Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

The Anthology of Greek Gastronomy : Mille-feuille κεράσι με melenda και αρώνια !

             


Mille-feuille κεράσι με melenda και αρώνια


Υλικά

1 Χυμός αρώνιας για κάθε γλυκάκι σαν συνοδευτικό - Agapi΄s land
1 φύλλο Σφολιάτας – Bousmalis
3 κουταλιές της σούπας Melenda – Passion Honey
1 κουταλιά ανά στρώση μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη - Voras Flavors
500 γρ μασκαρπόνε
60 γρ καβουρδισμένο φουντούκι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 μπάλα παγωτό βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με στρογγυλό τσέρκι κόβουμε ομοιόμορφα κομμάτια τη σφολιάτα και την τρυπάμε με ένα πηρούνι , γιατί δεν θέλουμε να φουσκώσει πολύ . Την ψήνουμε στους 160ο .Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το μασκαρπόνε , τη melenda , τα φουντούκια , τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά . Βάζουμε το μείγμα σ΄ένα κορνέ .Παίρνουμε τα ψημμένα στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .
Σ΄ένα πιάτο της αρεσκείας μας , ετοιμάζουμε τη σύνθεση του γλυκού .
Στο κάτω μέρος του πιάτου βάζουμε λίγο απ΄το μείγμα του κορνέ , για να σταθεροποιήσουμε τη βάση του γλυκού . Βάζουμε τη σφολιάτα , το μείγμα του κορνέ , παγωτό βανίλια και από πάνω το δεύτερο στρογγυλό σφολιατάκι . Πάνω βάζουμε το μείγμα του κορνέ γύρω γύρω και στη μέση μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη . Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη . Γαρνίρουμε με μαρμελάδα κεράσι και ολόκληρο κεράσι . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Το γλυκό μας σερβίρεται ιδανικά με χυμό αρώνιας Agapi ΄s land .



Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: The Anthology of Greek Gastronomy : Mille-feuille κεράσι με melenda και αρώνια ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION