Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

"Επάγγελμα: Πόρνη": Το έργο της Λιλής Ζωγράφου στη θεατρική σκηνή του Τορόντο

Η Ten Tone Productions επιστρέφει θεατρικά και χωρίς λογοκρισία με το κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου έργο της Λίλης Ζωγράφου, «Επάγγελμα: Πόρνη». 100 χρόνια από την γέννηση της Λιλής Ζωγράφου και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να τιμήσουμε αυτή την τόσο ιδιαίτερη και σημαντική προσωπικότητα.

Τα ηνία της σκηνοθεσίας και την θεατρική μεταφορά αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο Ελισσαίος Κυρίλλου με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο να παρουσιάσει αυτό το αριστουργηματικό έργο με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στο κοινό της διασποράς. Έτοιμος να επαναφέρει στην μνήμη μας την εποχή εκείνη που ίσως κάποιοι να έζησαν αλλά κυρίως στο να διδαχθούν οι νεότεροι.

Το έργο εστιάζει σε δύο διαφορετικά αποσπάσματα από το ομότιτλο βιβλίο, τα οποία εξιστορούν βιώματα της ίδιας της συγγραφέως κατά την περίοδο της «Χούντας» την περίοδο του 1967-1974 στην Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος, παρακολουθούμε την προσπάθεια της ηρωίδας να ανανεώσει το διαβατήριο της αλλά και να αποδείξει την ύπαρξη της στο Υπουργείο Εσωτερικών, με όλα τα τραγελαφικά γεγονότα που αυτό συνεπάγεται χωρίς φόβο αλλά με ρίσκο απέναντι στο κατεστημένο. 

Στο δεύτερο μέρος γινόμαστε μάρτυρες της αδικίας του φασιστικού συστήματος με την οποία έρχεται αντιμέτωπη σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική μετά την αποτυχημένη της απόπειρα αυτοκτονίας.

Στη σκηνή ξετυλίγεται ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων και μια μικρή επανάσταση ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των θεατών. Στόχος η αφύπνιση της συνείδησης όλων μας σχετικά με τον ρόλο μας στην κοινωνία και το τί είναι ικανός ο άνθρωπος όταν του δοθεί μια μικρή δόση εξουσίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός, πως το συγκεκριμένο έργο παραμένει επίκαιρο μετά από 45 χρόνια κυκλοφορίας του.

Μέγα χορηγός Hellenic Heritage Foundation

Παίζουν: Σταυρούλα Καρνούσκου, Ράνια Μπαμπάση και ο Γιώργος Σκανδάλης

Σκηνοθεσία & Θεατρική Μεταφορά: Ελισσαίος Κυρίλλου

Τρεις παραστάσεις: 27, 28 και 29 Οκτωβρίου / 8 pm

Papermill Theatre - 67 Pottery Rd

Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών

Τιμή εισιτηρίου: $35

Διάρκεια: 90’ χωρίς διάλειμμα - Γλώσσα: Ελληνικά

https://www.eventbrite.ca/e/epaggelma-porni-october-27-29th-toronto-greek-theatre-tickets-420730475177 


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: "Επάγγελμα: Πόρνη": Το έργο της Λιλής Ζωγράφου στη θεατρική σκηνή του Τορόντο Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION