Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Βασιλική Χασιώτη : "Κάποτε η "γευστική μνήμη" ήταν ο μοναδικός τρόπος θεραπείας, δηλαδή το σώμα με βάση ό,τι έχει φάει ο άνθρωπος, έβγαζε το αίσθημα της ανάγκης να ξαναφάει αυτό που χρειαζόταν ο οργανισμός για να θεραπευτεί..."

 Ο Δημιουργός μερίμνησε πριν τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, έτσι ώστε η θεραπεία να είναι δίπλα του και γύρω του.

Κάποτε η "γευστική μνήμη" ήταν ο μοναδικός τρόπος θεραπείας, δηλαδή το σώμα με βάση ό,τι έχει φάει ο άνθρωπος, έβγαζε το αίσθημα της ανάγκης να ξαναφάει αυτό που χρειαζόταν ο οργανισμός για να θεραπευτεί.
Πόσες φορές δεν σας μύρισε κάτι ή δεν επιθυμήσατε κάποια τροφή έντονα..ίσως και για μέρες? Δεν σας τράβηξε ξαφνικά μια γεύση ενω είχατε καιρό να φάτε;
Αυτό συμβαίνει γιατί η "γευστική μνήμη" αναγνωρίζει οτι η συγκεκριμένη τροφή είναι άμεσα απαραίτητη για την ψυχή ή το σώμα, για να θεραπεύσει κάτι ή να καλύψει κάποια απώλεια. Το ίδιο γίνεται και για την ίαση του ανθρώπου.
Όταν ένα σώμα έχει γευτεί πολλά διαφορετικά φυσικά πράγματα, το "κάλεσμα" που κάνει το σώμα για την αυτοΐαση ειναι πιο έντονο.
Η επιτυχία της θεραπείας καθορίζεται απο την εντολή που δίνει ο καθένας μας στην ύπαρξη του
-Θέλω να είμαι υγιείς.
-Δεν μ ενδιαφέρει.
Αυτός λοιπόν που θέλει να είναι υγιής, ενεργοποιεί το σώμα του προς την αυτοΐαση και όλα όσα τον τραβάνε είναι για τον δρόμο της θεραπείας του. Αντιθέτως αυτός που δεν ενδιαφέρεται, δεν νιώθει την ανάγκη να περιποιηθεί τον εαυτό του. Αυτό έχει 2 αποτελέσματα:
α) Να περνάει σε χρόνιες παθήσεις
β) Να επιτρέπει ακόμη και τον κυτταρικό θάνατό του περνώντας σε αυτοκαταστροφικά αποτελέσματα.

Ένα σώμα που δεν αγαπιέται, δεν θεραπεύει με το ζόρι κανέναν.

Σήμερα γράφω για όλους αυτούς που δώσανε στον εαυτό τους εντολή Ζωής και θέλουν να αγαπάνε το ταλαίπωρο κορμί τους.
Θα μιλήσω και γι αυτούς που ανησυχούν για τις δυσοίωνες εποχές που ζούμε και αγωνιούν τι θα απογίνουν σε ΑΦΑΡΜΑΚΕΣ ΜΕΡΕΣ.
Ο καθένας μας έχει ένα βότανο για το πρόβλημά του και επειδή είναι αδύνατον να μιλήσω για τις χιλιάδες παθήσεις που έχουν οι άνθρωποι, θα περιοριστώ στα 7 βασικά συστήματα του οργανισμού μας.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια φυτά που καταφέρνουν και ισορροπούν τα συστήματα του οργανισμού είτε έχουν ΥΠΕΡ ή ΥΠΟ λειτουργίες, χωρίς να αλληλεπιδρούν με φαρμακευτικές αγωγές κάνοντας παρόλα αυτά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά. Αυτά τα βότανα ονομάζονται ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια ακόμη και απο ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα απο Βοτανοθεραπεία.

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Crataegus oxyacantha-ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ..ένα δέντρο με υπέροχους κόκκινους καρπούς που τρώγονται αλλά και πίνονται ως αφέψημα.
Καρδιοτονωτικό με ήπια χαλαρωτική και διουρητική δράση. Τα Φλαβονοειδή κάνουν την διαφορά.


ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Angelica archangelica-ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΚΗ
Χρησιμοποιούμε ως αφέψημα την ρίζα, αναζωογονώντας το ανώτερο και κατώτερο αναπνεύστικο με τα πτητικά έλαια που περιέχει.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Foeniculum vulgare-ΜΑΡΑΘΟΣ
Χρησιμοποιούμε όλο το υπέργειο τμήμα σαν έγχυμα. Τρώγεται και ως μυρωδικό.

ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Equisetum arvense-ΕΚΟΥΙΖΕΤΟ
Χρησιμοποιούμε το υπέργειο τμήμα ώς έγχυμα. Το διοξείδιο του Πυριτίου δεσμεύει το ασβέστιο.


ΜΥΙΚΟ & ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Thymus vulgaris-ΘΥΜΑΡΙ
Χρησιμοποιείται το υπέργειο τμήμα ώς έγχυμα.

ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ & ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Tribulus terrestris-ΤΡΙΒΟΛΙ
Χρησιμοποιείται ολο το φυτό ως αφέψημα.

ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Urtica dioica-ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
Χρησιμοποιείται όλο το φυτό.

Βάλτε σπόρους σε μια γλάστρα για να έχετε διαθέσιμο ΠΑΝΤΑ το φάρμακο σας και να μην αγχώνεστε για ολα αυτά που έρχονται, με την σιγουριά οτι το φάρμακο του Δημιουργού θα ναι πάντα ο συμμαχός σας!

Χασιώτη Βασιλική
Βοτανοθεραπεύτρια
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βασιλική Χασιώτη : "Κάποτε η "γευστική μνήμη" ήταν ο μοναδικός τρόπος θεραπείας, δηλαδή το σώμα με βάση ό,τι έχει φάει ο άνθρωπος, έβγαζε το αίσθημα της ανάγκης να ξαναφάει αυτό που χρειαζόταν ο οργανισμός για να θεραπευτεί..." Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION