Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

΄Εχουμε σήμερα την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε στα δίκτυα της Sigma την διακεκριμένη καλλιτέχνη Άννα Δημάκη ...

Όταν απέναντι σου έχεις μια μεγάλη προσωπικότητα της τέχνης , αισθάνεσαι απέραντο θαυμασμό . 

Όταν το Sigma Press Office μίλησε με την ταλαντούχα ζωγράφο  Άννα Δημάκη ...  


Sigma Press Office :  Μιλήστε μας για το καλλιτεχνικό σας ιστορικό

Άννα Δημάκη :  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη. Συνέχισα της σπουδές μου στο Νομικό Οικονομικό του ΑΠΘ . Από μικρό παιδί όμως το όνειρο μου ήταν να ασχοληθώ με τη ζωγραφική. Κυνήγησα το όνειρο μου  συνεχίζοντας με ιδιωτικές σπουδές σχεδίου και ζωγραφικής. Έχω κάνει 13 ατομικές εκθέσεις προβάλλοντας τη δουλειά μου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχω βραβευτεί από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με τιμητική πλακέτα για την προσφορά μου στον πολιτισμό. Έχω βραβευτεί τρείς φορές από τη Ρωσική Δημοκρατία για την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού . Πίνακες μου υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές, σε ελληνικά δημόσια κτίρια ,στην Αγία Πετρούπολη στο  Παλάτι Πολιτισμού Λεβάσοβο και στο Πνευματικό Κέντρο   Καλούγκας της Ρωσίας.
Sigma Press Office :  Πώς εμπνέεστε για τη δημιουργία των έργων σας;

Άννα Δημάκη :  Εμπνέομαι από τη Γυναίκα , από συναισθήματα και καταστάσεις . Εμπνέομαι από τη  Γυναίκα  ως σύμβολο Ζωής και Αναγέννησης.

Η Γυναίκα σε θέση Αυτογνωσίας μέσα από τα προβλήματά της και πάντα σε χώρο υπερβατικό


Sigma Press Office :  Ποιοί είναι οι αγαπημένοι σας χρωματισμοί;

Άννα Δημάκη :  Τα χρώματα αποδίδουν διαφορετικές διαθέσεις
 και συναισθήματα. Αγαπώ τα θερμά χρώματα και παίζω με αυτά ανάλογα με το θέμα που θέλω να προβάλω. Sigma Press Office :  Ποια είναι για σας η ιδανική ώρα για να ζωγραφίσετε τα έργα σας;

Άννα Δημάκη :  Η ιδανική ώρα είναι η ώρα της έμπνευσης όποια  ώρα της ημέρας και να είναι.....Sigma Press Office : Ποιο είναι για σας το πιο σημαντικό έργο που έχετε δημιουργήσει;

Άννα Δημάκη :  Για εμένα το κάθε έργο είναι μοναδικό γιατί το καθένα είναι  κομμάτι από την σκέψη και την ψυχή μου.


Sigma Press Office : Ποια είναι η πιο σημαντική καλλιτεχνική συνεργασία που έχετε κάνει έως σήμερα;

Άννα Δημάκη :  Έχω πολλά χρόνια να συνεργαστώ με κάποιον καλλιτέχνη. Οι δουλειές μου έχουν παρουσιαστεί από σημαντικά πρόσωπα του πολιτιστικού, κοινωνικού αλλά και  πολιτικού χώρου. Ακολουθώ τη δική μου πορεία με τα δικά μου καλλιτεχνικά project , χωρίς να κάνω εκπτώσεις στις απόψεις μου, στα πιστεύω και την ποιότητα μου.


Sigma Press Office : Τι περιμένουμε από εσάς για το 2022;

Άννα Δημάκη :  Ετοιμάζω μια νέα σειρά που θα προβληθεί πρώτα στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα αλλά σε άλλη χρονική περίοδο. Σας ευχαριστώ πολύ!

Εμείς ευχαριστούμε την κυρία Άννα Δημάκη που μας φίλεψε με τη ζεστή της αγκαλιά και τις δημιουργίες της , που είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε από κοντά .

Επίσης,την ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη της στήριξη στην πρωτοβουλία Action In Greece .

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΄Εχουμε σήμερα την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε στα δίκτυα της Sigma την διακεκριμένη καλλιτέχνη Άννα Δημάκη ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION