Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Ο θεατρικός χώρος Μορφές Έκφρασης, δημιουργεί τμήμα θεάτρου για ενήλικες, υπό την καθοδήγηση του Θωμά Κινδύνη και προσκεκλημένων καλλιτεχνών!

 

Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες 

Το Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και αντιλαμβάνονται την τέχνη ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, ενώ έχει ως στόχο την καλλιτεχνική και προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων μέσα από τη θεατρική πράξη. Χρησιμοποιώντας πρακτικές ασκήσεις, ερχόμενοι σε επαφή με θεατρικά κείμενα, και δίνοντας έμφαση στον λόγο, την κίνηση και τη διάδραση, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αναπτύξουν την αυτογνωσία τους, να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους. 

Ενότητες Εργαστηρίου 

Λόγος 

  Με πρωταγωνιστή τον λόγο, αναπτύσσουμε την ικανότητα άρθρωσης, αναπνοής και ρυθμού.                                                                               

Παραλογές & Χορικά                                                                                         

Ανακαλύπτουμε την ποίηση και τη μουσικότητα του λόγου. 

Επικοινωνία 

Η τέχνη είναι συνυφασμένη με την ποιότητα της επικοινωνίας, είτε ως λόγος, είτε ως έκφραση. Ποια είναι τα συστατικά της επικοινωνίας και πώς τα εφαρμόζουμε στο θέατρο και στη ζωή; Διαχείριση Συναισθημάτων Εξερευνούμε και αναλύουμε το εύρος των συναισθημάτων, τα οποία αποτελούν το Α και το Ω για τη διαχείριση των θεατρικών ρόλων. 

Πώς να τα χρησιμοποιούμε ως μέθοδο υποκριτικής, και πώς να τα διαχειριζόμαστε στη ζωή μας; Δημιουργία Σχέσεων Τα πάντα είναι σχέσεις και κάθε θεατρικός ρόλος βασίζεται σε αυτές. Ποιοι νόμοι τις διέπουν και πώς μεταφράζονται στην υποκριτική; Χρήση Θεατρικής Μάσκας Ποιες είναι οι 7 αρχετυπικές μάσκες που χρησιμοποιούμε για τη διαμόρφωση και την αξιοποίηση ενός ρόλου; 

Ανάλυση Θεατρικού Κειμένου 

Πώς ανακαλύπτουμε τα κίνητρα, τις σκέψεις και τους σκοπούς ενός ήρωα μέσα από το θεατρικό κείμενο; Ανάπτυξη Φαντασίας Μέσα από ασκήσεις, μαθαίνουμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ευφάνταστες ποικιλίες στη διάπλαση ενός ρόλου. Κίνηση Το σώμα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του ηθοποιού. 

Εξερευνούμε τα όριά του και τις εκφραστικές του δυνατότητες στο πλαίσιο ενός ρόλου. Μουσική - Τραγούδι - Φωνή Εμβαθύνουμε στην έννοια της μουσικής, του ρυθμού και της μελωδίας, αποκτώντας ταυτόχρονα μια τεχνική για τη σωστή τοποθέτηση και χρήση της φωνής.  

Εγγραφές 

Το Θεατρικό Εργαστήρι θα πραγματοποιείται σε τμήματα των 16 ατόμων, κάθε Τετάρτη 18:00 – 22:00 μ.μ, ενώ θα έχει συνολική διάρκεια 2 έτη. 

Μετά την ολοκλήρωση της 2ετούς φοίτησης θα παρέχεται βεβαίωση σπουδών. 

Έναρξη του Εργαστηρίου: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 Δηλώσεις συμμετοχής (χωρίς ακρόαση): έως και Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 

Κόστος συμμετοχής: 100€ το μήνα 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα παρακάτω νούμερα: 210 3464903, 210 3464002 

* Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με τους διδάσκοντες και με τον χώρο του θεάτρου την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο θεατρικός χώρος Μορφές Έκφρασης, δημιουργεί τμήμα θεάτρου για ενήλικες, υπό την καθοδήγηση του Θωμά Κινδύνη και προσκεκλημένων καλλιτεχνών! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION