Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Θεατρικό Εργαστήριο Youth Theater Club από την Άννα Σεβαστή Τζίμα για νέους και νέες από 17 ετών στις Μορφές Έκφρασης - Κάθε Δευτέρα 19:00-21:30

 

Το Youth Theatre Club κάνει πρεμιέρα με 2 Δωρεάν συναντήσεις γνωριμίας τις Δευτέρες 16 και 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης. Απευθύνεται σε νέους από 17 ετών και πάνω που θέλουν να γνωρίσουν και να συσχετιστούν με τη θεατρική πράξη στο σύνολο της.

Τι το κάνει διαφορετικό;

Η ιδέα μιας λέσχης νέων που συναντιούνται σ΄ έναν κοινό τόπο με μια κοινή ορμή και διάθεση να εκφραστούν και να υπάρξουν μέσα στον κόσμο με τον δικό τους τρόπο και με την δική τους αντίληψη για το μέλλον που διαμορφώνεται. Μέσα από την κοινή τους αγάπη για το θέατρο, θα εξερευνήσουν τη δύναμη του λόγου, τη δύναμη της επικοινωνίας, τη δύναμη του θαυμασμού για κάθε τι που περιβάλει τον άνθρωπο και τα πάθη του.

Θεατρική εκπαίδευση  υποκριτική, τραγούδι, κίνηση, εικαστικά

Τα μέλη της ομάδας θα εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της υποκριτικής, του τραγουδιού και της κίνησης, αλλά και στην ανάγνωση της εικαστικής δημιουργίας ως μιας λειτουργίας πλήρους και αλληλένδετης με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: παιχνίδια ρόλων, βασικές αρχές της υποκριτικής, δημιουργική γραφή, εικαστική ανάγνωση και απεικόνιση, μελέτη έργων, μελέτη φωνής, τραγούδι, αυτοσχεδιασμός και σύνθεση.

Άλλες δράσεις

Συναντήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και δημιουργούς και γνωριμία με το έργο τους. Παρακολούθηση επιλεγμένων θεατρικών παραστάσεων.

Θεατρική δημιουργία – παράσταση

Στο τέλος του προγράμματος η ομάδα θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα της μελέτης της στο κοινό, επιλέγοντας έργο ή αποσπάσματα έργων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο.

Σε ποιούς απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους από 17 ετών και άνω που αγαπούν το θέατρο, που θέλουν να μοιραστούν τις ιδέες τους, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Οι πολλές πλευρές της ζωής θα φωτιστούν από την δική μας μαγεία και τον δικό μας έρωτα για την ομορφιά του κόσμου.

Αν σου αρέσει το θέατρο, αν θέλεις να παίξεις, να αγκαλιάσεις και να γνωρίσεις τον εαυτό σου, αν θέλεις να εκτεθείς, αν θέλεις ένα δημιουργικό καταφύγιο για όσα έχεις και δεν έχεις, η λέσχη μας είναι ανοιχτή για σένα!

Υπεύθυνη προγράμματος: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Διδάσκουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα και συνεργάτες

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται Δευτέρα 19:00-21:30 στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

(Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα).

Πληροφορίες-Εγγραφές: 210-3464002, 210-3464903

Θα πραγματοποιηθούν δύο δωρεάν συναντήσεις γνωριμίας τη Δευτέρα 16 και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου (19:00-21:30). Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 210-3464002, 210-3464903

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, Παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξιδεικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεατρικό Εργαστήριο Youth Theater Club από την Άννα Σεβαστή Τζίμα για νέους και νέες από 17 ετών στις Μορφές Έκφρασης - Κάθε Δευτέρα 19:00-21:30 Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION