Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Στο Gialino UpStage έρχεται να λάμψει ο μουσικός φετινός χειμώνας ...

 

Πάνω από το Γυάλινο Μουσικό θέατρο , λειτουργεί ένας πρότυπος χώρος ψυχαγωγίας το Gialino UpStage.

Ο ιδανικός χώρος για τις μικρές αλλά μυσταγωγικές παραστάσεις.

 


Εκεί την σεζόν 2021-22 θα συναντήσουμε την παράσταση “Tape” (Season 2). Ένα σύγχρονο, μοντέρνο, γρήγορο έργο με έξυπνο χιούμορ, που μέσα σ αυτό αναγνωρίζεις το κίνημα #MeToo που τον τελευταίο καιρό μας έχει απασχολήσει πολύ.

Στο μικρό δωμάτιο ενός μοτέλ στο Μίσιγκαν δυο παλιοί φίλοι και συμμαθητές, ο Βίνσεντ (Κωνσταντίνος Κάππας) και ο Τζον (Δημήτρης Λιακόπουλος), συναντιούνται με αφορμή την προβολή της ταινίας του Τζον σε ένα τοπικό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Μέσα από μία σύντομη ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας τους, αρχίζουν να αναμοχλεύουν το παρελθόν. Όταν όμως ο Βίνσεντ κατηγορεί τον Τζον για βιασμό της πρώην κοπέλας του ίδιου, Έιμι, πιέζοντάς τον με κάθε τρόπο να το παραδεχτεί, το αμφιλεγόμενο περιστατικό θα πάρει διαστάσεις προσωπικής κόντρας. H Έιμι (Εμμανουέλα Αλεξίου), προσκεκλημένη από τον Βίνσεντ, θα μπει αναπάντεχα στο δωμάτιο για να δώσει τη δική της, διαφορετική εκδοχή…

Πώς αντιλαμβάνεται και πώς αναπαράγει ο κάθε χαρακτήρας ένα περιστατικό που ανήκει στο παρελθόν και με ποιον τρόπο ο χρόνος διαστρεβλώνει τις θέσεις τους;

Το “Tape” θίγει το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και του βιασμού και απαντά στο ερώτημα: Τι συνιστά τελικά τον βιασμό; Ποια είναι τα όρια και ποια τα σημάδια ότι μια γυναίκα συναινεί ή όχι στην σεξουαλική πράξη; Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη παρουσίασή του, το “Tape” (Season 2) είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με το κίνημα me too να βοηθά τις γυναίκες να σπάσουν την σιωπή τους.

Το “Tape” του Stephen Belber ανέβηκε για πρώτη φορά στο Actors Theatre του Louisville, στο πλαίσιο του “Humana Festival of New American Plays,” ενώ το 2001 η ταινία του Richard Linklater, σε σενάριο του ίδιου του συγγραφέα, ξεχώρισε με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Ούμα Θέρμαν και Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

Αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, η ταινία ακολούθησε μια επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία, ενώ η Ούμα Θέρμαν προτάθηκε ως υποψήφια καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα “Film Independent Spirit Awards” (2002).

Το «Tape» παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104 την θεατρική σεζόν 2019 – 2020 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

 

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Κάππας, Εμμανουέλα Αλεξίου, Δημήτρης Λιακόπουλος

Απόδοση: Εμμανουέλα Αλεξίου

Σκηνοθεσία: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Σκηνογράφος: David Negrin

Ενδυματολόγος: Έλενα Φιλιππίδου

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Μουσική επιμέλεια: Ηλίας Παπαχαραλάμπους

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Τσιμπρικίδου

Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Art Work: Amarildo

Επικοινωνία - Δημοσιές Σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα

Διεύθυνση και Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Ξηρογιάννης

Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

 

Σκηνή UpStage

Ώρες και μέρες παραστάσεων 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 20:00

 


Μετά το τέλος της παράστασης τη σκυτάλη θα παίρνουν για μαγευτικές  και διαφορετικές μελωδίες οι Σκιαδαρέσες live ,που έχουν κάνει αίσθηση στο youtube και ο κόσμος έχει αρχίσει να τις αγαπάει μουσικά.

 

Δύο κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά, σε ένα λάιβ με τραγούδια που ξέρετε και αγαπάτε και τραγούδια που …δεν ξέρετε και δεν αγαπάτε. Δυο φωνές, μία κιθάρα που δεν λέει να παίξει και μια βιόλα που αντιστέκεται κι αυτή.

Η παραπάνω περιγραφή ίσως να είναι λειψή, αλλά επειδή δεν το έχουμε οργανώσει ακόμα δεν μπορούμε να σας πούμε περισσότερα.

(Μην μας μαρτυρήσετε στο Γυάλινο μουσικό)

Σίγουρα θα έχει Πρωτότυπη μουσική από τις Σκιαδαρέσες με την μουσική επιμέλεια του Στάμου Σέμση.

Όσο το δυνατόν λιγότερες διασκευές για να μην βαρεθείτε.

Ποτό.

Ίσως σας αφήσουμε να καπνίσετε, αλλά θα πληρώσετε το πρόστιμο.

Και άβολα αστειάκια σαν τα από πάνω..

Ραντεβού στα λάιβ

 

Οι Σκιαδαρέσες είναι οι: Νίκη κι η Όλγα Σκιαδαρέση

Μουσική επιμέλεια: Στάμος Σέμσης

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα

Διεύθυνση και Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Ξηρογιάννης

Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Οι αδελφές Σπανομάρκου επιστρέφουν στο Γυάλινο Upstage για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με τίτλο «Cine Panorama», που υπόσχεται να ικανοποιήσει τους σινεφίλ, φέρνοντας αναμνήσεις από ταινίες σύμβολα που άφησαν το ανεξίτηλο στίγμα τους στις καρδιές μας.

Οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου, μας παρουσιάζουν ένα ταξίδι στη μεγάλη οθόνη, με υπέροχες εκτελέσεις, αλλά και διασκευές γνωστών soundtracks ελληνικών και ξένων ταινιών.

Οι αδελφές Σπανομάρκου, οι οποίες έχουν βραβευτεί για τις συνθέσεις τους με 3 χρυσά μετάλλια στα Global Music Awards στην Καλιφόρνια και έχουν αναδειχθεί 2 φορές φιναλίστ στον International Songwriting Competition στο Nashville στις ΗΠΑ, βάζουν την καλλιτεχνική τους υπογραφή σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, σε ένα αφιέρωμα διαφορετικό και δυναμικό.

Τα γνωστά κομμάτια που αλίευσαν μέσα από ταινίες εμπορικές και φεστιβαλικές, ερμηνεύουν στο «Cine Panorama» τραγουδιστές και ηθοποιοί, πλαισιωμένοι από τους εξαίρετους μουσικούς της Ορχήστρας Σπανομάρκου.

Συμμετέχει επίσης το δίδυμο δεξιοτεχνών του μπουζουκιού, Γιώργος  Ξενοκώστας - Γιάννης Σκαρής, δίνοντας με τις κελαρυστές πενιές τους ιδιαίτερο χρώμα σε πολλά από τα κομμάτια.  

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται πολλά τραγούδια αλλά και ορχηστρικά των Ζαμπέτα, Ξαρχάκου, Μαμαγκάκη, Χιώτη, Πλέσσα, Vangelis, Ennio Morricone, Nino Rota, Θεοδωράκη και άλλων δημιουργών, μέσα από τις κινηματογραφικές τους συμμετοχές! Θα παρουσιαστούν επίσης και κομμάτια των αδελφών Σπανομάρκου που ακούστηκαν στην ταινία “Greedτου Michael Winterbottom, όπως και κομμάτια από την ταινία “Dream of a Shadow”  του Νικήτα Μπάλλα.

Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κρυσταλλία

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα

Διεύθυνση και Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Ξηρογιάννης

Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

 

Σκηνή UpStage, ΤΕΤΑΡΤΗ 17/11 ΣΤΙΣ 20:30

 

Το πρόγραμμα του Up Stage δεν τελειώνει εδώ!

Θα ενημερώνεστε με καινούργια δελτία τύπου.


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο Gialino UpStage έρχεται να λάμψει ο μουσικός φετινός χειμώνας ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION