Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Το μουσικό έργο "Feofan the Greek and Andrei Rublev: Music Born by Light" ...

 Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει ενημέρωση σχετικά με το Μουσικό Πρόγραμμα "Theophanes the Greek and Andrei Rublev: Music Born by Light", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2020 στη σκηνή της Μεγάλης Αίθουσας του συγκροτήματος συναυλιών Zaryadye με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Ρωσικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Ώρα έναρξης - 19:00.

Στην αίθουσα Zaryadye θα παρουσιαστούν δύο μεγάλης κλίμακας ορατόρια, αφιερωμένα στους αγιογράφους Θεοφάνη τον Έλληνα (τον Γραικό) και τον Αντρέι Ρουμπλιόβ του σύγχρονου Έλληνα συνθέτη Σάββα Καρατζιά. Στη συναυλία συμμετέχουν η Συνοδική Χορωδία της Μόσχας, η Συνοδική Χορωδία Νέων και η ορχήστρα Voce Anima. Η παράσταση θα συνοδεύεται από βίντεο με έργα των διάσημων αγιογράφων.

Ο Σάββας Καρατζιάς είναι συνθέτης, δημιουργός πολλών έργων για ορχήστρα, χορωδίες, ερμηνευτές μουσικής δωματίου και σόλο κομμάτια. Οι συνθέσεις του εκτελούνται σε σημαντικές σκηνές παγκοσμίως, σε Ελλάδα, Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Αυστρία. Ο Σάββας Καρατζιάς συνέλεξε μεγάλο αριθμό υλικών για τον Θεοφάνη τον Έλληνα και τον Αντρέι Ρούμπλεφ, μελέτησε έγγραφα και αρχειακό υλικό περιόδου XIV-XV αι. σε βιβλιοθήκες, εμπνεύστηκε από τα αριστουργήματα της ρωσικής αγιογραφίας, που βρίσκονται στην Πινακοθήκη Τρετιακόβ και στο Μουσείο Αντρέι Ρουμπλιόβ.

«Δεν έχουν διασωθεί πολλές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του Αντρέι Ρουμπλιόβ και του Θεοφάνη του Έλληνα, αλλά διασώθησαν τα έργα τους, οι εικόνες και οι αγιογραφίες τους. Και αυτό μου έδωσε τη δύναμη να γράφω μουσική. Τις πρώτες νότες του ορατόριου "Θεοφάνης ο Έλληνας" τις έγραψα, αφού παρακολούθησα την ταινία του Ταρκόφσκι "Αντρέι Ρουμπλιόβ"», - σημειώνει ο Σάββας Καρατζιάς.

Το μουσικό έργο "Feofan the Greek and Andrei Rublev: Music Born by Light" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος "Creative People" του εθνικού έργου "Πολιτισμός" OGOO "Ρωσικό Ίδρυμα Πολιτισμού" με την υποστήριξη του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, του Εκκλησιαστικού-Δημοσίου Συμβουλίου υπό τον Πατριάρχη της Μόσχας και πασών των Ρωσιών για την ανάπτυξη της ρωσικής εκκλησιαστικής χορωδίας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης - το Ίδρυμα Σύμπραξης για την Ανάπτυξη Συνοδικής Χορωδίας και ΑΝΟ PKDMK "Χώρα Ανάστασης".

Музыкальный проект «Феофан Грек и Андрей Рублев: музыка, рожденная Светом» проходит в рамках федерального проекта «Творческие люди» национального проекта «Культура» ООГО «Российский Фонд Культуры» при поддержке Отдела внешних церковных связей Московского Патриархата, Церковно-общественного совета при Патриархе Московском и всея Руси по развитию русского церковного пения. Организаторы мероприятия – Фонд содействия возрождению Синодального хора и АНО ПЦДМК «Страна Воскресения».

Организатор: Фонд содействия возрождению Синодального хора

Адрес места нахождения: 105062, город Москва, Подсосенский переулок, дом 22, кв 6

Это мероприятие не участвует в программе скидок Московского концертного зала «Зарядье»

Διοργανωτής: Ίδρυμα Σύμπραξης για την Ανάπτυξη Συνοδικής Χορωδίας.

Διεύθυνση: 105062, Μόσχα, Podsosenskiy lane, 22, apt. 6

Σύνδεσμος για προμήθεια εισιτηρίων:

https://zaryadyehall.com/afisha/zaradys/muzykalnyy-proekt-feofan-grek-i-andrey-rublev-muzyka-rozhdyennaya-svetom-/

 

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 , ώρα 19.00,

μεγάλη  αίθουσα συναυλιών «Zaryadye»

Moscow, 109012, 6, Varbarka str., stroenie 4

  Δώρα Γιαννίτση,

                                Δ/ντρια Kέντρου Ελληνικού Πολιτισμού -  Κ.Ε.Π.

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το μουσικό έργο "Feofan the Greek and Andrei Rublev: Music Born by Light" ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION