Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Μια πρωτότυπη παράσταση, από τους δημιουργούς του Τικ Τακ Ντο, έρχεται να ταράξει τα φετινά Χριστούγεννα!

Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία λίγο… Διαφορετική! 

Μια πρωτότυπη παράσταση, από τους δημιουργούς του Τικ Τακ Ντο, έρχεται να ταράξει τα φετινά Χριστούγεννα! 

Είστε έτοιμοι; Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει τα δώρα στα παιδιά του κόσμου, όμως ένα γράμμα που είχε παραπέσει, έρχεται να τον ταράξει..! Τι δουλειά έχει ο Άγιος Βασίλης στο τσούγκρισμα των αυγών του Πάσχα; 

Τι εννοείς έκανε επίσημη δήλωση ότι δεν θα ξαναμοιράσει δώρα; Ποιοί είναι οι Μ.Ορ.Ε.Λει. ; Τρεις Μυστικοί Πράκτορες προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα, θα τα καταφέρουν; 

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZmQNfwkt4Po 

Η πιο ξεκαρδιστική Χριστουγεννιάτικη ιστορία με τον Άγιο Βασίλη και τρεις μυστικούς πράκτορες που προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα! Μέσα από το χιούμορ, την πλοκή και την έντονη σκηνική δράση, τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία των Χριστουγέννων μέσα από τον κύκλο των εποχών. Μία πρωτότυπη και ανατρεπτική παράσταση, από τους δημιουργούς του “ΤΙΚ ΤΑΚ ΝΤΟ”, με σεβασμό απέναντι στο παιδικό κοινό και τις ευαισθησίες του. 

Βιογραφικό οµάδας 

Η οµάδα Τικ Τακ Ντο δηµιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2017 στην Αθήνα. Απαρτίζεται από καλλιτέχνες πολλών πεδίων: ηθοποιούς, συγγραφείς, designers, µουσικούς, καθώς και από θεατροπαιδαγωγούς και µουσικοπαιδαγωγούς, η σύµπραξη των οποίων στοχεύει πρωτίστως στη δηµιουργία πρωτότυπων θεατρικών έργων. Κύριο µέληµα µας είναι η συνεργασία και η αλληλεπίδραση µε διαφορετικούς τοµείς της τέχνης, ώστε να διατηρείται ζωντανός ο διάλογος µεταξύ των καλλιτεχνών κάθε πεδίου. Επιπροσθέτως, προάγει τη σύνδεση του θεάτρου µε το λυρικό τραγούδι, υποστηρίζοντας τη σηµασία της µουσικής εκπαίδευσης των παιδιών. Στόχος µας είναι η δηµιουργία παραστάσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, αφού πάγια θέση της οµάδας µας είναι ότι ο κάθε θεατής είναι άξιος ίσης αντιµετώπισης και σεβασµού, ανεξάρτητα από την ηλικία του. Μία παράµετρος που λαµβάνεται σοβαρά υπόψη σε όλα τα στάδια της προετοιµασίας των παραστάσεων µας. 

Ερευνούµε τον ρόλο του θεάτρου στη σηµερινή κοινωνία. Μέσα από τις παραστάσεις µας, προσκαλούµε τον θεατή να αναθεωρήσει την ιδέα που έχει για το θέατρο απλά και µόνο ως ένα µέσο διασκέδασης, θέτοντας έτσι υπό αµφισβήτηση αυτό που εµείς, οι άνθρωποι, θεωρούµε ως δεδοµένο. Κύριο µέληµα µας είναι η διαµόρφωση ενός µελλοντικού κοινού µέσα από την αφήγηση ιστοριών που συγκινούν, δίνουν τροφή για σκέψη, γίνονται αφορµή για γέλια, µα πάνω απ’ όλα δηµιουργούν ένα θέατρο το οποίο σέβεται το κοινό του από κάθε σκοπιά. Κατά την περίοδο 2019 - 2020 είχε αναλάβει την παιδική σκηνή του Θεάτρου 14, σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Γρηγόρη Χατζάκη και Χρήστου Καπενή. Μέχρι σήµερα έχει παρουσιάσει τις πέντε θεατρικές παραγωγές: 

Link µε οπτικοακουστικό υλικό: https://www.youtube.com/channel/UC_GRKMm7wsUWO3SnOpfvJA/videos 

Εκπαιδευτικό Υλικό 

Όλες οι παραστάσεις της θεατρικής οµάδας “Τικ Τακ Ντο” συνοδεύονται από αναλυτικό και σύντοµο εκπαιδευτικό υλικό. Το αναλυτικό υλικό παραδίδεται στους εκπαιδευτικούς και περιλαµβάνει θεατροπαιδαγωγικές και µουσικοπαιδαγωγικές δραστηριότητες για περαιτέρω ενασχόληση των θεµατικών της παράστασης στην τάξη. Το σύντοµο υλικό δινεται σε όλους τους θεατές (ανεξάρτητα από την προµήθεια του προγράµµατος) και περιλαµβάνει πληροφορίες για την παράσταση, καθώς και δραστηριότητες ειδικά διαµορφωµένες για παιχνίδι µετά την παρακολούθηση της παράστασης. 

Κοινωνική Προσφορά 

Η ενεργή παρουσία της οµάδας µας στον χώρο του παιδικού θεάτρου, µας έχει επιτρέψει να συνοµιλήσουµε µε πλήθος δασκάλων, σχολείων και κηδεµόνων. Προσπαθούµε όλα αυτά τα χρόνια να προσφέρουµε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες µας όσο µπορούµε, επειδή πιστεύουµε ακράδαντα ότι το θέατρο είναι ένα αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση και κυρίως τα παιδιά, µιας και αυτά αποτελούν το µέλλον του τόπου µας. Με λύπη µας διαπιστώνουµε ότι µεγάλο ποσοστό των παιδιών της χώρας µας δεν έχει πρόσβαση στις θεατρικές µας παραστάσεις λόγω οικονοµικών ή κοινωνικών δυσχεριών. Μέσα από αυτή την πρόταση, µας δίνεται η ευκαιρία να οραµατιστούµε την πραγµατοποίηση παραστάσεων χωρίς οικονοµικό αντίτιµο για παιδιά που το έχουν ανάγκη και που ίσως θα είναι η πρώτη τους φορά που θα επισκεφθούν το θέατρο.


Επιμέλεια ρεπορτάζ :  Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια πρωτότυπη παράσταση, από τους δημιουργούς του Τικ Τακ Ντο, έρχεται να ταράξει τα φετινά Χριστούγεννα! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION