Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟ...

 ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03/2022 ΩΡΑ 21:30

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΡΑΞΙΣ

ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 12, ΚΟΥΚΑΚΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟ.

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΑΠΟΡΙΑ, ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΑΡΚΙΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας Γερμανικός (Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus, 31 Αυγούστου 12 μ.Χ. - 24 Ιανουαρίου 41 μ.Χ.), πιο γνωστός από το προσωνύμιο Καλιγούλας, ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 37 μ.Χ. έως το 41 μ.Χ. Ο πατέρας του Καλιγούλα, Γερμανικός, ανιψιός και υιοθετημένος γιος του αυτοκράτορα Τιβέριου, ήταν ένας πολύ επιτυχημένος Ρωμαίος στρατηγός και ένα από τα πιο αγαπητά δημόσια πρόσωπα της Ρώμης. Η μητέρα του, Αγριππίνα η Πρεσβύτερη, ήταν η εγγονή του αυτοκράτορα Αυγούστου.

Ως παιδί, ο Γάιος κέρδισε το προσωνύμιο Καλιγούλας (που σημαίνει "μπότα μικρού στρατιώτη", υποκοριστικό της λέξης caliga) από τους στρατιώτες του πατέρα του. Ο Καλιγούλας δέχτηκε μία πρόσκληση το 31 μ.Χ. να ακολουθήσει τον αυτοκράτορα στο νησί Κάπρι, όπου ο Τιβέριος είχε αποσυρθεί πέντε χρόνια νωρίτερα. Μετά τον θάνατο του Τιβέριου, ο Καλιγούλας τον διαδέχτηκε στην εξουσία και έγινε αυτοκράτορας το 37 μ.Χ.

Υπάρχουν ελάχιστα εναπομείναντα στοιχεία σχετικά με τη βασιλεία του Καλιγούλα, παρόλο που χαρακτηρίζεται ως ένας ευγενής και μετριοπαθής Αυτοκράτορας κατά τους έξι πρώτους μήνες της εξουσίας του. Οι ιστορικές πηγές επικεντρώνονται στον σαδισμό, στη σκληρότητα και στην υπερβολή που προέβαλε απέναντι στον λαό του καθώς και στην σεξουαλική διαστροφή του, παρουσιάζοντάς τον ως έναν παράφορο τύραννο. Αν και η αξιοπιστία αυτών των πηγών αμφισβητείται, είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης βασιλείας του, ο Καλιγούλας εργάστηκε για να ενισχύσει την προσωπική εξουσία του αυτοκράτορα, σε αντίθεση με τις δυνατότητες που είχε ένας αρχηγός κράτους. Έστρεψε μεγάλο μέρος της προσοχής του σε φιλόδοξα κατασκευαστικά έργα και σε πολυτελείς κατοικίες για τον εαυτό του, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την κατασκευή δυο υδραγωγείων στην Ρώμη: το Aqua Claudia και το Anio Novus. Κατά την διάρκεια της βασιλείας του, η αυτοκρατορία της Ρώμης προσάρτησε το βασίλειο της Μαυριτανίας ως επαρχία της.

Ο Γάιος είχε τρεις μικρότερες αδελφές, την Αγριππίνα τη Νεότερη, την Ιουλία Δρουσίλλα και την Ιουλία Λιβίλλα. Ήταν ανιψιός του Κλαύδιου, μικρότερου αδελφού του Γερμανικού και μελλοντικού Αυτοκράτορα.

Ταυτότητα Παράστασης:

Παραγωγή: PHOENIX PRODUCTIONS TD

Σκηνοθεσία: Αντώνης Βογιατζής

Κίνηση - Χορογραφία: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν

Επιμέλεια Ήχου: Νίκος Τουλιάτος

Παίζουν:

Στο ρόλο του Καλιγούλα: Αντώνης Βογιατζής

Στο ρόλο της Δρουσίλλας: Νίκη Νικολούδη

Στο ρόλο της Αγριππίνας: Σοφία Σαμαρά

Στο ρόλο της Λιβίλλα: Τάνια Απέτ

Στο ρόλο της Ιέριας: Θεοδώρα Τσέπα

Στο ρόλο του Στρατηγού: Νατάσα Σμυρναίου

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ. Ο ΘΕΑΤΗΣ, ΚΑΛΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ, ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ.

ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΒΙΑΣ.

Επικοινωνια: EMAIL: PHOENIXPRODUCTIONSTD@GMAIL.COM

PHONE: 6906110876

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION