Με την υπογραφή της chef Ελένης Κουμαντάνου ! Ευχαριστούμε θερμά την ντόπια pastry chef και αρτοποιό Ιωάννα Κοτσιά για την ευγενική της συμμετοχή στην εκτέλεση της συνταγής . |
Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Mont Helmos για τη ζεστή του πρότυπη φιλοξενία , στους πανέμορφους χώρους του !
Ευχαριστούμε θερμά το εστιατόριο ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ για την φιλοξενία των γυρισμάτων, ένα απ΄τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας , βραβευμένο απ΄το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ για την αυθεντική ποιότητα των εδεσμάτων και την μοναδική του αισθητική και φυσική θέση . Στο χωριό ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ βρίσκεται επιπροσθέτως το πρότυπο ιχθυοτροφείο πέστροφας της οικογένειας ΡΑΠΑΝΟΥ .
Η συνένωση της κορυφής των Ελληνικών προιόντων με αλφαβητική σειρά …
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
BIOKOZIAKAS
KόRYS HONEY
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ CHEF
ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY
Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια
Spinach pancake with feta cream and roasted cherry tomatoes
150 γρ φέτα - Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
1 Παγωμένο τσάι βουνού για κάθε άτομο - Biokoziakas
60 γρ μέλι Ελάτης - Korys Honey
60 γρ μέλι Ανθέων - Korys Honey
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ γιαούρτι
1 αυγό
60 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
80 ml γάλα
20 ml ελαιόλαδο
20 ml ηλιέλαιο
120 γρ τοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το χυλό για τα pancake, ανακατεύοντας γάλα,γιαούρτι,φαρίνα,αυγό,μία κουταλιά μέλι,ηλιέλαιο,σπανάκι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι δημιουργούμε τις τηγανίτες/pancake.
Σε μία μπασίνα με ένα σύρμα ανακατεύουμε λίγο γιαούρτι με γάλα του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μπόλικο πιπέρι. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας ή την περνάμε από τρίφτη.
Τέλος στο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα τοματίνια μαγειρεύοντάς τα λίγη ώρα να μαλακώσουν.
Στήνουμε τα pancakes εναλλάξ,κρέμα φέτας,τοματίνια σε 3-4 στρώσεις.
Ολοκληρώνεται το brunch σερβίροντας και απολαμβάνοντας τα pancake με ένα παγωμένο τσάι BIOKOZIAKAS .
Ingredients for two persons
150 g feta cheese - Agricultural Dairy Cooperative of Kalavryta
1 Iced mountain tea per person - Biokoziakas
60 g of Elatis honey - Korys Honey
60 g of Antheon honey - Korys Honey
100 g of self-rising flour
50 g of yogurt
1 egg
60 g fresh or frozen spinach
80 ml of milk
20 ml olive oil
20 ml sunflower oil
120 g of cherry tomatoes
Method
Prepare the porridge for the pancakes, mixing milk, yogurt, flour, egg, a spoonful of honey, sunflower oil, spinach.
In a non-stick pan with a little oil, create the pancakes.
In a basin with a wire, mix some yogurt with milk from the Agricultural Dairy Cooperative of Kalavryta and a lot of pepper. We break the feta with our hands or pass it through a grater.
Finally, saute the cherry tomatoes in the olive oil, cooking them for a while until they soften.
Arrange the pancakes alternately, feta cream, cherry tomatoes in 3-4 layers.
The brunch is completed by serving and enjoying the pancakes with a BIOKOZIAKAS iced tea.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ
Chef-ing History …
16 χρόνια εμπειρίας
~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας.
~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.
~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια
~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες
~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :
* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef
* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.
* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .
* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.
* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.
* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.
Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη.
Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.
Eleni Koumantanou / Chef-ing History… 16 years of experience
~ Origin from Lamia Fthiotida.
~ First professional steps in Larisa, Thessaly.
~ Resident of Athens for the last few years
~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships
~ 13 years in the food industry as:
* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef
* Consulting and menu creation
* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column
* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.
* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.
* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.
* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.
Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.
Collaborations in television and internet cooking videos .
ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΤΣΙΑ
Η pastry chef και αρτοποιός Ιωάννα Κοτσιά γεννήθηκε , μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα στην Κλειτορία του Δήμου Καλαβρύτων κι είναι 31 χρονών . Σπούδασε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστική κι έκτοτε εξασκεί αυτό το επάγγελμα στην γενέτειρα της .
IOANNA KOTSIA
Ioanna Kotsia , the pastry chef and baker was born, grew up and resides permanently in Kleitoria of the Municipality of Kalavryta and she is 31 years old. She studied Bakery and Confectionery and has been practicing this profession in her hometown ever since.
ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ BACKSTAGE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Backstage photo shooting of the recipe
Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια
Spinach pancake with feta cream and roasted cherry tomatoes
Download link
https://we.tl/t-m6VuGMDPpt
Expires on 10 January, 2023
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ …
Social Media
https://www.facebook.com/groups/452186164931803
https://www.facebook.com/profile.php?id=100076542794782
https://www.youtube.com/channel/UCU8g5P4g3vZwkhOfkPaZmcw
https://www.instagram.com/actioningreece/
https://www.instagram.com/sigma_media_group/
https://twitter.com/ActioningreeceS
https://twitter.com/media_sigma
Registered to The Anthology of Greek Gastronomy
#Α-Ω Post production by Sigma Productions
Law material of Action In Greece
Edited by Sigma Media Group
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου