Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για την ηρωική ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα ...


 «ΑΘΑΝΑΤΕΣ» Της Τάνιας Χαροκόπου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοϊζίδης

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για την ηρωική ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα, χαράζοντας με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο πάνθεο των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του έθνους.
Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης, με συνεχή 30ετή ενεργή πορεία στο θέατρο, σε Ελλάδα κι εξωτερικό, δραστηριοποιούμενος την τελευταία δεκαετία στη Νέα Υόρκη, όπου σκηνοθετεί παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με καστ Αμερικανών ηθοποιών στα σημαντικότερα Off-Broadway Θέατρα (“La Mamma”, “Theatre Row” κ.ά.), με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη θεατρική περίοδο 2021-2022 μια παράσταση με θέμα το ρόλο της γυναίκας στην ιστορική αυτή περίοδο της Ελλάδας, μέσα από την αναβίωση της ζωής και του αγώνα της Λ. Μπουμπουλίνας και της Μ. Μαυρογένους.

Με την σύμπλευση της πένας της πολυγραφότατης συγγραφέως Τάνιας Χαροκόπου, η οποία έχει γράψει πολλές θεατρικές επιτυχίες, εμπνεόμενη συχνά από την ελληνική ιστορία («Ανάμνηση Σμύρνης» με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης, “Σοφία σε θυμάμαι» με θέμα τη ζωή της Σοφίας Βέμπο, «Ομμάτια Δακρωμένα – ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» με θέμα τη γενοκτονία των Ποντίων) κι ενός καστ καταξιωμένων καλλιτεχνών, ο Λεωνίδας Λοϊζίδης, έχοντας την εμπειρία περιοδειών ελληνικών παραστάσεων σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη, προωθώντας τον ελληνικό πολιτισμό σε ομογενείς και αλλοεθνείς και με πληθώρα βραβεύσεων για την προσφορά του!
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Μαίρη Βιδάλη, η Σύνθια Μπατσή, ο Κωνσταντίνος Ζαμπάρας και ο Βασίλης Μπατσακούτσας.

Συμβολή Φορέων για την υλοποίηση της πρότασης
Η παράσταση «Αθάνατες» έχει συμπεριληφθεί στις προτεινόμενες δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει λάβει την Αιγίδα του ΕΟΤ, καθώς σε συνεργασία με φορείς της Ελληνικής Ομογένειας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ σχεδιάζεται, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να παρουσιαστεί σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Το έργο «Αθάνατες» απέσπασε το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με θέμα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για την ηρωική ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION