Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Η Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού είναι αντιπροσωπευτικό όργανο της ιταλικής κοινότητας στις σχέσεις με διπλωματικές-προξενικές Αρχές, που εκλέγεται απευθείας από Ιταλούς που διαμένουν στην Ελλάδα...

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ιταλών Εξωτερικού, Costantino Salis
 

Η Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού στην Ελλάδα με Πρόεδρο τον Ελληνοϊταλό συγγραφέα, Costantino Salis, διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία μια πολιτιστική εκδήλωση για την ιταλική κοινότητα με την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων η πρώτη συνάντηση της νέας Επιτροπής Ιταλών Εξωτερικού με την ιταλική κοινότητα. Το Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" ήταν κατάμεστο με Ιταλούς πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή της Πρέσβης της Ιταλικής Πρεσβείας, Patrizia Falcinelli, η οποία στην ομιλία της τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό η Πρεσβεία να έχει στενή σχέση με την Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού. Η Πρέσβης παρουσίασε επίσης τα μέτρα που υιοθετήθηκαν για την παροχή όλο και πιο αποτελεσματικών και έγκαιρων προξενικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Η Πρέσβης της Ιταλικής Πρεσβείας, Patrizia Falcinelli

Επίσης μίλησε ο Γραμματέας της ιταλικής Επιτροπής, Domenico Piemonte, ο οποίος παρουσίασε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στη συνέχεια έκανε μια ομιλία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ιταλών Εξωτερικού, Costantino Salis, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τη βοήθεια ολόκληρης της ιταλικής κοινότητας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Mirella Salio, μέλος της Ιταλικής Επιτροπής, υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις.

Ακολούθησε μουσική παράσταση στην οποία ερμήνευσαν ιταλικά τραγούδια: ο αισθαντικός βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης, η τραγουδίστρια και σοπράνο, Κωνσταντία Πουτκάρη, τους οποίους συνόδεψε στο πιάνο, ο μαέστρος Προκόπης Κωττάκης

Η Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού είναι αντιπροσωπευτικό όργανο της ιταλικής κοινότητας στις σχέσεις με διπλωματικές-προξενικές Αρχές, που εκλέγεται απευθείας από Ιταλούς που διαμένουν στην Ελλάδα, περίπου 100.000 άτομα. Βοηθά στον εντοπισμό και την προώθηση των αναγκών κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης της ιταλικής κοινότητας. Με ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα των ίσων ευκαιριών, της κοινωνικής και σχολικής βοήθειας, της επαγγελματικής κατάρτισης, του πολιτιστικού τομέα, του αθλητισμού και του ελεύθερου χρόνου.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού είναι αντιπροσωπευτικό όργανο της ιταλικής κοινότητας στις σχέσεις με διπλωματικές-προξενικές Αρχές, που εκλέγεται απευθείας από Ιταλούς που διαμένουν στην Ελλάδα... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION