Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Όταν το μεγάλο ταλέντο ενώνεται με την υψηλή αισθητική και τις γόνιμες ιδέες ... Όταν συναντήσαμε την Χριστίνα Κουλουμπή !

Πρότυπα εδώ και πολλά χρόνια , στο προσκήνιο της Ελληνικής παιδικής σκηνής , της Ελληνικής παιδικής αισθητικής κουλτούρας , της Ελληνικής τέχνης βρίσκεται η κυρία Χριστίνα Κουλουμπή , που ακολουθώντας σταθερά τα οικογενειακά ταλέντα , αναπτύσσει μια πολυτάλαντη σχέση με τον πολιτισμό , προσφέροντας στα παιδιά και την οικογένεια τους  ένα μοναδικό θέαμα !

Κ α λ ω σ ο ρ ί ζ ο ν τ α ς  στα δίκτυα της Sigma , την 

χαρισματική Χριστίνα Κουλουμπή !!! 

 

Sigma Press Office : Οι παραστάσεις για φέτος ... Από πού έχετε εμπνευστεί το δημιουργικό σκηνογραφικό και ενδυματολογικό κομμάτι ; 

Χριστίνα Κουλουμπή : Ξεκινήσαμε  με τον Ηρωα των Ηρώων ,τον Ηρακλή στο Christmas Theatre,συνεχίσαμε με το αλληγορικό παραμύθι ‘’Ο Μικρός Πρίγκηπας’’ στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,και -αν μας το επιτρέψει η ιδιαίτερη αυτή περίοδος -θα παρουσιάσουμε στο Θέατρο ‘’Κιβωτός’’το ‘’Η Τοσοδούλα και το ταξίδι της στις 4 εποχές του Vivaldi’’ !  

Ελληνική μας Μυθολογία είναι ο θησαυρός μας,
η Παράδοση η αρχέγονη κληρονομιά μας!

Είμαστε τυχεροί οι Ελληνες,μια βόλτα στο μουσείο που κάνουμε μας γεμίζει έμπνευση !  Παίρνουμε ανάσα ,κοιτάζουμε τον γαλανό ουρανό,κάνουμε μια βόλτα στην ακρογιαλιά,μυρίζουμε τα πεύκα στο βουνό!Αντλώ δύναμη από τη φύση ! Τα παραμύθια πάλι,και οι συμβολισμοί τους  με οδηγούν σε μονοπάτια άλλα,με χρώματα πιο χτυπητά και σχήματα γεωμετρικά!Επιλέγω να ‘’κλείνω το μάτι ΄΄στον θεατή με χιούμορ και διάθεση υπερβολής καποιες φορές!Στον ‘’Μικρό Πρίγκηπα’’είχα ορμητήριο μου τα κλασσικά σκίτσα του Εξυπερύ αλλά πυροδότησα τη φαντασία μου βάζοντας σουρεαλιστικά στοιχεία  στους μοναδικούς χαρακτήρες! Στην ‘’Τοσοδούλα’’,θα  φτιάξουμε μια ευέλικτη παράσταση,ένα κοσμηματάκι που μαζί με την εξαίσια κλασσική μουσική θα μας ταξιδέψει στις τέσσερις εποχές και τα δικά τους χρώματα!

Sigma Press Office : Πως είναι να συνεργάζεστε με τη μεγάλη καλλιτέχνη Κάρμεν Ρουγγέρη , που είναι και μητέρα σας και συνεργάτης σας ;


Χριστίνα Κουλουμπή : Συνηθίζω να χαριτολογώ ότι μεγαλώσαμε μαζί με την Κάρμεν! ΄Εχουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας κι αυτό διευκολύνει τη συνεργασία!Η αγάπη και ο αλληλοθαυμασμός που τρέφουμε η μια για την άλλη βοηθά !Τα χρόνια συνεργασίας μας είναι πολλά ,για αυτό και η εμπιστοσύνη γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο και περισσότερο!Οι διαφωνίες μας ,εργαλεία . Δεν ταυτίζονται πάντα οι απόψεις μας αλλά το πάθος για το καλύτερο αποτέλεσμα διακατέχει πάντα τη  δουλειά μας  κι εκεί αυτή η διαφορετικότητα επιδρά καταλυτικά!!!

Δύο αντίρροπες δυναμεις φέρνουν την ισορροπία !!!

Χριστίνα Κουλουμπή : Δεν αντιμετωπίζουμε το θέατρο για παιδιά σαν να είναι ‘’παιδικό θέατρο.’’Επιθυμία μας να ενδιαφέρει όλη την οικογένεια και να προσφέρει άφθονα ερεθίσματα και θέματα συζήτησης που θα ένώσουν μικρούς και μεγάλους.  Δημιουργούμε πάντα με αγάπη , σεβασμό και  φροντίδα τις  παραστάσεις  μας ,όλοι οι συντελεστές της ‘’Παιδικής Σκηνής Κάρμεν Ρουγγέρη’’ κι είναι μαγεία να συμμετέχω σε όλο αυτό!


Sigma Press Office :  Τι μηνύματα καλούμαστε να στείλουμε στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές , ειδικά αυτή την εποχή , καθώς ούτε τα παιδιά έχουν μείνει αλώβητα απ΄όλα όσα συμβαίνουν  στην καθημερινότητα μας .


Χριστίνα Κουλουμπή : Τα παιδιά έρχονται ανοιχτά στο να συμβεί το θαύμα,και …συμβαίνει!Ενθουσιάζονται,ανταποκρίνονται ενεργά σε αυτό που συμβαίνει επι σκηνής και συχνά,το κουβαλάνε προικιό στην ζωή τους αργότερα! Τα  μηνύματα που κρύβει η παράσταση φτάνουν στην αγνή καρδούλα τους  χωρίς να το επεξεργάζονται,για αυτό και η ευθύνη - όλων όσων ασχολούμαστε με το θέατρο για παιδιά - μεγάλη.


Sigma Press Office : Τι είναι αυτό που συναρπάζει τα παιδιά ;


Χριστίνα Κουλουμπή : Αυτό που συναρπάζει τα παιδιά είναι ο συνδιασμός όλων των τεχνών που η ίδια η παράσταση ζητά. Κείμενο,σκηνικά,κοστούμια,Χορός,μουσική,στίχοι ,φωτισμοί,προβολές  και πάνω από όλους οι προικισμένοι ηθοποιοί πλέκουν ένα γαιτανάκι ομορφιάς που παρασύρει ...  Στόχος όλων όσων συνδημιουργούμε στην παιδική μας σκηνή να υπάρχει αρμονία, ομοιογένεια στο σύνολο της δουλειάς μας!Είμαστε(πέρα από τον δεσμό αίματος που με συνδέει με Κάρμεν Ρουγγέρη και Ανδρέα Κουλουμπή ) σαν οικογένεια με τον Πέτρο Γάλλια αλλά και όλους τους συνεργάτες που συναντούμε στα πλαίσια της προετοιμασίας  της δουλειάς.Φέτος η παιδική μας σκηνή υποδέχτηκε στους κόλπους της ,τον Στέφανο Κορκολή που με την υπέροχη μουσική του στον ‘’Μικρό Πρίγκηπα’’μας ταξιδέυει !


Sigma Press Office : Αποτελείτε έναν συνδυασμό ενός ιδιαίτερα προικισμένου ανθρώπου , ένα μεγάλο πολύπλευρο ταλέντο που συνεχώς μας εντυπωσιάζει και περισσότερο ...


Χριστίνα Κουλουμπή : Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σας λόγια! Νιώθω απίστευτα τυχερή ,γεννήθηκα σε ένα περιβάλλον που ευδοκιμούσαν οι τέχνες και χωρίς να μου φουσκώνουν τα μυαλά ... Επιδοκίμαζαν (οι γονείς μου και η μοναδική καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών που είχα στο σχολείο ,Ρένα Ανούση - ΄Ηλια)τα όποια ταλέντα μου! Αυτό με ενδυνάμωσε και κατάλαβα πολύ νωρίς ότι η θέληση για δουλειά ,δουλειά και πάλι δουλειά μαζί με μια ψυχή που γεύεται τη νοστιμιά της δημιουργίας είναι ο στόχος για μια ζωή με νόημα.

Νιώθω παιδί της Αναγέννησης,η επαγγελματική μου ταυτότητα έχει πολλά παρακλάδια και αυτό με απελευθερώνει βαθειά...

΄Ονειρο  μου να εκφράζομαι μέσα από όλες τις ιδιότητες μου,να συναντώ γενναιόδωρους ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχουν ικανότητες ,να αλληλεπιδρούμε και να αναπτυσσόμαστε,παρέα!


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όταν το μεγάλο ταλέντο ενώνεται με την υψηλή αισθητική και τις γόνιμες ιδέες ... Όταν συναντήσαμε την Χριστίνα Κουλουμπή ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION