Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Τι συμβαίνει μέσα στο συρμό αλλά και το μυαλό των συνεπιβατών; Μια ατμόσφαιρα μυστηρίου δημιουργείται… θα βρεθεί τελικά απάντηση για το αίνιγμα που ξετυλίγεται; H απάντηση μετά την καραντίνα !

 «Μια Μέρα Πριν»

της Ιώς Αρματά

σε σκηνοθεσία Τάσου Φραγκιά

Με αφορμή την τυχαία συνάντηση δύο συνεπιβατών σε ένα συρμό χαρτογραφείται η σχέση του ατόμου με το σκοτεινό εσωτερικό του, έχοντας φόντο μια κοινωνία στείρα και αδιάφορη για τις προσωπικές ματαιώσεις και τα πάθη του.

Τι συμβαίνει μέσα στο συρμό αλλά και το μυαλό των συνεπιβατών; Μια ατμόσφαιρα μυστηρίου δημιουργείται… θα βρεθεί τελικά απάντηση για το αίνιγμα που ξετυλίγεται;

Η ωμότητα σε συνδυασμό με το χιούμορ της συγγραφέως, συνθέτουν μια παράσταση με μπεκετικά στοιχεία, τοποθετώντας κάτω από το μικροσκόπιο καίρια κοινωνικά θέματα που εξαιτίας της παραπληροφόρησης, βρίσκονται στο περιθώριο ή στην αφάνεια και καθιστώντας και εμάς τους ίδιους «συνταξιδιώτες» με τους ήρωες στο ταξίδι μέσα στη ζωή, όπου ο καθένας φέρει και κουβαλάει μαζί του το δικό του φορτίο.

Η Θεατρική Ομάδα «Π» (Pi Synergy) που όραμά της είναι να εφεύρει μια καινούργια προσέγγιση στο κλασικό και ευρέως γνωστό θεατρικό πρότυπο, επεξεργάζεται σε αυτήν την πρώτη της θεατρική απόπειρα την ανθρώπινη δυστοπία, συνθέτοντας έναν απλό και κατανοητό καμβά πάνω στη θεατρική σκηνή, όπου εμβόλιμα και ηθελημένα θα γίνει μια σκιαγράφηση των προσώπων χωρίς χαρακτηρισμούς ή υποδείξεις. Σχολιάζοντας αυτά που είναι ήδη γνώριμα αλλά ανείπωτα και προκαλώντας τη σκέψη του θεατή, στοχεύει στο να του θέσει καίρια διλήμματα προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος τη θέση του απέναντι στα τεκταινόμενα.

Ερμηνεία: Ερνέστος Βουτσίνος, Βίκυ Μπόλοση, Νίκος Παπαδάκης, Κωνσταντίνος Καλιακούδας, Μαίρη Τζογκλή

Συντελεστές

Κείμενο: Ιώ Αρματά

Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία/ Κινησιολογία: Τάσος Φραγκιάς

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Μουσική Σύνθεση: Whodoes

Επιμέλεια Χορογραφίας: Τάσος Φραγκιάς, Μαίρη Τζογκλή

Σχεδιασμός Φωτισμού: Απόστολος Τσατσάκος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κανέλλα Κοτρότσου

Βοηθός Ενδυματολόγου: Φωτεινή Βασιλειάδου

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης ΕΔΩ

Μια παραγωγής της Ομάδας ⅠπⅠ

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Το θέατρο ΠΚ τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας, με γνώμονα την προστασία κοινού και εργαζομένων.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι συμβαίνει μέσα στο συρμό αλλά και το μυαλό των συνεπιβατών; Μια ατμόσφαιρα μυστηρίου δημιουργείται… θα βρεθεί τελικά απάντηση για το αίνιγμα που ξετυλίγεται; H απάντηση μετά την καραντίνα ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION