Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

«Μα πώς κατάφερα να γίνω ο χειρότερος εχθρός του εαυτού μου;»

              

                            «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου»

Εμπνευσμένη από το ομώνυμο best seller του Πωλ Βατζλάβικ

Διασκευή – σκηνοθεσία:Γεωργία Ανδρέου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης22 - 25 Σεπτεμβρίου 2022

 

«Μα πώς κατάφερα να γίνω ο χειρότερος εχθρός του εαυτού μου;»

Φτάνει πια με την προκατάληψη ότι όλοι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι.Θέλεις να είσαι δυστυχισμένος; Μπορείς! Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου.Ένας πρακτικός οδηγός για τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

 

Προπώληση:https://www.ticketservices.gr/event/mcf-ftiakse-ti-dystyxia-sou-monos-sou/?lang=el

Ειδική προσφορά ως 21/9

 

Video Trailer:https://youtu.be/4w6UorTOsN4

Μετά τις επιτυχημένες sold out παραστάσεις και τη θερμή υποδοχή του κοινού τον περασμένο Ιούνιο, η παράσταση «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» επανέρχεται για ένα νέο κύκλο παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος), 22-25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:30.

 

Η Γεωργία Ανδρέου, έπειτα από την επιτυχημένη metal παράσταση «Λέσχη Γονεοκτόνων» του Ambrose Bierce (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2019), συνεχίζει τις ευφάνταστες και ευρηματικές της δουλειές, εμπνεόμενη αυτή τη φορά από το βιβλίο του Πωλ Βατζλάβικ «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου», ένα χιουμοριστικό και σοβαρότατο εγχειρίδιο της «δυστυχίας» που έγινε γρήγορα best seller σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

 

Η θεατρική παράσταση «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου», με κύρια συστατικά το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμόμας καλεί να καταρρίψουμε την προκατάληψη της ευτυχίας.  Ένας ανάστροφος καθρέφτης της δυστυχίας που αντανακλά όλες τις παγίδες που βάζουμε καθημερινά στον εαυτό μας αναζητώντας την ευτυχία και που, τελικά, μας οδηγούν να είμαστε ακόμα περισσότερο δυστυχισμένοι.

 

«Ο άνθρωπος είναι δυστυχής, γιατί δεν ξέρει ότι είναι ευτυχής.Αυτό είναι όλο».Ντοστογιέφσκι

 

Πώς φτιάχνεται η δυστυχία; Μέσα από 13 πρακτικά μαθήματα που “παραδίδονται” από τους ηθοποιούς Αλεξάνδρα ΖώηΜάνο ΖούραΠάνο ΚορογιαννάκηΘωμά Σιέκα και Αντώνη Φλώρο.

 

Προετοιμάσου…Μαγικές σφαίρες, χειρομαντεία, ταρώ, ζώδια, καφεμαντεία… Τι περιμένεις; Είσαι έτοιμος να κατακτήσεις τους μηχανισμούς και τα μυστικά για μια υπέροχα δυστυχισμένη ζωή; Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα βρεις όλες τις απαντήσεις σε 4 μόνο παραστάσεις!

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Ο κόσμος μοιάζει να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο ή τουλάχιστον αυτό θα αναρωτιόμασταν, αν δεν γνωρίζαμε την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας, που είναι γεμάτη από μεγάλες περιόδους δυστυχίας και ανάπαυλες ευτυχίας. Χωμένοι όπως είμαστε σε μια δυστοπική ατμόσφαιρα, γύρω μας πανδημία, εγκλεισμός, πόλεμος, ανεργία, ρατσισμός, σεξισμός, κατεστραμμένες σχέσεις, ψεύτικοι έρωτες, η ανάσα μας συνθλίβεται ανάμεσα σε προσταγές τύπου «πρέπει να είσαι ευτυχισμένη», «πρέπει να είσαι αυθόρμητη», «πρέπει να κάνεις το σωστό».  Το γεγονός ότι καθημερινά βάζουμε δεκάδες παγίδες στον εαυτό μας και συνήθως πέφτουμε μέσα, προκαλώντας την ίδια μας τη δυστυχία, είναι το επίκεντρο της παράστασης.

»Η έννοια της ευτυχίας και το πώς φτιάχνουμε τη δυστυχία μας είναι θέματα που με είχαν απασχολήσει από καιρό. Ίσως η δυστυχία μας να είναι απολύτως στο χέρι μας. Πηγές της δυστυχίας είναι η άγνοια, η αμάθεια, η άρνηση, ο σκοταδισμός και το να μην παίρνεις θέση στα πράγματα. Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για να βγει κανείς από την δυστυχία. Η αποδοχή, η κατανόηση και η συμπερίληψη. Όπως αναφέρουμε και στην παράσταση, ο Ντοστογιέφσκι λέει «Ο άνθρωπος είναι δυστυχής, γιατί δεν ξέρει ότι είναι ευτυχής. Αυτό είναι όλο» [Γεωργία Ανδρέου]

 

Μελλοντικά σχέδια

Η Γεωργία Ανδρέου, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της γενιάς της, δίνοντας έμφαση στη σχέση της τέχνης, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, πρόκειται να πραγματοποιήσει παράσταση Κρυπτοθεάτρου, προσφέροντας στο κοινό την πρώτη ελληνική υβριδική θεατρική παραγωγή με παρουσία στο φυσικό και ψηφιακό σύμπαν, σε τεχνολογία συστοιχίας αλυσίδων (blockchain) και NFTs. Το project υλοποιείται σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Creativeκαι είναι ένα από τα πρώτα εγχειρήματα αυτού του είδους παγκοσμίως.

 

Ταυτότητα της παράστασης

«Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου»

Κωμωδία

Βασισμένη στο best seller του Πωλ Βατζλάβικ (Εκδ. Αλήστου Μνήμης)

Διάρκεια: 65 λεπτά

 

Μετάφραση: Αντώνης Γκίκας

Διασκευή – σκηνοθεσία: Γεωργία Ανδρέου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κώστας Δημουλέας

Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος

Κίνηση: Ζέφη Μπαρτζώκα

Μουσική Διδασκαλία: Πάνος Κορογιαννάκης

Φωτισμοί – installations: The Krank

Φωτογραφίες: Ερρίκος Ανδρέου

Video trailerΑκριβή Κόλλια

Επικοινωνία: Δέσποινα Ερρίκου, Ράνια Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Abirato

Συμπαραγωγή: Blue Rosebud Productions

Ηθοποιοί: Αλεξάνδρα ΖώηΜάνος ΖούραςΠάνος ΚορογιαννάκηςΘωμάς ΣιέκαςΑντώνης Φλώρος.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

22 - 25 Σεπτεμβρίου 2022

Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή στις 21:30

 

Video Trailer: https://youtu.be/4w6UorTOsN4

 

Εισιτήρια

Προπώληση www.mcf.grticketservices.gr

14 € (κανονικό), 10 € (μειωμένο*), € (ειδική τιμή**)

Προσφορά προπώλησης12 € (για αγορές έως 21 Σεπτεμβρίου)

Προπώληση:  https://www.ticketservices.gr/event/mcf-ftiakse-ti-dystyxia-sou-monos-sou/?lang=el

 

Μειωμένο εισιτήριο 10€ (*):Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Ομάδες άνω των οκτώ (8) ατόμων.

 

Ειδική τιμή 8€ (**):Κάτοχοι κάρτας ΣΕΗ / Σπουδαστές Δραματικών Σχολών / Κάρτα Συλλόγου Θεατρολόγων

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος

Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), ΤΚ 17778, Ταύρος ΑΘΗΝΑ

shorturl.at/giLS3

Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation

Twitter: @MCF_MCacoyannis

Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF

Youtube: MCacoyannisF

 

Abirato Theater Company

fb: https://www.facebook.com/abiratoteam

Youtube: shorturl.at/bFI14


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Μα πώς κατάφερα να γίνω ο χειρότερος εχθρός του εαυτού μου;» Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION