Με την υπογραφή της chef Ελένης Κουμαντάνου |
Η συνένωση της κορυφής με αλφαβητική σειρά ...
~~~
Aslanis Family Winery
Bellisimo
Voras Flavors
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ CHEF
Ριζότο πολίτικο - The oriental risotto of Smyrnaμια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου
ΥΛΙΚΑ 60 ml κρασί - Aslanis Family Winery 1 κουταλιά καινάρι - Bellisimo 50 ml ελαιόλαδο - Mesigaia 60 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας πολίτικη με άρωμα Ανατολής - Voras Flavors 100 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο 60 γραμμάρια βούτυρο 30 γραμμάρια σταφίδα 10 γραμμάρια κουκουνάρι 1 τεμάχιο καρότο 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό 1 τεμάχιο κολοκύθι 1 τεμάχιο πιπεριά κόκκινη 100 γραμμάρια ξινομυζήθρα 350 ml νερό Αλάτι Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το ρύζι,προσθέτοντας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ,προσθέτοντας διαδοχικά σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν προσθέσουμε όλα τα υγρά διαλύουμε σε λίγο νερό το μείγμα μπαχαρικών καινάρη,το περνάμε από σήτα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω λαχανικά,ξηρούς καρπούς,αλάτι,πιπέρι, και τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μαζί χωρίς όμως να στεγνώσει το ριζότο μας. Τέλος εκτός φωτιάς συμπληρώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε με τελευταία πινελιά την ξινομυζήθρα πάνω από το ριζότο.
Ingredients 60 ml of wine - Aslanis Family Winery 1 spoon of Kainari flavored tea - Bellisimo 50 ml of olive oil - Mesigaia 60 grams of oriental tomato sauce - Voras Flavors 100 grams of arborio rice 60 grams of butter 30 grams of raisins 10 grams of fir cone nuts 1 piece of carrot 1 piece of dried onion 1 piece of zucchini 1 piece of red pepper 100 grams of sour myzithra 350 ml of water Salt Pepper Method In a pan, add the olive oil and sauté the rice slightly, adding the chopped onion. Pour the wine and let the alcohol evaporate, gradually adding the water and stirring constantly. When we have added all the liquids, we dissolve the kainari spice mixture in a little water, pass it through a sieve and add it to our mixture. Add all the above vegetables, nuts, salt, pepper, and the tomato sauce and let all the ingredients simmer together without drying out our risotto. Finally, off the heat,we add the butter and mix well. Serve with the final touch of the sour myzithra Greek cheese on top of the risotto.
Eleni Koumantanou#Chef-ing History
... 16 years of experience~ Origin from Lamia Fthiotida.~ First professional steps in Larisa, Thessaly.~ Resident of Athens for the last few years~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships~ 13 years in the food industry as:* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef* Consulting and menu creation* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.Collaborations in television and internet cooking videos .
ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ BACKSTAGE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Expires on 31 July, 2022Backstage photo shooting of the recipe
Ριζότο πολίτικο - The oriental risotto of Smyrna μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου
ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ
- Tel : +30 210 69100 12
Fax: +30 210 69100 12 - info@grandfoyer.gr
https://www.facebook.com/groups/452186164931803/about/
https://www.facebook.com/Action-In-Greece-110807578123112/?ref=pages_you_manage
https://www.youtube.com/channel/UCU8g5P4g3vZwkhOfkPaZmcw
https://www.instagram.com/actioningreece/...
https://www.instagram.com/sigma_media_group/
https://twitter.com/ActioningreeceS
https://twitter.com/media_sigma
Registered to The Anthology of Greek Gastronomy#Α-Ω
Post production by Sigma Productions
Law material of Action In Greece
Edited by Sigma Media Group
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου