Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Η τέχνη προχωράει δυνατά ... δεν τιθασεύεται !

Η οργανωτική επιτροπή της 39ης Απονομής των Θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων 2020, έπειτα από έγκριση του Προέδρου και Ιδρυτή της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, κ. Δημήτρη Μουζακίτη, δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των Ειδικών Επάθλων και του Τιμητικού Βραβείου για αυτή τη χρονιά.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.
Ο χώρος θα ανακοινωθεί προσεχώς από το Γραφείο Τύπου της Α.Ε.Β.Τ.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ø  «Ελένη Παπαδάκη» : στον σκηνογράφο Νίκο Πετρόπουλο, για την μεγάλη προσφορά του στο θέατρο και τον πολιτισμό.

ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ

Ø  «Καλλιτέχνης της χρονιάς»: στον Βασίλη Μπισμπίκη, για τις σκηνοθεσίες στα έργα «Πατέρας», «Άρης» και «Άνθρωποι και Ποντίκια».  


Ø   «Αλέξης Μινωτής» : στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, για την ερμηνεία του και τη σκηνοθεσία στο θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπυ, «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ».
Ø  «Κατίνα Παξινού»: στην Μαρίνα Ασλάνογλου, για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Πατέρας».
Ø   «Άννα Καλουτά» : στην Κατερίνα Διδασκάλου, για την ερμηνεία της στο θεατρικό μονόλογο «Η πόρνη από πάνω».
Ø   «Ζωή Λάσκαρη» : στην Μαρία Κίτσου, για τις ερμηνείες της στα έργα «Μάκβεθ» και «Για την Ελένη».
Ø  «Πέτρος Φυσσούν» : στον Τάσο Ιορδανίδη, για την ερμηνεία του στο έργο «Ο Πατέρας».
Ø  «Νίκος Σταυρίδης»: στο Γιώργο Γάλλο, για την ερμηνεία του στο έργο «Ξύπνα Βασίλη».


ü  Τέλος, το Ειδικό Έπαθλο «Σοφία Βέμπο» απονέμεται στην Χάρις Αλεξίου για τα 50 χρόνια προσφοράς της στο ελληνικό τραγούδι.
Έπειτα από την ανακοίνωση των ονομάτων, ο ίδιος ο Πρόεδρος κ. Μουζακίτης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα, με την ανακοίνωση που υπεγράφη από εμένα προσωπικά βάσει καταστατικού από την Οργανωτική Επιτροπή των Ειδικών Θεατρικών Βραβείων, ξεκίνησε επισήμως η διαδικασία για την 39η απονομή των Θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων 2019-2020. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε ένα εκπληκτικό και ιστορικό θέατρο, το οποίο θα ανακοινωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, παράλληλα με όλους τους συντελεστές της βραδιάς.

Πιστεύουμε ότι Θεού θέλοντος, ή μάλλον Κορωνοϊού θέλοντος, η τελετή να πραγματοποιηθεί όπως έχει ήδη προγραμματιστεί – από το τέλος της περσινής απονομής – και έχει ξεκινήσει η οργάνωσή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που αρμόζει στους ανθρώπους του θεάτρου.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στη νέα σαιζόν, με θέατρα ανοιχτά στο 100%, έτσι ώστε ο κόσμος να στηρίξει το καλό θέατρο και όχι το θέατρο της δυσφήμισης και της επικοινωνίας με άτομα που δεν ανήκουν στο ιερό σανίδι του θεάτρου. Διότι η περσινή θεατρική σαιζόν ήταν πρωτοφανές παράδειγμα κακής θεατρικής χρονιάς τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το ίδιο το θέατρο.
Έργα καλά θα ανέβουν, ηθοποιοί καλοί υπάρχουν, παραγωγοί που βάζουν χρήμα υπάρχουν… Γιατί να μην είναι η χρονιά του καλού θεάτρου, και όχι των επικοινωνιακών σκουπιδιών;

Τέλος, τιμώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία στηρίζει εμπράκτως τον πολιτισμό και παραχωρεί τους δημοτικούς χώρους της για πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά τιμώντας παράλληλα και τις περιφέρειες που χρηματοδοτούν εκδηλώσεις σε φεστιβάλ και δήμους λόγω της νέας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον Covid-19, η Ακαδημία για τα έτη 2020 - 2021 αποφάσισε την ίδρυση δύο Ειδικών Επάθλων που θα δοθούν σε άτομα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ Βαθμού και που ξεχώρισαν στον τομέα του Θεάτρου και του Πολιτισμού.
Με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Το φετινό Ειδικό Έπαθλο θα πάρει το όνομα της ηθοποιού Άννας Συνοδινού, η οποία διετέλεσε και Υπουργός και το Ειδικό Έπαθλο που θα δοθεί το 2021, θα φέρει το όνομα της Μελίνας Μερκούρη, ηθοποιός, Υπουργός Πολιτισμού και Υποψήφια Δήμαρχος της Αθήνας. Και οι δύο σπουδαίες αυτές προσωπικότητες έχουν τιμηθεί με Θεατρικό Βραβείο τα έτη 1991 και 1981 αντίστοιχα.

Θερμές ευχαριστίες στα ΜΜΕ για τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια, που δίνουμε τις δικές μας μάχες για καλύτερες και αντικειμενικές επιλογές, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις, αφήνοντας έξω τα κυκλώματα και κρατώντας μόνο την αγάπη των καλλιτεχνών και του απλού πολίτη…

Δημήτρης Μουζακίτης                                                                                   
Ιδρυτής – Πρόεδρος
Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης

v Η τελετή τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
                                                                                                 
Για το Γραφείο Τύπου
Κατερίνα Ζαχαριουδάκη
Τ: 6936555719

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η τέχνη προχωράει δυνατά ... δεν τιθασεύεται ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION