Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Generation Next: Νέο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και εκπαιδευτικούς Α’βάθμιας εκπαίδευσης ...

 Generation Next: Νέο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και εκπαιδευτικούς Α’βάθμιας εκπαίδευσης

Τι σχέση έχουν ένα παιχνίδι κυνηγητού, ένα ασανσέρ και ένα κομμάτι πλαστελίνης με το STEM; Και πώς μπορούν από πολύ νωρίς τα παιδιά, ακόμη και από το Δημοτικό, να μάθουν σε βάθος τις νέες τεχνολογίες, να τις αγαπήσουν και να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους για ένα καλύτερο μέλλον για όλους;Το Generation Next εμπλουτίζει την ψηφιακή του πλατφόρμα με νέο εκπαιδευτικό υλικό ειδικά σχεδιασμένο για το «Μεγάλο Δημοτικό» (Ε’ και ΣΤ’ Τάξη) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες.Στόχος, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε να μπορέσουν με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν αλλά και να ενδυναμώσουν τους μαθητές τους, αλλά και η εξοικείωση των ίδιων των μαθητών και του κοινού με την STEM εκπαίδευση, καθώς επίσης και η καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, όπως η συνεργασία, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη.

Νέα εκπαιδευτική ενότητα για το Μεγάλο ΔημοτικόΠλέον, μικροί και μεγάλοι μπορούν ν’ ανακαλύψουν τις δυνατότητες που προσφέρει η εκπαίδευση STEM, να πειραματιστούν με τον προγραμματισμό, να μάθουν τι είναι το Digital Storytelling και να δημιουργήσουν τις δικές τους ψηφιακές ιστορίες και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Αλλά το κυριότερο: οι εκπαιδευτικοί να πάρουν τα εργαλεία με τη βοήθεια των οποίων η γνώση θα γίνει πιο ελκυστική και οι μαθητές να καταλάβουν ότι τα μαθήματα μπορούν, πράγματι, να γίνουν συναρπαστικά!

Ξεκίνα τα μαθήματα!Η νέα εκπαιδευτική ενότητα της πλατφόρμας Generation Next, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, χωρίζεται σε 4 ενότητες. Το μόνο που έχει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται είναι ένα κλικ στο: www.vodafonegenerationnext.gr και να μπει στην ενότητα “Learn”. Τι μπορεί να μάθει;Εισαγωγή στην εκπαίδευση STEM: Σε αυτή την ενότητα γίνεται μια πρώτη γνωριμία με την παιδαγωγική μέθοδο STEM. Μέσω των προτεινόμενων δραστηριοτήτων μαθητές και μαθήτριες εκπαιδεύονται στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Μαθαίνουν να αξιοποιούν την τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία και μπαίνουν στη λογική της διαδικασίας που απαιτείται για την επίλυση διάφορων προβλημάτων, όπως για παράδειγμα με ποιον τρόπο θα προστατεύσουν έναν αστροναύτη που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη διαστημοσυσκευή του λίγο πριν τη συντριβή της.Visual Coding με Scratch: Εξοικείωση με την εκπαιδευτική πλατφόρμα Scratch, τη μεγαλύτερη και δωρεάν κοινότητα προγραμματισμού στον κόσμο για παιδιά. Μαθητές και εκπαιδευτικοί μαθαίνουν βασικές εντολές προγραμματισμού και πειραματίζονται με τις δυνατότητες της πλατφόρμας, δημιουργώντας τα δικά τους έργα, όπως για παράδειγμα ένα ψηφιακό παιχνίδι κυνηγητού, όπου ο ήρωας τρέχει για να γλυτώσει από κάποιον που τον κυνηγά.Micro:bit: Σε αυτή την ενότητα ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του μικρού υπολογιστή Micro:bit, εξοικειώνονται με τα κουμπιά και γράφουν τον δικό τους κώδικα με στόχο να κάνουν μια καρδιά ν’ αναβοσβήνει.Digital Storytelling: Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη αφήγηση και πώς εντάσσοντας διάφορα ψηφιακά εργαλεία μπορούμε να κάνουμε τις ιστορίες μας πιο συναρπαστικές και διαδραστικές; Σε αυτή την ενότητα, πειραματίζονται με την πλατφόρμα του Scratch και την τεχνική του Stop Motion, μαθαίνουν πώς να συνοψίσουν την ιστορία τους σε μόλις 3 γραμμές, ακολουθώντας τη λογική του… ασανσέρ και φτιάχνουν το πρώτο τους animation. χρησιμοποιώντας πλαστελίνη!

Online Classrooms για εκπαιδευτικούς και ΠιστοποίησηΟι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα Online Classrooms για περαιτέρω εξοικείωση με το παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό, με επιπλέον δυνατότητα λήψης πιστοποίησης από την ομάδα του Generation Next. Ο κύκλος αποτελείται από 7 μαθήματα, τα οποία προσφέρονται σε μορφή video και μπορούν να τα παρακολουθήσουν στον δικό τους χρόνο, μέχρι και την 31η Μαΐου.Τέλος, οι 50 πρώτοι που θα πάρουν την πιστοποίηση, θα λάβουν και δωρεάν εξοπλισμό micro:bit, ώστε να πειραματιστούν περαιτέρω με τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες.Το εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας του Generation Next είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται από το 2017 και μετρά ήδη 95.000 ωφελούμενους ενώ μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν αναπτυχθεί 588 καινοτόμα projects. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo- Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Generation Next: Νέο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και εκπαιδευτικούς Α’βάθμιας εκπαίδευσης ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION