Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

"Μια παράσταση που απευθύνεται στα παιδιά θέλει πολύ χρόνο και πολύ μελέτη...΄Ομως έτσι πρέπει να γίνεται, όταν πρόκειται για παιδιά ! Ως προς τη μυθολογία, είμαι πάντα μελετημένη, γιατί θέλω οι παραστάσεις μας να είναι άρτιες σε όλους τους τομείς : Σκηνικά –κοστούμια –φωτισμοί- μουσική –χορός- διάλογοι – απόλυτα τεκμηριωμένες πληροφορίες ! " Κάρμεν Ρουγγέρη

 
ΦΙΛΟΞΕΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ : " Ευτυχώς, το θέατρο για παιδιά είναι πάλι εδώ, άνοιξε τις πόρτες του για να γεμίσει με παιδιά, να τα διασκεδάσει , να τα μαγέψει, και να τους προσφέρει γνώσεις, μέσα από προσεγμένες στη λεπτομέρεια παραστάσεις! 

Είναι μεγάλη τιμή κι ευτυχία η μακροχρόνια συνεργασία με την Master του Ελληνικού παιδικού θεάτρου κυρία Κάρμενη Ρουγγέρη !

Το έργο της ευφραίνει την παιδική ψυχή και τα υπερθεάματα της ανεβάζουν το επίπεδο της παιδικής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα !

Ας καλωσορίσουμε σήμερα στα δίκτυα της Sigma Media Group τη μεγάλη Κυρία του Ελληνικού παιδικού θεάματος , κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη

Sigma Press Office :  Η φετινή παιδική θεατρική σεζόν , στολίζεται από  δυό εξαιρετικές παραστάσεις σας . Θέλετε να μας μιλήσετε με ποιόν γνώμονα καταλήξατε στη δημιουργία  των συγκεκριμένων ;

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ : Κατ’ αρχάς ευχαριστώ για το «στολίζεται» που χρησιμοποιήσατε. Ο λόγος που ανεβάσαμε τον Μικρό Πρίγκιπα είναι γιατί τον ψηφίσαν τα παιδιά προ πανδημίας.Και πάντα ανεβάζουμε τα έργα που ψηφίζουν οι μικροί μας φίλοι. Τον Ηρακλή, μου το ζήτησαν από το Christmans Theater. Δέχτηκα αμέσως γιατί είναι μύθος που θέλω να επαναλαμβάνεται κάθε 6-7 χρόνια, προκειμένου να μπορέσουν να τον δουν όλα τα παιδιά. ΄Ολες οι γενιές ... Και ακόμα γιατί ο χώρος είναι πολύ μεγάλος ,ασφαλής  και η οργάνωσή εξαιρετική .


Sigma Press Office :  Τι μηνύματα καλούμαστε να στείλουμε στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές , ειδικά αυτή την εποχή , καθώς ούτε τα παιδιά έχουν μείνει αλώβητα απ΄όλα όσα συμβαίνουν  στην καθημερινότητα μας με τον κορωνοιό.

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ :  Τις δύσκολες καταστάσεις πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε και να προσπαθούμε να αντιστεκόμαστε.Ευτυχώς, το θέατρο για παιδιά είναι πάλι εδώ, άνοιξε τις πόρτες του για να γεμίσει με παιδιά, να τα διασκεδάσει , να τα μαγέψει, και να τους προσφέρει γνώσεις, μέσα από προσεγμένες στη λεπτομέρεια παραστάσεις.


Sigma Press Office : Οι παραστάσεις είναι πάντα πολύ σωστά τεκμηριωμένες  και γεμάτες γνώση που προσφέρετε απεριόριστα στα παιδιά. Αυτό θέλει πολύ χρόνο για τη δική σας μελέτη καθώς και μια παρέμβαση με τη δική σας υπογραφή . Μιλήστε για τις φετινές παραστάσεις σε σχέση με τη δική σας προετοιμασία .

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ :  Μια παράσταση που απευθύνεται στα παιδιά θέλει πολύ χρόνο και πολύ μελέτη... Ομως έτσι πρέπει να γίνεται, όταν πρόκειται για παιδιά . Ως προς τη μυθολογία, είμαι πάντα μελετημένη, γιατί θέλω οι παραστάσεις μας να είναι άρτιες σε όλους τους τομείς : Σκηνικά –κοστούμια –φωτισμοί- μουσική –χορός- διάλογοι – απόλυτα τεκμηριωμένες πληροφορίες , ώστε οι μικροί μας φίλοι που θα έρθουν στην παράστασή μας , να πάρουν γνώσεις ,να βοηθηθούν στο σχολείο αλλά πάνω απ’όλα να καταλάβουν τη μαγεία της Ελληνικής Μυθολογίας και να θέλουν να ξαναπάνε στο Θέατρο .

Είναι καλό τα παιδιά να θέλουν να πηγαίνουν στο θέατρο,γιατί το θέατρο είναι πηγή γνώσης .              
Ως προς τον Μικρό Πρίγκιπα πάλι, μελέτησα πολύ. Διάβασα ό,τι έχει γραφτεί γι’ αυτό το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αφού πήρα τις πληροφορίες που ήθελα, άρχισα να το μετατρέπω σε θεατρικό έργο, προσπαθώντας να βγάλω στην επιφάνεια τους θησαυρούς που κρύβει μέσα του αυτό το έργο, ώστε να μπορέσουν να το καταλάβουν καλύτερα τα παιδιά.


Sigma Press Office :  Οι παραστάσεις σας συγκεντρώνουν τα βλέμματα όλης  της οικογένειας και είναι ιδανικές για μια οικογενειακή  βόλτα στο θέατρο . Πως το καταφέρνετε αυτό ; Είναι κάτι δύσκολο να κεντρίζετε τόσο πολύ τόσο το ενδιαφέρον των παιδιών όσο και των γονιών .

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ :  Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει πολλούς φίλους γιατί προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τις παραστάσεις μας με μεγάλο σεβασμό στα παιδιά . Λέγεται ότι μια παράσταση που απευθύνεται στους μικρούς , είναι αποτυχημένη αν δεν αρέσει στους μεγάλους. Το βρίσκω πολύ σωστό αυτό! Γιατί οι παραστάσεις που απευθύνονται στα παιδιά πρέπει να είναι κανονικές παραστάσεις. Απλώς το θέμα πρέπει να κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών. Κάτι άλλο στο οποίο δίνουμε μεγάλη σημασία είναι το εικαστικό μέρος της παράστασης - που για μένα πρέπει να είναι άψογο .Σ’αυτό συμβάλει η Χριστίνα Κουλουμπή, η κόρη μου, με τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις ζωγραφιές, που στολίζουν τις προβολές των παραστάσεων μας . Πάντα η δουλειά της Χριστίνας μου , ξεπερνά τις προσδοκίες μου .


Sigma Press Office : Η δημιουργία μιας πρότυπης παιδικής παράστασης - όπως  είναι οι δικές σας - απαιτεί και τους ανάλογους συνεργάτες. Δύσκολο το θέμα της επιλογής ; Υπάρχουν μακροχρόνιες συνεργασίες ;

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ :  Οι συντελεστές είναι πάντα σχεδόν οι ίδιοι. Το κείμενο δικό μου, η σκηνοθεσία τα τελευταία χρόνια της Χριστίνα Κουλουμπή και δική μου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, οι χορογραφίες και οι φωτισμοί του Πέτρου Γάλλια, τα videos και η μουσική του Αντώνη Δελαπόρτα, οι στίχοι του Ανδρέα Κουλουμπή και βοηθός μου σε όλα είναι η Ελένη Καρτάση.Ακόμα έχω την τύχη να συνεργάζομαι με την Αλίκη Δανάλη που αναλαμβάνει την επικοινωνία των παρστάσεων μας . Ως προς τους ηθοποιούς, υπάρχουν ορισμένοι που αποτελούν ένα σταθερό πυρήνα .Τιμούν τις παραστάσεις μας και γι αυτό συνεργάζονται μαζί μας για πολλά χρόνια !


Sigma Press Office :  Μιλήστε μας για τη συνεργασία μας με το Christmas theatre.

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ :  Μέχρι στιγμής είναι άψογη η συνεργασία μας και απ’ ότι καταλαβαίνω θα συνεχιστεί.


Sigma Press Office :   Με όλες σας αυτές τις επαγγελματικές υποχρεώσεις , πόσο χρόνο διαθέτετε σ΄εσάς - στον εαυτό σας και τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας .

 ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ : Όταν ανέβουν οι παραστάσεις μας έχω πολύ χρόνο να διαβάσω, να κολυμπήσω, να μαγειρέψω, να δω παραστάσεις και να ασχοληθώ με το θεατρικό μας εργαστήρι που στεγάζεται στο θέατρο Κιβωτός.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: "Μια παράσταση που απευθύνεται στα παιδιά θέλει πολύ χρόνο και πολύ μελέτη...΄Ομως έτσι πρέπει να γίνεται, όταν πρόκειται για παιδιά ! Ως προς τη μυθολογία, είμαι πάντα μελετημένη, γιατί θέλω οι παραστάσεις μας να είναι άρτιες σε όλους τους τομείς : Σκηνικά –κοστούμια –φωτισμοί- μουσική –χορός- διάλογοι – απόλυτα τεκμηριωμένες πληροφορίες ! " Κάρμεν Ρουγγέρη Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION