ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY
ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY
150 γρ φέτα - Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια
Spinach pancake with feta cream and roasted cherry tomatoes
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ
1 Παγωμένο τσάι βουνού για κάθε άτομο - Biokoziakas
60 γρ μέλι Ελάτης - Korys Honey
60 γρ μέλι Ανθέων - Korys Honey
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ γιαούρτι
1 αυγό
60 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
80 ml γάλα
20 ml ελαιόλαδο
20 ml ηλιέλαιο
120 γρ τοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗΕτοιμάζουμε το χυλό για τα pancake, ανακατεύοντας γάλα,γιαούρτι,φαρίνα,αυγό,μία κουταλιά μέλι,ηλιέλαιο,σπανάκι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι δημιουργούμε τις τηγανίτες/pancake.
Σε μία μπασίνα με ένα σύρμα ανακατεύουμε λίγο γιαούρτι με γάλα του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μπόλικο πιπέρι. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας ή την περνάμε από τρίφτη.
Τέλος στο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα τοματίνια μαγειρεύοντάς τα λίγη ώρα να μαλακώσουν.
Στήνουμε τα pancakes εναλλάξ,κρέμα φέτας,τοματίνια σε 3-4 στρώσεις.
Ολοκληρώνεται το brunch σερβίροντας και απολαμβάνοντας τα pancake με ένα παγωμένο τσάι BIOKOZIAKAS .
Edited by Sigma Productions
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου