Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Στον απόηχο των προσφάτων ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΥΡΟΥ ...

Στον απόηχο των προσφάτων ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΥΡΟΥ - ως Συνδιοργανώτρια , Αντιπρόεδρος της UNESCO ΧΙΟΥ , ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ και ΨΑΡΩΝ και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων , Τύπου και ΜΜΕ των ΝΕΣ - αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους και όλες , που ανταποκρίθηκαν με την  παρουσία τους  εις τις  εκδηλώσεις  μας , τιμώντας  τις ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΣΥΡΟΥ, τις οποίες αναβιώσαμε   και επαναθεσπίσαμε εφέτος  και οι οποίες αποτελούν τον πρόδρομο των ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.  

Ήδη μαζί με τον Παναγιώτη Κουλουμπή , τον Νίκο Σιδηροπουλο και μια ομάδα ονειροπόλων οραματιστών ,  θέσαμε τις βάσεις και την απαρχή γιά μιά ακόμη καλύτερη συνέχεια .
Και μπορεί  οι καιρικές συνθήκες της 3ης Ιουλίου να μην μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε   τον προγραμματισμένο περίπλου στο   νησί  Διδύμη ( Γαιδουρονήσι ) , όπου  ευρίσκεσαι ο ιστορικοτερος και υψηλότερος  Φάρος  της Ελλαδος , όμως η σεμνή Τελετή της Κατάθεσης Στεφάνων στον χώρο του ‘’ Αγνώστου Ναύτη  ‘’ στις 3 Ιουλίου , αλλά και η εκδήλωση στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στις 4 Ιουλίου  , κλπ . μάς αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο ! 
Προσωπικά οφείλω πολλές  ευχαριστίες σε 5 Υπουργεία ( Ναυτιλίας , Εσωτερικών , Τουρισμου , Περιβαλλοντος , Πολιτισμού )  ,  3 Επιμελητήρια ( Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλαδος , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών , Εμπορικό και Βιομηχανικό  Επιμελητήριο Πειραιώς)  , όπως επίσης και στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Αττικής και Πειραιώς ( ΣΒΑΠ ) , αλλά και στον Συνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλιας , τον Δήμο Χίου και το Μητροπολιτικο Κολλέγιο Αθηνών, τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΨΥΧΑΛΗ  και Naftosol  , αλλα και  σε μια πραγματικά μεγάλη πλειάδα  Υποστηρικτών απ΄ όλη την Ελλάδα και ένα σημαντικό αριθμό ΜΜΕ , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό   , που ανταποκρίθηκαν τόσο άμεσα και θετικά στο αίτημά  μου ,παραχωρώντας  μου τις Αιγίδες τους για τις ΝΕΣ ! 
Μεταξύ των υψηλών παρευρισκομένων , ιδιαίτερη  μνεία και αναφορά επιτρέψατέ  μου να κάνω εις τον Διοικητή της Υπηρεσίας Φάρων , Αρχιπλοίαρχο  κ Νικ . Ζαφειρίου , ο οποιος μας ετίμησε με την παρουσία του ( ερχόμενος στην Σύρο για πρώτη φορά ως Διοικητής )  , κομίζοντας  σπουδαίο  Ιστορικό  Υλικό σχετικό  με τους Φάρους και τον Συριανό Στυλιανό  Λυκούδη (  Ιδρυτή της Υπηρεσίας Φάρων ) , τον οποίο επίσης τιμήσαμε εφέτος .
Τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού  Συρου, Πλοίαρχο Λ. Σ . , κ . Καραμήτσα Παναγιώτη , τον Λιμενάρχη Σύρου κ  Γιάννη Βαμβακούση . 
Τις Κυρίες Κατερινα Μονογιού , Βουλευτή Κυκλάδων και Δεσποινα Πρινιά , Πολιτευτή Κυκλάδων  αντιστοίχως , οι οποίες μας ετιμησαν  επίσης  με την παρουσία τους , συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο.  
Τον κ. Νικήτα Ψυχάλη επίσημο εκπρόσωπο του ΣΒΑΠ , αλλά και απόγονο της παλιάς οικογενείας Τζωρτζη , γνωστών Συριανών καραβομαραγκών . 
Την Αρχικελευστή , Επιτελή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού , κ . Νεκταρία Δεσποτοπούλου , η οποια ήρθε από την Αθήνα για αυτό ειδικά τον σκοπό 
Τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Χρήστο Καφτηρανη , τον κ . Γεώργιο Μπαρμπούνη , στο πρόσωπο του οποίου τιμήσαμε έναν παλαίμαχο  ναυτικό , που επέζησε πολλών ναυαγίων . 
Τον εκπρόσωπο του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Χίου και Μέλος της Επιτροπής ‘’ Χίος 1822 ‘’  , κ . Νικήτα Τσιπούρα   …. 
Αλλα πάνω από όλους  στον Πρωθυπουργό μας,    που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε και έδειξε ένα τόσον  ‘’ ευήκοον ούς ‘’  στο κάλεσμά μου , αποστέλλοντας έναν από τους πιο Άξιους συνεργατες του  για να τον εκπροσωπήσει επισήμως κατά την διάρκεια των ΝΕΣ : τον ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής , τον κ Μανώλη Κουτουλακη , ο οποίος  - μεταξύ άλλων - ανήγγειλε ότι θα φροντίσει για την αποκατάσταση και αναπαλαίωση του εμβληματικού Φάρου της Συρου μας ( που είναι ο επισης ο ιστορικότερος και υψηλότερος της Ελλάδος μας ) , αλλα και της πλατείας του Αγνώστου Ναύτη 
Η στήριξη   της αναβίωσης των  ΝΕΣ από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας , αλλά και  από το καθ’ ύλην Αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελούν για όλους / ες εμάς  , τους αγνούς Διοργανωτές , τα καλύτερα ‘’ εύσημα ‘’ ! 
Πάμε ακόμη πιο  Δυνατά  , για να αποκτήσει ξανά η ‘’ Ναυτομάνα  ‘’ Σύρος μας όλα αυτά που της ανήκουν !
Δρ . Αικατερινη Γλυκου , PhD
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ , 7ης Ιουλίου 2022 
——————————————————-
Σχετικά με το Φάρο της Σύρου, στο Γαϊδουρονήσι, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης, ο οποίος ετίμησε  τις ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΣΥΡΟΥ εκπροσωπώντας την ΑΕ τον Πρωθυπουργό μας ,  εδήλωσε: 
“Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού, επικεφαλής της Υπηρεσίας Φάρων, για αυτό το κόσμημα αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αλλά και πρακτικής ουσίας διότι πρόκειται για έναν ενεργό φάρο. Μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα προσπαθήσουμε κι εμείς να συνδράμουμε, υλικά και ηθικά, για την περαιτέρω ανάδειξη του φάρου. 
Και στο πλαίσιο της προβολής, γιατί είναι ένα τοπόσημο πάρα πολύ σημαντικό , αλλά και με πόρους για τη συντήρηση και τη λειτουργία του. 
Το αποτύπωμα της ναυτοσύνης δεν έχει να κάνει μόνο με τα πλοία, έχει να κάνει και με τους φάρους και με οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την παρουσία των ναυτικών μας”. 
Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης 

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στον απόηχο των προσφάτων ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΥΡΟΥ ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION