Σαμιώτικη ταραμοσαλάτα με Μοσχάτο κρασί και λαγάνα
(από τον executive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά)
Η ταραμοσαλάτα κι
η λαγάνα αποτελούν τα κυρίαρχα εδέσματα στο τραπέζι της Σαρακοστής και
συνοδεύουν ιδανικά τα παραδοσιακά νηστίσιμα αυτών των ημερών.
Η σαμιώτικη
εκδοχή θέλει τον ταραμά «βαφτισμένο» με το εξαίσιο σαμιώτικο γλυκό μοσχάτο
κρασί Samos Vin Doux ή το παλαιωμένο και
λιαστό Samos Nectar, σε ένα συνδυασμό που θα σας μείνει αξέχαστος. Ο Σαμιώτης executive chef Ευάγγελος
Μπιλιμπάς, μοιράζεται μαζί μας τα μικρά μυστικά επιτυχίας της σαμιώτικης
ταραμοσαλάτας με μοσχάτο, καθώς και της τραγανής, πεντανόστιμης λαγάνας:
Υλικά
100 γρ λευκός
ταραμάς
1 μέτριο κρεμμύδι
2 λεμόνια ( το
χυμό τους)
όσο ελαιόλαδο
πάρει ( περίπου 150 ml)
4 παξιμάδια
λαδιού
100 ml γλυκό μοσχάτο
κρασί Samos Vin Doux ή παλαιωμένο Samos Nectar
λίγο νεράκι στο
τέλος (αν χρειαστεί)
2 κουταλιές της
σούπας κάπαρη
Εκτέλεση:
Αρχικά, μουλιάζουμε τα παξιμάδια στο γλυκό κρασί
του Συνεταιρισμού της Σάμου. Στη συνέχεια πολτοποιούμε στο μπλέντερ το
κρεμμύδι, προσθέτουμε τον ταραμά με λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγο-λίγο το
ελαιόλαδο εναλλάξ με το υπόλοιπο λεμόνι. Αναμιγνύουμε μέχρι να έχουμε μια
αφράτη και λαχταριστή ταραμοσαλάτα. Εάν μας φαίνεται σφικτή, προσθέτουμε λίγο
νεράκι ή σαμιώτικο κρασί. Σοτάρουμε την κάπαρη σε ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει
τραγανή. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη σε όλους σας !
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου