Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης ...

Για ακόμα μια χρονιά, οι Μορφές Έκφρασης, πιστές στο ραντεβού τους με τα παιδιά, ξεκινούν τα πλέον καθιερωμένα θεατρικά εργαστήρια για τη χρονιά 2023-2024.

Πιστεύοντας ότι το Θέατρο εκτός από υψηλή Τέχνη είναι επίσης και ένα δυνατό παιδαγωγικό μέσο, οι Μορφές Έκφρασης πραγματοποιούν θεατρικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών και νέους έως 24 ετών.

Πληροφορίες – εγγραφές: 2103464002 και 2103464903

Παιδιά 4-6 ετών: Έκφραση, επικοινωνία και ανεμελιά για τους μικρούς εξερευνητές του κόσμου!

Μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά μικρής ηλικίας, τα παιδιά που συμμετέχουν στο νηπιακό τμήμα, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και καλλιεργούν κινητικές και νοητικές δεξιότητες. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους και εκφράζονται καλλιτεχνικά, δημιουργώντας μια σφιχτοδεμένη ομάδα και αποκτώντας όλες εκείνες τις βάσεις που χρειάζονται για να αναπτυχθούν ολόπλευρα, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Παιδιά 6-11 ετών: Το θεατρικό παιχνίδι γίνεται πηγή χαράς και επικοινωνίας για τα παιδιά!

Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου εκφράζονται και δρουν μέσα από τη δυνατότητα που τους προσφέρει το θέατρο να δοκιμάζουν σενάρια και ρόλους. Γνωρίζουν τις θεατρικές καλλιτεχνικές πρακτικές και ταυτόχρονα εκτονώνονται δημιουργικά, μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο που τους επιτρέπει να γνωρίσουν τα όριά τους, να ανακαλύψουν και να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους.

Έφηβοι 12-16 ετών: Αν το πάθος σου είναι η σκηνή, αυτή η ομάδα είναι για σένα!

Οι έφηβοι δημιουργούν μια σφιχτοδεμένη ομάδα που μέσα από το θέατρο καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθησή τους. Εκφράζονται καλλιτεχνικά και δημιουργικά και αποκτούν εκείνη τη διέξοδο που θα τους επιτρέψει να επικοινωνήσουν τα έντονα συναισθήματά τους, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν δυνατές σχέσεις.

Στο τέλος των εργαστηρίων το κάθε τμήμα παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση που δουλέψαμε μαζί καθ’ όλη τη διάρκειας της χρονιάς!
 

Ø Θεατρικό παιχνίδι για μικρά παιδιά (Προνήπιο - Νήπιο): κάθε Σάββατο 10:00 - 11:00

o Έναρξη Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023

Ø Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά (Δημοτικό): κάθε Σάββατο 11:15 - 12:45

o Έναρξη Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023

Ø Θεατρικό Εργαστήρι για Εφήβους (Γυμνάσιο– Β’ Λυκείου): Σάββατο 13:15 – 15:15

o Έναρξη Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023

Πληροφορίες – εγγραφές: 2103464002 και 2103464903

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION