Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

H Πέτρα Τερζή στα δίκτυα επικοινωνίας της Sigma : " Θέλουμε να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό θεατή και φίλο στο χώρο των τεχνών ! "

Μια σημαντική προσωπικότητα στο χώρο του κινηματογράφου , φιλοξενούμε σήμερα στα δίκτυα του Ομίλου ΜΜΕ και τηλεοπτικών παραγωγών της Sigma Media Group . Η Πέτρα Τερζή αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Παγκόσμιο κινηματογράφο και ανεβάζει πολύ ψηλά το όνομα της χώρας μας - με τις εξέχουσες δράσεις της ...

Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά η επαφή του Sigma Press Office μαζί της , σε μια αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ . Εκεί ανάμεσα στι ασταμάτητες ενέργειες και δράσεις που δοξάζουν την τέχνη , την βρήκαμε να κινείται συνεχώς γύρω από ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται με τεράστια επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια και φέτος μάγεψε το κοινό ...


Sigma Press Office : Μιλήστε για εσάς και το κινηματογραφικό σας έργο .

Πέτρα Τερζή Ασχολούμαι με τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών κι εταιρικών εκδηλώσεων παραπάνω από 25 χρόνια. Ειδικότερα ασχολούμαι με τη διοργάνωση διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου από το 2008, στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Το 2015 'ξύπνησε' ένα εφηβικό μου όνειρο και σπούδασα σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα. Η πρώτη σπουδαστική μικρού μήκους ταινία μου εντάχθηκε στο πρόγραμμα Short Film Corner του 69ου Φεστιβάλ Καννών. Έκτοτε έχω σκηνοθετήσει περίπου 10 ταινίες μικρού μήκους την Ελλάδα και στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένης της βραβευμένης τριλογίας ταινιών τεκμηρίωσης μικρού μήκους "Τριαντάφυλλα από την Πέτρα", που αφορά ομάδες μειονοτήτων, πρόσφυγες κι άτομα με ειδικές ικανότητες. 

Η ταινία μου μεγάλου μήκους τεκμηρίωσης "Γυναίκες Πολιτικοί στην Κύπρο" είναι η πτυχιακή ταινία μου για τον μεταπτυχιακό μου τίτλο Master of Arts στην  "Παραγωγή Ψηφιακού Βίντεο", η οποία διακρίθηκε, μεταξύ άλλων, με το Βραβείο Πολιτισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λός Άντζελες και τη Διάκριση Αξιών στις Γυναίκες στο Φεστιβάλ Καννών το 2019. 

Στον παρόντα χρόνο εργάζομαι πάνω στην ανάπτυξη σεναρίου και προπαρασκευής μιας ταινίας τεκμηρίωσης, συμπαραγωγής με την Πορτογαλλία, με θέμα τη θάλασσα που ενώνει γυναίκες μέσω του επαγγέλματός τους. Σε προπαραγωγή είναι επίσης δύο ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία δική μου. Η μία είναι κωμωδία με τον τίτλο "Η Βάπτιση", ελληνογερμανική παραγωγή με γυρίσματα που θα γίνουν στην Μακεδονία και στο Βερολίνο. Η δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους με τον τίτλο "Κανέλα" είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Ισπανίας, Γαλλίας και Αρμενίας εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα από την ζωή των Αρμένιων προσφύγων στην Ελλάδα μετά το 1922 και τον κόσμο του φλαμένκο. 

 


Sigma Press Office : Μιλήστε μας για τον θεσμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ .

Πέτρα Τερζή Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ ιδρύθηκε το 2008 στον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Κορίνθου και διοργανώνεται από την φιλανθρωπική Εταιρεία Πολιτισμού CineArt. Είναι μια συνέργεια με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου - που λειτουργεί ετησίως από το 2006 - και προσφέρει μια νέα ευκαιρία στους Έλληνες κινηματογραφιστές για διεθνή συμμετοχή και διάκριση. Παράλληλα με τις προβολές ταινιών πρόσφατης παραγωγής  σε διάφορες κατηγορίες διοργανώνονται δραστηριότητες σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς από την τοπική κοινωνία, όπως εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, συναυλίες κ.ά. Επίσης στο ετήσιο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Πήγασος δημιουργούμε μια ταινία μικρού μήκους κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ που προβάλεται στη Τελετή Απονομής Βραβείων Χρυσός Πήγασος και αρχίζει την πορεία της σε άλλα φεστιβάλ κινηματογράφου. 

Sigma Press Office  : Βλέπουμε έναν εξαιρετικό συνδυασμό μουσικής , κινηματογράφου και εικαστικών . Με ποιά κριτήρια διαμορφώνεται το πρόγραμμα , καθώς είναι πολύ πλούσιο και με μεγάλη ποικιλία .

Πέτρα Τερζή : Θέλουμε να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό θεατή και φίλο στο χώρο των τεχνών και να προσελκύσουμε κοινό που θα αγαπήσει και θα προσμονεί το Φεστιβάλ κάθε χρόνο λόγω των βιωμάτων και των συναισθημάτων που θα του προξενούνται από τη συμμετοχή του στις διαφορετικές δραστηριότητες, εκτός από τις προβολές ταινιών.

Sigma Press Office : Είναι πολλά τα είδη των ταινιών , που μπορεί κάποιος με ελεύθερη είσοδο να απολαύσει στο Φεστιβάλ . Ποιό είδος ταινίας είναι το δικό σας αγαπημένο .

Πέτρα Τερζή :  Στην παρούσα περίοδο με πολέμους, φυσικές καταστροφές, εγκληματικότητα, φτώχια και δυσκολίες σε όλο τον κόσμο, καταγράφεται μια πτώση των ανθώπινων κι ηθικών αξιών, συνυπάρχοντας με μια οικονομική κρίση. Η Φιλανθρωπική Εταιρεία Πολιτισμού CineArt αντιμετωπίζει αυτήν τη χαώδη κατάσταση με δράσεις όπως το Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτές οι δράσεις διοργανώνονται με πολλή αγάπη και μεράκι από μια ομάδα επαγγελματιών και εθελοντών με στόχο να αντισταθούν στις δυσκολίες και να προσφέρουν δωρεάν ένα εμπνευσμένο πολιτιστικό προϊόν.

Σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε πνευματικά το κοινό, να μεταδώσουμε μια αχτίδα αισιοδοξίας, ενότητας και αλληλεγγύης και φιλικής πρόσβασης στην διαφορετικότητα. Παράλληλα, επιδιώκουμε να εξυψώσουμε το ηθικό του κοινού και των συμμετεχόντων και να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα για συνέργειες.

Αγαπημενη ταινία μου είναι αυτή που μου προκαλεί το ενδιαφέρον να την παρακολουθήσω μέχρι το τέλος. Σημαντικό είναι να μου αφήσει ένα χαμόγελο στα χείλη και να με ψυχαγωγήσει, αλλά σπουδαιότερο είναι να μου δώσει τροφή για περαιτέρω σκέψη και συζήτηση με τον δημιουργό της.

Sigma Press Office : Μιλήστε μας για την ημερίδα που παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ .

Πέτρα Τερζή Προσπαθούμε να είμαστε στο επίκεντρο της επικαιρότητας και της τεχνολογίας στον οπτικοακουστικό χώρο. Εκλεκτοί επιστήμονες κι επαγγελματίες παρουσίασαν διάφορες πτυχές για την προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων και την Ηθική Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα από μια πορεία από την αρχαιότητα μέχρι τον σύχρονο κόσμο. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού Χρίστος Δήμας παρέστη κι συγχάρηκε τους διοργανωτές για την πρωτοτυπία του θέματος της Ημερίδας και μίλησε για την χρησιμότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης στον Πολιτισμό και τις Επιστήμες. 

Sigma Press Office : Μιλήστε για τα εργαστήρια που παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ .

Πέτρα Τερζή Πραγματοποιήθηκαν το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Πήγασος με τη δημιουργία μιας ολιγόλεπτης ταινίας κινουμένων σχεδιών με εισηγητές από την σχολή Global Arts.

O Δρ. Aλέξης Χαβιάρας, σκηνοθέτης, παρουσίασε οπτικό υλικό σχετικό με τον σχεδιασμό σκηνογραφίας σε ταινία κινουμένων σχεδίων.

Sigma Press Office : Η Κορινθία γίνεται το επίκεντρο της Γης με αυτό το Φεστιβάλ, πόσες χώρες συμμετέχουν και πόσους εκπροσώπους αυτών φιλοξενεί το φετινό .

Πέτρα Τερζή Φέτος είχαμε συμμετοχές από 21 χώρες από όλες τις Ηπείρους. Το επίσημο πρόγραμμα του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ αποτελείτο από 70 περίπου ταινίες.  Λόγω του περιορισμένου χρόνου προβολής, συνολικά προβλήθηκαν 50 ταινίες εκ των οποίων 35 ήταν ελληνικές και 15 φτιαγμένες από μαθητές.  500 μαθητές από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαιδευση επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ και αποδείχθηκαν οι πιο θερμοί σινεφίλ θεατές. Το Φεστιβάλ στην Κόρινθο επισκέφθηκαν καλλιτέχνες από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κύπρο και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Sigma Press Office : 14 χρόνια Φεστιβάλ !!! Ποιά είναι η εξέλιξη από τότε στο σήμερα.

Πέτρα Τερζή Πιστεύουμε ότι μετά από 14χρόνια διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ και έχοντας συνεργασίες με τις δημοτικές αρχές και φορείς σε διαφορετικές πόλεις της Πελοποννήσου, στο εξής, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ θα διεξάγεται στην Κόρινθο για πέντε ημέρες αρχές Νοεμβρίου, με προφεστιβαλικές προβολές στο Λουτράκι το καλοκαίρι και με πρόγραμμα ιστορικών ταινιών κι αφιερωμάτων στο Ναύπλιο τον Οκτώβριο. 


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H Πέτρα Τερζή στα δίκτυα επικοινωνίας της Sigma : " Θέλουμε να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό θεατή και φίλο στο χώρο των τεχνών ! " Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION