Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Ζορό, η Κοκό Σανέλ, μια καθημερινή γυναίκα, η Μαντάμ Σουσού, ένας πιανίστας και μία εκπρόσωπος τύπου; Τι θα συμβεί όταν όλοι αυτοί βρεθούν στο ίδιο μέρος; Η απάντηση επί σκηνής από 13 Μαρτίου κάθε Κυριακή και Δευτέρα...

 


"ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΟΡΟ"

του Γιάννη Φιλιππάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Κάλλοου

Έρχεται στο Θέατρο ΔΙΑΧΡΟΝΟ (Πυθέου 50-52, Νέος Κόσμος)

Λίγα λόγια για το έργο

Μία παράφραση στο θεατρικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ ''Περιμένοντας τον Γκοντό'' (που ποτέ δεν ήρθε).

Μία παράσταση οικουμενική, με θέματα των καιρών, μαύρη κωμωδία, καθαρά υπαρξιακή.

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Ζορό, η Κοκό Σανέλ, μια καθημερινή γυναίκα, η Μαντάμ Σουσού, ένας πιανίστας και μία εκπρόσωπος τύπου; Τι θα συμβεί όταν όλοι αυτοί βρεθούν στο ίδιο μέρος; Η απάντηση επί σκηνής από 13 Μαρτίου κάθε Κυριακή και Δευτέρα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Φιλιππάκης γεννήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης. Έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές : ΝΗΝΕΜΙΑ, ΑΣΤΕΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΘΡΥΜΑΤΙΣΤΟΙ ΚΟΣΜΟΙ , ΝΥΧΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, όλες από τις εκδόσεις "Δρόμων". Είναι μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, πρώην Γεν. Γραμματέας και νυν Κοσμήτωρ. Είναι τακτικό μέλος στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και στην Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών - Καλλιτεχνών. Έχει μεταφραστεί στα Σερβικά, Ουκρανικά, Ιταλικά, Γαλλικά. Το 2022 επιλογή ποιημάτων του έγινε από τον συνθέτη Zorz Katris για την όπερα '' Ιωάννης Καποδίστριας " που σύντομα θα παιχθεί ανά τον κόσμο. Συμμετέχει σε 50 + ανθολόγια ποίησης, διηγημάτων και έμμετρου παραμυθιού.

Το 2022 έγραψε το θεατρικό '' Περιμένοντας τον Ζορό '' που φέτος, ανεβαίνει επί σκηνής και θα κυκλοφορήσει σε βιβλίο που προλογίζει ο εκλεκτός κριτικός λογοτεχνίας , θεάτρου και ποιητής Κωνσταντίνος Μπούρας.

Ποιήματα του έχουν βραβευτεί σε παγκόσμιους θεματικούς διαγωνισμούς και με ελεύθερο θέμα : 1) Έπαινος το 2016 στο διαγωνισμό της Π.Ε.Λ. 2) Βραβείο και Μετάλλιο, σε μετάφραση Τζίνας Καρβουνάκη, συμμετείχαν 99 χώρες το 2016. 3) Έπαινος διάκρισης τον τελικό των Δελφών το 2016. 4) Β΄ Βραβείο στον θεματικό παγκόσμιο το 2017, 5) Α΄ Βραβείο στον παγκόσμιο θεματικό για την χώρα μας, το 2018. 6) Βραβείο ειδικής μνείας στον παγκόσμιο διαγωνισμό σε μετάφραση Τζίνας Καρβουνάκη , συμμετείχαν 98 χώρες το 2018. 7) Α΄ Βραβείο στον παγκόσμιο θεματικό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού το 2019. 8) Β΄ Βραβείο στον παγκόσμιο θεματικό το 2020. 9) Βραβείο και μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό σε μετάφραση Σοφίας Σκλείδα, συμμετείχαν 100 χώρες, το 2020. 10) Α΄ Βραβείο στον Ι΄ παγκόσμιο θεματικό διαγωνισμό για την επανάσταση του 1821 το 2021. 11) Βραβείο ειδικής μνείας στον παγκόσμιο διαγωνισμό σε μετάφραση Σοφίας Σκλείδα, συμμετείχαν 102 χώρες. 12) Βραβείο και μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό NOSSIDE σε μετάφραση Σοφίας Σκλείδα , συμμετείχαν 104 χώρες, το 2022 .

ΠΑΙΖΟΥΝ

Κατερίνα Κλήμη

Νεκτάριος Καλαϊτζάκης

Βαρβάρα Αγουρίδα

Δανάη Νεονάκη

Μάριος Κλήμης

και η Χριστιάννα Φωτιάδη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Γιάννης Φιλιππάκης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Κάλλοου

Μουσική: Άκης Μελής

Σκηνικά-κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε

Πιάνο: Μάριος Κλήμης

Σύμβουλος θεάτρου: Αρετή Τσιαμπόκαλου

Φωτογραφίες παράστασης: Ευάγγελος Λουτριώτης

Video παράστασης: Ευάγγελος Κάλλοου

Σχεδιασμός αφίσας: Ευάγγελος Λουτριώτης

Δημόσιες σχέσεις-Επικοινωνία: Χριστιάννα Φωτιάδη

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Νικολάκη

Μακιγιάζ: Ηλίας Σαρδέλλης

Φωτισμοί -Ήχος: Τατιάνα Γιόβα

Η ηχογράφηση των τραγουδιών έγινε στο Studio Earth.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θέατρο ΔΙΑΧΡΟΝΟ

Πυθέου 50-52 Νέος Κόσμος, 2107233229

Από 13 Μαρτίου κάθε Κυριακή στις 21:30 και Δευτέρα 20:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 12€, Ατέλεια ηθοποιών 5€, Ομαδικές κρατήσεις: 11€

*Το Θέατρο Διάχρονο είναι προσβάσιμο και σε ΑμΕΑ.

*Στο πρόγραμμα της παράστασης συμπεριλαμβάνεται και CD με τα τραγούδια της παράστασης.


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Ζορό, η Κοκό Σανέλ, μια καθημερινή γυναίκα, η Μαντάμ Σουσού, ένας πιανίστας και μία εκπρόσωπος τύπου; Τι θα συμβεί όταν όλοι αυτοί βρεθούν στο ίδιο μέρος; Η απάντηση επί σκηνής από 13 Μαρτίου κάθε Κυριακή και Δευτέρα... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION