Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Μια σημαντική προσωπικότητα του πνεύματος της χώρας μας φιλοξενείται σήμερα στα δίκτυα της Sigma : Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος κύριο Αλέξανδρο Κακαβά !

Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά , η συνεργασία μας με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, που κάνει ένα σπουδαίο έργο , γεμάτο δημιουργία και δυναμική ...

Παρακολουθούμε κάθε κίνηση τους , τον τρόπο που αξιοποιούν κάθε θεματολογία και φυσικά τους εξαιρετικούς τους διαγωνισμούς ...

Σήμερα , λοιπόν έχουμε κοντά μας τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος , κύριο Αλέξανδρο Κακαβά , για να μας ξεναγήσει στην αρμονία των δράσεων και των κινήσεων και την ομαδική αδιάκοπη προσπάθεια τους για τα βέλτιστα !


Sigma Press Office  : Μιλήστε μας για την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος , τα μέλη , το έργο , ο σκοπός ...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ : Η ιστορία της Ε.Σ.Ε. είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία, που άρχισε να γράφεται χάρις στα αξιόλογα, καταξιωμένα μέλη της που τη συνέστησαν το 1989 και εκείνους που εξακολουθούν, σήμερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες να αγωνίζονται να εξελίξουν μια Ένωση που κληρονόμησαν με μια βασική ηθική υποχρέωση έναντι των συναδέλφων των συνεργατών του χώρου του πολιτισμού, αλλά κυρίως του κοινού και φίλων ανά την Επικράτεια, την Κύπρο και αλλαχού, να την κληροδοτήσουν στις επερχόμενες γενεές, αυτάρκη και εύρωστη και κυρίως πολυπληθέστερη. Εξ΄ου μια συνεχής προσπάθεια διεύρυνσης και βελτίωσης με πολλές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μια Ένωση που πέρα απ΄ την αγάπη της για κάθε λογής σενάριο και συγγραφικό έργο και για όλους ανεξαιρέτως τους σεναριογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, επιδιώκει να καταστεί ένας πόλος έλξης όλων εκείνων των ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τα αισθήματά τους καταθέτοντας το προσωπικό, μοναδικό, δημιουργικό αποτύπωμά τους προς κρίση σε ένα κοινό που μεταλλάσσεται συνεχώς γυρεύοντας, στην τέχνη, να εύρει απαντήσεις και λύσεις στα αδιέξοδα του. Για αυτό η Ένωση προτείνει  μια πληθώρα πολιτιστικών δράσεων  προς όφελος όσο το δυνατόν ευρύτερου φιλότεχνου κοινού. 

Σκοπός, 'η ακριβέστερα ο κυριότερος σκοπός της Ένωσης είναι να προσφέρει ευκαιρίες στους κατοίκους της Επικράτειας να αναδείξουν το δημιουργικό τους έργο και να αναδειχθούν χάρις σε αυτό.

👇

Sigma Press Office  :Στα πλαίσια των πολλαπλών σας δράσεων , πείτε μας τι ετοιμάζετε για την φετινή σεζόν 2022 - 2023 .
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ : Λόγω της αθρόας συμμετοχής δημιουργών/καλλιτεχνών από όλη την Επικράτεια, ακόμα και από την Κύπρο,  στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό επανερχόμαστε προκηρύσσοντας την 1η Νοεμβρίου τον βελτιωμένο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής. Μια πολιτιστική εκδήλωση που, όπως εύστοχα παρατήρησε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Άγγελος Συρίγος, προσφέρει δημιουργική διέξοδο σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που επιθυμεί όχι απλώς να δημιουργήσει γράφοντας αλλά και να παρουσιάσει ενώπιον κοινού το έργο του ώστε να κριθεί. Μια άλλη σημαντική δράση που προετοιμάζουμε με το μέλος μας Αλμπέρτα Τσοπανάκη - την ψυχή του θεάτρου Παραμυθίας - αφορά την Εβδομάδα Σύγχρονου Ελληνικού Θεατρικού Έργου από τις 6 έως τις 12 Μαρτίου 2023. 

Κατά την εβδομάδα αυτή θα παρουσιασθούν 5 μονόλογοι, τρία θεατρικά έργα και τα δυο έργα που θα βραβευθούν στους κοινούς διαγωνισμούς της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Θα συνεχίσουμε τις εκπαιδευτικές μας δράσεις σε συνεργασία με το New York College όπου πέραν του ακαδημαικού προγράμματος διδασκαλίας της τέχνης και τεχνικής του σεναρίου θα εφαρμόσουμε, δοκιμαστικά, ένα ευσύνοπτο σεμινάριο/εργαστήριο διδασκαλίας του τρόπου προσέγγισης ενός σεναρίου η θεατρικού έργου από τον ηθοποιό. Θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός "Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου, καθώς τυγχάνει ευρείας απήχησης."

👇

Sigma Press Office  :Μιλήστε μας για τους διαγωνισμούς της Ε.Σ.Ε 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ : Συνεχίζονται με ευρεία συμμετοχή οι διαγωνισμοί σεναρίου μικρού και μεγάλου μήκους, θεατρικού έργου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στίχου σε συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Αλτή και τον εκδότη του περιοδικού Μετρονόμος Θανάση Συλιβό.
 👇
 
Sigma Press Office  : Ποιές πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνετε για τον φετινό χειμώνα .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ :  Θα συνεχισθεί το Φιλολογικό Σαλόνι όπου πλέον θα μπορούν να μετάσχουν και τα μέλη της Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Όπως και κατά το 1ο έτος του διαγωνισμού θα μελοποιηθούν από μια πλειάδα καλών συνθετών - οι στίχοι που θα έχουν βραβευθεί στον φετινό διαγωνισμό. Τέλος θα γίνει η παρουσίαση της εορταστικής έκδοσης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος , που τιτλοφορείται "Πέραν του Σεναρίου" και περιλαμβάνει την παρουσίαση δημιουργιών, πλην σεναρίων, 26 μελών και φίλων της Ένωσης.   
👇

Sigma Press Office  : Στείλτε ένα ηχηρό μήνυμα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και πόσο σημαντική είναι η τέχνη σε όλο αυτό .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ : Το χάρισμα της δημιουργίας κυλά στο αίμα μας, διατρέχει τη σκέψη μας. Η τέχνη είναι αυτοσκοπός. Μόλις το συνειδητοποιήσετε  η χαρά και η ικανοποίηση που θα αισθανθείτε θα αποδιώξουν, έστω πρόσκαιρα, τον όποιον χειμώνα, βαρύ ή όχι.  Και ως γνωστόν μετά έρχεται η άνοιξη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κύριο Κακαβά , για τη συνάντηση μας και την εποικοδομητική μας συζήτηση .


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια σημαντική προσωπικότητα του πνεύματος της χώρας μας φιλοξενείται σήμερα στα δίκτυα της Sigma : Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος κύριο Αλέξανδρο Κακαβά ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION