Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Τελικά ο λόγος μπορεί να είναι τόσο περιοριστικός όσο η σιωπή; Και η σιωπή μπορεί να είναι το ίδιο εύγλωττη με το λόγο; Θα το μάθουμε από απόψε έως και τις 28 Μαρτίου σε μια δυνατή online θεατρική προβολή !

ΦΥΛΕΣ

της Νίνα Ρέιν

σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά

Οnline προβολές :

26, 27 και 28 Μαρτίου στις 19:00

Οnline προβολή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, του πολυβραβευμένου έργου της Νίνα Ρέιν Φυλές (Drama Desk Award for Outstanding Play, New York Drama Critics’ Circle Award, Off-Broadway Alliance Award – Best Play, υποψήφιο για Olivier Award) που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Έρις Κύργια, επεξεργάζεται δεξιοτεχνικά το χιούμορ και τη συγκίνηση σε μια σειρά ευαίσθητων θεμάτων: την απουσία ενσυναίσθησης ακόμα κι ανάμεσα στους πιο στενούς ανθρώπινους δεσμούς, τα όρια της λεκτικής επικοινωνίας, την ανάγκη να ανήκεις σε μια φυλή παρά τα όποια αδιέξοδά της.

Ο Μπίλυ, αν και εκ γενετής κωφός, έχει μεγαλώσει «φυσιολογικά» μέσα σε μια οικογένεια που έχει κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις συνέπειες της διαφορετικότητάς του. Η εισβολή όμως της Σύλβιας στον μικρόκοσμο της οικογένειας ανατρέπει ό,τι ίσχυε ως τότε.

Τελικά ο λόγος μπορεί να είναι τόσο περιοριστικός όσο η σιωπή; Και η σιωπή μπορεί να είναι το ίδιο εύγλωττη με το λόγο;

* Για την ερμηνεία του στις “Φυλές” ο Μάνος Καρατζογιαννης τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού- all4fun 2019 και και μαζί με τον Δημήτρη Κουρούμπαλη τιμήθηκαν με το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας στα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία 2020.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Έρι Κύργια

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

Σκηνικά - Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Μουσική επιμέλεια & Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Βοηθός σκηνογράφου: Έλλη Αποστολάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Τζαμαργιάς

Βίντεο: Δήμητρα Τρούσα

Σύμβουλος δραματουργίας: Ελένη Μολέσκη

Επιστημονικός σύμβουλος: Κωνσταντίνος Σαμαράς

Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας, Ελίνα Γιουνανλή

Ερμηνεύουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μανώλης Μαυροματάκης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάνος Καρατζογιάννης, Βασιλική Τρουφάκου, Ελένη Μολέσκη.

Παραγωγή: Lead-in-Arts ΑΜΚΕ, Θέατρο Σταθμός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαρτίου στις 19:00

Διάρκεια: 110 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/fyles/

· Το πρόγραμμα του Θεάτρου Σταθμός, λόγω των ειδικών συνθηκών, θα ανακοινώνεται αναλυτικά κάθε μήνα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και στην ιστοσελίδα μας: stathmostheatro.gr.

Για να επικοινωνήσετε με το Θέατρο Σταθμός: stathmostheatro@gmail.com Η ιστοσελίδα μας: http://stathmostheatro.gr/ Η σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/stathmostheatro/ Ακολουθήστε μας στο Ιnstagram: https://www.instagram.com/theatro_stathmos/

-Είπαν για εμάς-

Μια από τις πιο συγκινητικές και ουσιαστικές παραστάσεις της σεζόν.

Όλγα Σελλά, Popaganda, 30/4/2019

Του άξιζε πιστεύω του θεάτρου στο Μεταξουργείο να έχει μια αληθινά μεγάλη επιτυχία – μια επιτυχία με εμπορικό πέρα από καθαρά καλλιτεχνικό χαρακτήρα… Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκεται χωρίς άλλο, στην ερμηνεία του κωφού Μπίλι, ο Μάνος Καρατζογιάννης.. Πρόκειται για αξιοσημείωτη ερμηνεία.

Γρηγόρης Ιωαννίδης, Εφημερίδα των Συντακτών, 18/2/2019

Όλοι τους, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, η Ελένη Μολέσκη και ειδικά ο Μάνος Καρατζογιάννης και η Βασιλική Τρουφάκου (που ερμηνεύουν συγκινητικά τον Κρίστοφερ και τη Σίλβια) δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες.

Ματίνα Καλτάκη, Η Καθημερινή, 18/2/2019

Ο Τάκης Τζαμαργιάς μας συστήνει το έργο σε πανελλήνια πρεμιέρα, με μια ωραία, δουλεμένη παράσταση που εστιάζει στο ερμηνευτικό κομμάτι και διαχειρίζεται με έξυπνο τρόπο τα επίπεδά του.

Τώνια Καράογλου, Αθηνόραμα, 14/3/2019.

Είδα επιτέλους με μεγάλη καθυστέρηση τις ΦΥΛΕΣ και ξαναθυμήθηκα, μετά από καιρό, τι πάει να πει καλό θέατρο, τι πάει να πει καλό κείμενο, καλές ερμηνείες, καλή σκηνοθεσία. Για δύο ώρες απόλαυσα στη σκηνή του ΑΜΑΛΙΑ τη γόνιμη συνάντηση των βασικών συστατικών του θεάτρου. Μετά από καιρό είδα μια παράσταση χωρίς να κοιτάξω το ρολόι μου. Ο Τάκης Τζαμαργιάς, δάσκαλος ηθοποιών και όχι τροχονόμος, στο πιο απαιτητικό έως τώρα εγχείρημά του, μας παρέδωσε μια παράσταση-σεμινάριο, παράσταση σμιλεμένη με έγνοια και μεράκι στην κάθε λεπτομέρειά της. Τίποτα δεν προεξείχε σε όλο αυτό τον τραμπαλισμό διαθέσεων και συναισθημάτων. Όλα στη θέση τους, μαγάπη και γνώση.

Ο Μάνος Καρατζογιάννης στον καλύτερο ρόλο της έως τώρα καριέρας του, έλαμψε, με και χωρίς λόγο. Δίπλα του λαμπεροί επίσης όλοι οι συντελεστές (Ανδρεαδάκη, Κουρούμπαλης, Κωνσταντίνου, Παναγιωτίδου), με τον "βιτριολικό" πατέρα-Ήμελλο να δίνει κυριολεκτικά μάθημα φυσικού παιξίματος. Όσο δε για το κείμενο της Νίνα Ρέιν, τι να πει κανείς! Συγκινητικό. Μεστό. Συγκροτημένο. Ενημερωμένο. Καλογραμμένο. Επικοινωνιακό (η μετάφραση της Ε. Κυργιά). Φρέσκο, με μια απίστευτα γοητευτική αίσθηση χιούμορ (μαύρου χιούμορ). Σάββας Πατσαλίδης, savaspatsalidis.blogspot.com, 25/2/20210

Δείτε την παράσταση. Φεύγει κανείς από το θέατρο και οι σκέψεις τον ακολουθουν για μέρες.

Χρύσα Φωτοπούλου, Νέα Σελίδα, 17/2/2019

Οι «Φυλές» είναι μια παράσταση που αναμφίβολα αξίζει να δείτε. Θα την κουβαλάτε μέσα σας για καιρό.

Δημήτρης Χαλιώτης, Πρώτο θέμα, 28/2/2019

Trailer

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τελικά ο λόγος μπορεί να είναι τόσο περιοριστικός όσο η σιωπή; Και η σιωπή μπορεί να είναι το ίδιο εύγλωττη με το λόγο; Θα το μάθουμε από απόψε έως και τις 28 Μαρτίου σε μια δυνατή online θεατρική προβολή ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION