino Salis, ο τενόρος Philip Modino,
ο πιανίστας Φρίξος Διονύσιος Μόρτζος, ο πιανίστας Προκόπης Κωττάκης.

"Περιμένοντας τα Χριστούγεννα...με μουσική και τραγούδι"

Ένα κοντσέρτο που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχιά η Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού στην Ελλάδα (Com. It. Es. Grecia).

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο AUDITORIUM του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, συναυλία που διοργάνωσε η Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού στην Ελλάδα (Comites - Grecia) για να γιορτάσει τις επερχόμενες χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη κυρίως από ιταλούς πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα, ενώ παρευρέθηκε και ο νέος Ιταλός Πρέσβης, Paolo Cuculi, όπου απηύθυνε χαιρετισμό. Επίσης χαιρέτησε την εκδήλωση ο διευθυντής του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, Francesco Neri και ο Πρόεδρος του Comites Grecia, Costantino Salis. Παρευρέθηκε επίσης ο Καγκελάριος του Ιταλικού Προξενείου στην Ελλάδα, Sergio Bianchi, καθώς και αντιπρόσωποι θεσμικών ιταλικών οργάνων και προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, των επιστημών και της καθολικής εκκλησίας.

Το κοινό καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στη μουσική εκδήλωση: τον τενόρο Philip Modino και τη σοπράνο Konstantia Poutcari, που ερμήνευσαν αποσπάσματα από γνωστές ιταλικές όπερες και την Νάντια Καραγιάννη, που ερμήνευσε επιτυχίες κορυφαίων ελλήνων συνθετών. Τους ερμηνευτές συνόδευσαν τρεις βιρτουόζοι μουσικοί: οι πιανίστες: Φρίξος Διονύσιος Μόρζος, Προκόπης Κωττάκης και ο μαντολινίστας Δημήτρης Κουφογιώργος.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Mirella Salio, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μέλος του εκτελεστικού σώματος του Comites - Grecia.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έκανε ο Costantino Salis, συγγραφέας, τραγουδοποιός και Πρόεδρος της Επιτροπής Ιταλών Εξωτερικού.

Στο τέλος προσφέρθηκε στο κοινό μπουφές με ιταλικό κρασί, ιταλική πίτσα και ιταλικό πανετόνε.

Το κοντσέρτο κάλυψε η ιταλική τηλεόραση αλλά και ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, που ήταν χορηγοί επικοινωνίας.

Η Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού είναι αντιπροσωπευτικό όργανο της ιταλικής κοινότητας στις σχέσεις με διπλωματικές - προξενικές Αρχές, όπου εκλέγεται απευθείας από Ιταλούς που διαμένουν στην Ελλάδα και αριθμεί πάνω από 100.000 άτομα. Βοηθά στον εντοπισμό και την προώθηση των αναγκών κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης της ιταλικής κοινότητας, με ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα των ίσων ευκαιριών, της κοινωνικής και σχολικής βοήθειας, της επαγγελματικής κατάρτισης, του πολιτιστικού τομέα, του αθλητισμού και του ελεύθερου χρόνου.


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένα κοντσέρτο που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού στην Ελλάδα (Com. It. Es. Grecia)... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION