Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Γιώργος Παπαθανασόπουλος : μια μεγάλη προσωπικότητα του Ελληνικού τουρισμού αγκαλιάζει το Action In Greece και μας στέλνει τα αισιόδοξα μηνύματα του !

Ο κύριος Γιώργος Παπαθανασόπουλος είναι αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων - Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.) και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, της εγκριθείσας από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Πολιτισμού Τουρισμού Ελλάδος (Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε.).

Οι δηλώσεις του κύριου Παπαθανασόπουλου για το Action In Greece

Μια εξαιρετική εκδήλωση  που έγινε το 2020 πριν από την καραντίνα, ήταν αυτή που έλαβε χώρα στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στις 27 Ιανουαρίου 2020 όπου παρουσιάστηκε η δράση της Action in Greece.

Την εκδήλωση αυτή θα την έλεγα επίσης,  ένα πανέμορφο οπτικό ταξίδι όπου με σκάφος τη Sigma Media Group, κυβερνήτη τη Σοφία Στάμου, με τη διεισδυτική ματιά της και πλήρωμα τους συνεργάτες της, ταξιδέψαμε σε αρκετά μέρη της Ελλάδος.

Σοφία σου εύχομαι κάθε δύναμη και πάντα ούριo άνεμο σε αυτά σου τα ταξίδια.

 

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Δημοσιογράφος – Φωτογράφος

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.) για την Ελλάδα

Μια τιμητική αναφορά στη  F.I.J.E.T.

Η F.I.J.E.T. αποτελείται από δημοσιογράφους και συγγραφείς τουρισμού, φωτογράφους, παραγωγούς Ρ/Τ εκπομπών, ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε. κι από Εθνικές Ενώσεις από πολλές χώρες, από όλο τον κόσμο.
Πρόεδρος της F.I.J.E.T. είναι ο κύριος Tijani Haddad από την Τυνησία, για πολλά χρόνια Υπουργός Τουρισμού ενώ πρόσφατα έγινε μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων της χώρας αυτής.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο της F.I.J.E.T. έγινε στη Ρόδο Τον Οκτώβριο του 2019 (από 20 - 25 Οκτωβρίου) . Εκεί ο αξιότιμος κύριος Παπαθανασόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα, όπου και εορτάστηκαν τα 65 χρόνια της.
Δείτε τις σχετικές δημοσιεύσεις , ακολουθώντας τα links :

EOT

Πρόσφατη σημαντική στιγμή
Πρόσφατα ο κύριος Γιώργος Παπαθανασόπουλος , βρέθηκε στη Σύρο σε μια ιστορική εκδήλωση για την ιστορία της τηλεγραφίας τον 18ο αιώνα στο πανέμορφο νησί .

Το σημαντικότερο είναι ότι - στη συγκεκριμένη εκδήλωση - έκτος ότι ο κόσμος έμαθε πληροφορίες που ήταν παντελώς άγνωστες και χαμένες στον χρόνο για το άγνωστο κτίριο της EASTERN TELEGRAPH COMPANY στα Λαζαρέττα αλλά και στο λιμάνι της Ερμούπολης (Σημερινή Ακαδημία Πλοίαρχων Εμπορικού Ναυτικού), υπήρξε μια αφύπνιση, μια ολική επαναφορά της ως χθες χαμένης ιστορίας, ενός σημαντικού κεφαλαίου της Ελληνικής ιστορίας που διαδραματίστηκε σχεδόν εξ' ολοκλήρου στη Σύρο και την νεοκλασική Ερμούπολη στα τέλη του 18ου αιώνα.

Τη διοργάνωση ανέλαβε μια μεγάλη προσωπικότητα της Σύρου, ο ιστορικός - δημοσιογράφος και θερμός υποστηρικτής του νησιού του - κύριος Παναγιώτης Κουλουμπής . Ένας άνθρωπος που διαγράφει μια θεαματική πορεία στήριξης προς το νησί του για πολλά χρόνια και ένας άνθρωπος που βοήθησε εξαιρετικά τις έρευνες του Action In Greece στο ταξίδι του στη Σύρο , προσφέροντας απλόχερα όλες τις ανεξάντλητες και βαρυσήμαντες γνώσεις του για το νησί .

Την εκδήλωση καλωσόρισε στο χώρο του Συλλόγου Λαζαρέτων ο  Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος  Παρασκευάς Ζαχαρίου, που πάντα βρίσκει τον τρόπο να παρουσιάζει εξαιρετικές δουλειές και να πράττει έργο , για τον Σύλλογο που εκπροσωπεί και για το νησί της Σύρου . 

 

Ο  κύριος Παπαθανασόπουλος με μια σύντομη ομιλία-εισήγηση αναφερόμενος στον παγκόσμιο ρόλο, έργο και συμβολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στον Διεθνή τουρισμό, επικεντρώθηκε στη σημαντικότητα της Σύρου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη τονίζοντας ότι η προσέλκυση μεταξύ άλλων των Ψηφιακών Νομάδων, ο οποίος κατοχυρώθηκε επίσημα με νόμο του κράτους και ο Ιστορικός Στρατιωτικός Τουρισμός, δυο θέματα που το Ελληνικό τμήμα της FIJET  δραστηριοποιείται ενεργά και που η Σύρος έχει τεράστιες δυνατότητες να αναπτύξει, θα συμβάλουν πολύ στην τουριστική της ανάπτυξη. Δεδομένου δε, ότι επίσημο και δραστήριο μέλος της FIJET είναι ο Συριανός Παναγιώτης Κουλουμπής, η αρωγή και η βοήθεια στον τομέα αυτό θα αποτελέσει και θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική ανάπτυξη της Σύρου.


Ο αξιότιμος κύριος Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας λέει στην ομιλία του στην εκδήλωση της Σύρου ...

" Αγαπητοί φίλοι.

Η Ερμούπολη, μέσω του τηλεγραφείου, ήταν ο άμεσος συνδετικός επικοινωνιακός κρίκος της χώρας μας με όλες τις χώρες του κόσμου. Από τότε οι επικοινωνίες συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Σύρου αλλά κι όλης της Ελλάδος.

      Σήμερα μπορούν, μαζί με τις τεχνολογικές εξελίξεις, να συμβάλουν, εκτός των άλλων, και στην μετά covid, τουριστική ανάπτυξη του νησιού σας. Σύμφωνα με έρευνες, μετά την πανδημία, πάνω από τα 2/3 των εργαζομένων θα εργάζονται πλέον, μέσω τηλεργασίας. Μια νέα μορφή ταξιδιών λοιπόν που θα προκύψει, θα είναι αυτή που θα συνδυάζει διακοπές κι εξ’ αποστάσεως εργασία. Αυτού του είδους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είναι οι λεγόμενοι ψηφιακοί νομάδες. Είναι αυτοαπασχολούμενοι ή και υπάλληλοι εταιρειών. Συνήθως ασχολούνται με επαγγέλματα που έχουν σχέση με τις τέχνες, την πληροφορική και το marketing. Με βάσει τα δεδομένα κάποιων ερευνών πάνω από τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι, είναι ψηφιακοί νομάδες.

       Ήδη κάποιες χώρες όπως τα νησιά των Βερμούδων ή η Εσθονία δίνουν την δυνατότητα να εργαστεί κάποιος εκεί ακόμα και για δώδεκα μήνες, είτε μένοντας σε ξενοδοχείο, είτε ενοικιάζοντας κατοικία μέσω RBNB. Επίσης σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως επίσης και στη χώρα μας, υπάρχει σημαντική παρουσία ψηφιακών νομάδων.  Κάποια δε ξενοδοχεία στην Ελλάδα , προσφέρουν πακέτα διαμονής γι’ αυτού του είδους τους εργαζόμενους.

       Ψηφιακοί Νομάδες, υπάρχουν και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στην Ρόδο. Γι’ αυτό τον σκοπό, έχει δημιουργηθεί το Παρατηρητήριο των Ψηφιακών Νομάδων το οποίο σε συνεργασία με τον ομώνυμο Δήμο, παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτού του είδους τους εργαζόμενους. Επίσης από τις αρχές του έτους η Ελλάδα δίνει σημαντικά κίνητρα για την εγκατάσταση, όλο και περισσοτέρων ψηφιακών νομάδων.

     Η Σύρος μπορεί λοιπόν να γίνει ένας κατάλληλος προορισμός γι’ αυτού του είδους τις διακοπές. Διαθέτει εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων ως τουριστικός προορισμός, αεροδρόμιο, νοσοκομείο, είναι κοντά στην Πρωτεύουσα, ενώ έχει σημαντική εμπορική κίνηση. Όλοι μπορούν να συμβάλουν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Οι επαγγελματίες του τουρισμού, της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, σε συνεργασία με τους φορείς του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και με εταιρείες τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και γενικά νέων τεχνολογιών.

      Το τέλος της πανδημίας θα φέρει εκτός από τους ψηφιακούς νομάδες και την αύξηση των ταξιδιών, νέα είδη τουρισμού, όπως ο φυσιολατρικός – οικολογικός τουρισμός που έχει σχέση και με τον νομαδικό τουρισμό, ο ιαματικός τουρισμός κι ο τουρισμός που θα συνδυάζει την επαφή με τις τοπικές κοινότητες, και τον πολιτιστικό τουρισμό. Η Σύρος και κατ’ επέκταση οι Κυκλάδες μπορούν να είναι ο πιο κατάλληλος προορισμός γι’ αυτού του είδους τις διακοπές. Η αύξηση αυτή και οι νέες τάσεις θα μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά κυρίως στην εξισορρόπηση των περιόδων εποχικότητας σε πολλά τουριστικά θέρετρα στις περιοχές που προανέφερα.

     Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι το 2021 είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δουν και να διορθώσουν οι έχοντες την οποιαδήποτε σχέση με τον τουρισμό,  σε συνεργασία με τους φορείς του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ό,τι αρνητικό υπάρχει και επιβραδύνει την ανάπτυξη του προϊόντος αυτού. Είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να υπάρξει σωστή προσαρμογή του τουρισμού της Σύρου, αλλά και των Κυκλάδων, στις νέες τάσεις ταξιδιών που προανέφερα

      Τελειώνοντας την ομιλία μου θα ήθελα να σας πω ότι ο John Kennedy έλεγε : Στην κινεζική γλώσσα , η λέξη «κρίση» γράφεται με δύο γράμματα. Το ένα σημαίνει κίνδυνος, αλλά το άλλο σημαίνει ευκαιρία. Και η ευκαιρία σίγουρα θα έρθει.

 Ευχαριστώ πολύ όλους σας "

Με αφορμή τους Ψηφιακούς Νομάδες και την πολύτιμη συνεργασία της Sigma Media Group με τον κύριο Γιώργο Παπαθανασόπουλο , ενημερώνουμε το κοινό ότι στα πλαίσια της νέα μας εκπομπής reality επιβίωσης μέσα στην πανδημία - με τον τίτλο "ΟΛΑ  ΚΑΛΑ" , ετοιμάζεται υπό την στήριξη του κύριου Παπαθανασόπουλου και του Ελληνικού τμήματος της  F.I.J.E.T. ένα αφιέρωμα στον τουρισμό και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί . Σ΄ένα οδοποιρικό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας , θα μιλήσουμε με τους επιχειρηματίες , θα ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και θα καταγράψουμε γι΄αυτούς προτάσεις και λύσεις που θα τους φέρουν πιο κοντά σ΄ένα αισιόδοξο αύριο . ΟΛΑ ΚΑΛΑ Post Production 2022 
Μερικά ελάχιστα δείγματα από δουλειές του κύριου Γιώργου Παπαθανασόπουλου θα βρείτε στα παρακάτω links :

1) Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης https://youtu.be/ASPJu7Gb87w
2) Αφιέρωμα των εκδόσεων Μεταίχμιο στο συγγραφικό έργο της Μαρίζας Κώχ
https://youtu.be/Z3OiRPaxC9k
3) Αφιέρωμα της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών και των Εκδόσεων Gutenberg στο ποιητικό έργο του Μανώλη Γλέζου https://youtu.be/809mANVyMV8
4) Ιωάννινα https://youtu.be/rLKu3DtnN1w
5) Νάξος https://youtu.be/0VkqXhMaycQ

Απευθύνουμε στον Γιώργο Παπαθανασόπουλο, τις πιο θερμές ευχές για τη συνέχεια του έργου του . Τον συγχαίρουμε για τις συνεχείς του προσπάθειες για τη στήριξη του τουρισμού στην Ελλάδα και τον ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη του στο Action In Greece , της καρδιάς όλων μας !
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας , για τη νέα μας εκπομπή ΟΛΑ ΚΑΛΑ , post production 2022 όπου θα ασχοληθούμε εκτενώς με τον τουρισμό , τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απ΄την πανδημία

Γιώργος Παπαθανασόπουλος
Δημοσιογράφος - Φωτογράφος
Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τουρισμού (F.I.J.E.T.)
Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της εγκριθείσας από τις δικαστικές αρχές Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιώργος Παπαθανασόπουλος : μια μεγάλη προσωπικότητα του Ελληνικού τουρισμού αγκαλιάζει το Action In Greece και μας στέλνει τα αισιόδοξα μηνύματα του ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION