Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Αυτή η Σαρακοστή έχει γεύση ... κρασιών απ΄τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ !!!


 Σαμιώτικη ταραμοσαλάτα με Μοσχάτο κρασί και λαγάνα

(από τον executive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά)

Η ταραμοσαλάτα κι η λαγάνα αποτελούν τα κυρίαρχα εδέσματα στο τραπέζι της Σαρακοστής και συνοδεύουν ιδανικά τα παραδοσιακά νηστίσιμα αυτών των ημερών.

Η σαμιώτικη εκδοχή θέλει τον ταραμά «βαφτισμένο» με το εξαίσιο σαμιώτικο γλυκό μοσχάτο κρασί Samos Vin Doux ή το παλαιωμένο και λιαστό Samos Nectar, σε ένα συνδυασμό που θα σας μείνει αξέχαστος. Ο Σαμιώτης executive chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς, μοιράζεται μαζί μας τα μικρά μυστικά επιτυχίας της σαμιώτικης ταραμοσαλάτας με μοσχάτο, καθώς και της τραγανής, πεντανόστιμης λαγάνας:

Υλικά

100 γρ λευκός ταραμάς

1 μέτριο κρεμμύδι

2 λεμόνια ( το χυμό τους)

όσο ελαιόλαδο πάρει ( περίπου 150 ml)

4 παξιμάδια λαδιού

100 ml γλυκό μοσχάτο κρασί Samos Vin Doux ή παλαιωμένο Samos Nectar

λίγο νεράκι στο τέλος (αν χρειαστεί)

2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

Εκτέλεση:

 Αρχικά, μουλιάζουμε τα παξιμάδια στο γλυκό κρασί του Συνεταιρισμού της Σάμου. Στη συνέχεια πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον ταραμά με λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγο-λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το υπόλοιπο λεμόνι. Αναμιγνύουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη και λαχταριστή ταραμοσαλάτα. Εάν μας φαίνεται σφικτή, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή σαμιώτικο κρασί. Σοτάρουμε την κάπαρη σε ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει τραγανή. Σερβίρουμε.

https://www.samoswine.gr/

Καλή όρεξη σε όλους σας ! 

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυτή η Σαρακοστή έχει γεύση ... κρασιών απ΄τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION