Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Και η Περιφέρεια Κυκλάδων ανάμεσα στους Υποστηρικτές των ΝΕΣ : ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΣΥΡΟΥ !


 Αγαπητοί φίλοι,

Η Ναυτική ιστορία της Σύρου είναι γνωστή σε όλη την Ελληνική Επικράτεια για το ανθρώπινο δυναμικό, που προσέφερε και προσφέρει στην Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, με το τεράστιο πλήθος νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, με τους χιλιάδες ναυτικούς, με ένα Αρχιπέλαγος λίκνο του ελληνικού πολιτισμού, χαιρετίζει τις εκδηλώσεις.

Είναι γνωστό ότι ο διετής πανελλήνιος εορτασμός της Ναυτικής Εβδομάδας, που μαζί της συνδέθηκε και εξακολουθεί να συνδέεται η ιστορία της πατρίδας μας, με την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο, με τις ένδοξες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, με την μακραίωνη παράδοση στο Εμπορικό Ναυτικό και τη ναυτική τέχνη, είχε αδρανήσει λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, της σημαντικής μείωσης του λειτουργικού σκέλους του Π/Υ ΓΕΝ και της περιστολής των κρατικών δαπανών.

Η προσπάθεια αναβίωσης του ιστορικού αυτού θεσμού, την προ Covid εποχή και συγκεκριμένα το 2019 με την πρωτοβουλία του Παναγιώτη Κουλουμπή και μιας ομάδας οραματιστών συνεργατών του σημείωσε ομολογουμένως εξαιρετική επιτυχία με εκδηλώσεις που αναγνώρισαν για μια ακόμη φορά το σημαίνοντα ρόλο που διαδραμάτισε η Σύρος στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής ναυτοσύνης.

Από φέτος η Σύρος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει τις δικές της Ναυτικές Εορτές υπερασπίζοντας την τοπική και Εθνική Ναυτική συνείδηση.

Είναι μια γιορτή συνεργασίας πλήθους φορέων, οργανισμών και θεσμών που όλοι μαζί συνέβαλαν για την πραγμάτωση της επαναθέσπισης των Ναυτικών Εορτών Σύρου μετά από 6 δεκαετίες.

Το ομολογουμένως πλούσιο σε εκδηλώσεις πρόγραμμα αποδεικνύει ότι οι Ναυτικές Εορτές Σύρου επέστρεψαν με σκοπό να αποκτήσουν τη δική τους μοναδική ταυτότητα και να προβάλουν τη μακρά ναυτική ιστορία και παράδοση του νησιού.

Με την πυξίδα στραμμένη στο Αιγαίο, οι ναυτικές εορτές άνοιξαν πανιά, οδηγώντας τη Σύρο σε θαλασσινούς δρόμους που αναδεικνύουν την παράδοσή της, τους ανθρώπους της και το σημαίνοντα ρόλο της, κρατώντας ζωντανή τη γνώση που έρχεται από το παρελθόν, για να τροφοδοτήσει το παρόν και κυρίως, να στηρίξει το μέλλον.

Για όλους αυτούς τους λόγους θέλω να συγχαρώ τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, να εκφράσω τις ευχαριστίες και την εκτίμησή μου προς όλους όσοι "αγκάλιασαν" το θεσμό, παρά τις "φουρτούνες" των καιρών και να ευχηθώ το εγχείρημα αυτό να λάβει πανελλήνια ακτινοβολία, όπως ταιριάζει στην ναυτική, ναυπηγική παράδοση και κληρονομιά του νησιού.

Σας ευχαριστώ.

Γεώργιος Λεονταρίτης

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Και η Περιφέρεια Κυκλάδων ανάμεσα στους Υποστηρικτές των ΝΕΣ : ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΣΥΡΟΥ ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION