Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

«HOMELESS» το πρώτο Ελληνικό Drumline Show !

 Η μουσικοθεατρική παράσταση Homeless παρουσιάζει επίσημα το πρώτο Ελληνικό Drumline Show, η οποία δημιουργήθηκε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία LIONSROAR DRUMLINE HELLAS AMKE. Πρωτοστάτης της είναι ο κ. Χάρης Παναγιωτόπουλος. Η ομάδα απαρτίζεται από 12 άτομα εκ των οποίων τα εννέα είναι μουσικοί ηλικίας 13-23 ετών και τα τρία σημαιοφόροι ηλικίας 23-26 ετών. Οι τελευταίοι είναι επαγγελματίες χορευτές που με περίτεχνες κινήσεις κοσμούν το μουσικό μέρος του Drumline. Η διάρκεια της παράστασης είναι είκοσι πέντε λεπτά και θα παρουσιαστεί ως ταινία μικρού μήκους. Η βιντεοσκόπηση έλαβε χώρα στο θέατρο Αλκμήνη από την κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής Redlight Studio με Διευθυντή Φωτογραφίας τον Δαμιανό Αρωνίδη, ενώ η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering του ήχου πραγματοποιήθηκε στo 9800 Studio και στο Sweetspot Studio από τον Αντώνη Κοντόζογλου και τον Γιάννη Χριστοδουλάτο.

Ο όρος «Drumline»

Αρχικά, κρίνεται απαραίτητο να σημειωθεί πως με τον όρο «Drumline» δεν εννοείται απλά μια κλασσική μπάντα παρέλασης, όπως θεωρεί η πλειονότητα. Πιο συγκεκριμένα, τα Drumlines των Γυμνασίων ,των Λυκείων αλλά και των Κολλεγίων ανά τον κόσμο αποτελούν το “στολίδι” των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αυτό συμβαίνει, επειδή παιδιά και έφηβοι μεταφέρουν πάνω τους ένα ή περισσότερα τύμπανα που ζυγίζουν 10-15kg με την βοήθεια μεταλλικών γιλέκων, ενώ συνάμα καλούνται να κάνουν απαιτητικούς σχηματισμούς παίζοντας εκατοντάδες μουσικές αξίες ανά λεπτό. Αξίζει να τονιστεί πως όλα αυτά γίνονται φορώντας άκρως εντυπωσιακές στολές και χρησιμοποιώντας διάφορα εφέ και τεχνάσματα στις παρουσιάσεις τους. Κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα Εθνικά Πρωταθλήματα, Δημοτικά/ Πολιτειακά Πρωταθλήματα αλλά και Παγκόσμιοι διαγωνισμοί, όπου παρουσιάζονται τα καλύτερα σχολικά αλλά και Κολεγιακά Drumlines.

Σενάριο Παράστασης:

Στη συνέχεια, όσον αφορά το σενάριο της παράστασης, πρόκειται για ένα άστεγο παιδί που προσπαθεί να επιβιώσει από τις κακουχίες και την περιφρόνηση των περαστικών. Ο ρακένδυτος νεαρός κοιμάται σε ένα παγκάκι και σε αυτό έρχεται αντιμέτωπος με σκοτεινές σκέψεις που τον τρομάζουν και που του θυμίζουν τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Ωστόσο, δεν παύει ποτέ να κάνει αισιόδοξα όνειρα, ελπίζοντας να πραγματοποιηθεί η κρυφή του επιθυμία, να γίνει μέλος μιας πολύ δυνατής ομάδας κρουστών. Αποκοιμισμένος στο παγκάκι, ξυπνάει σε ένα μυστηριακό περιβάλλον και αρχίζει να εξερευνά τον χώρο. "Παγωμένες" φιγούρες τον περικλείουν κι εκείνος φαίνεται τρομαγμένος. Πλησιάζει μία από αυτές και μόλις την αγγίζει, αρχίζει ένα κυνηγητό, γεγονός που προσδίδει αγωνία και αινιγματικότητα στην ατμόσφαιρα. Η έκπληξη που αντανακλά στο πρόσωπο του κορυφώνεται όταν συνειδητοποιεί ότι αυτές οι παγωμένες φιγούρες που μοιάζουν με στρατιωτάκια, ανταποκρίνονται σε κάθε του ερέθισμα. Η προσδοκία του να γίνει μέλος του Drumline, έχει γίνει πραγματικότητα!

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, δίνεται η δυνατότητα στο Ελληνικό κοινό να έρθει σε επαφή για πρώτη φορά με ένα Drumline Show. Ακολουθεί το παιχτικό μέρος, όπου για 13 ολόκληρα λεπτά, ο άστεγος νέος έχει ενσωματωθεί στο σύνολο. Σκόπιμο θα ήταν να επισημανθεί πως κατά τη διάρκεια του μουσικού μέρους της παράστασης, που αποτελείται από οκτώ ρυθμικά μέρη, παρουσιάζεται ένα Neon Lights Drum Show στο οποίο οι μουσικοί παίζουν με μπαγκέτες που αντανακλούν στο φως περικυκλώνοντας τον χορευτή με την ανάλογη ένδυση που φωσφορίζει.

Στην τελευταία σκηνή, ο ανέστιος έφηβος ξυπνάει στο παγκάκι αναλογιζόμενος τα όσα έζησε στο υποσυνείδητο του. Κάτι απρόσμενο, όμως έρχεται να ανατρέψει τα πάντα, κάτι που επιβεβαιώνει και θυμίζει σε όλους μας να μην παύουμε ποτέ να ελπίζουμε στα όνειρα μας.

Συντελεστές

Directing : Χάρης Παναγιωτόπουλος

Video Production : Redlight Studio

Director Of Photography : Δαμιανός Αρωνίδης

Camera Assistant : Στέφανος Κώτσιος

Video Editing / Colour Grading : Χάρης Παναγιωτόπουλος

Lighting Technician : Μανώλης Μπράτσης

Sound Recording : 9800 Studio

Sound Mixing : Αντώνης Κοντόζογλου

Sound Mastering : Γιάννης Χριστοδουλάτος / Sweetspot Studio

Lionsroar Drumline Crew :

Snare Drums :

Χάρης Παναγιωτόπουλος (32 Ετών)

Γιώργος Τζανής (16 Ετών)

Νίκος Τάσιος (14 Ετών)

Παναγιώτης Νοικοκύρης (14 Ετών)

Tenor Drums :

Χρήστος Στρατίκης (14 Ετών)

Μάρκος Βάπτισμας (15 Ετών)

Cymbals :

Ελίνα Μπελενιώτου (14 Eτών)

Bass Drums :

Βασιλική Κύρκου (23 Ετών)

Αποστόλης Στρατίκης (21 Ετών)

Colour Guards :

Αναστασία Γεωργακοπούλου (23 Ετών)

Θοδωρής Γιαννόπουλος (25 Ετών)

Μαρία Δημητρίου (26 Ετών)

Neon Light Dancer:

Αναστασία Γεωργακοπούλου

Street Dancers :

Μαρία Δημητρίου & Αναστασία Γεωργακοπούλου

                                                              Links 

Lionsroar Drumline Official Website : lionsroardrumline.com

Lionsroar Drumline Official Facebook Page : facebook.com/LionsroarDrumline

Lionsroar Drumline Official Instagram Profile : instagram.com/lionsroar_drumline

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί ι στο Make a wish

             

                               Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «HOMELESS» το πρώτο Ελληνικό Drumline Show ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION