Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

«Ο Costantino Salis είναι ένας ιδιοφυής συγγραφέας, ικανότατος να μεταδίδει την εσωτερικότητα και τα συναισθήματα των ηρώων του. Είναι καλλιτέχνης, άνθρωπος του θεάματος, της κουλτούρας και της ευαισθησίας»

            
Το Τρίτο Πρόγραμμα παρουσίασε τον Ελληνοϊταλό συγγραφέα Costantino Salis
Το Τρίτο Πρόγραμμα, παρουσίασε σε δύο μέρη, Σάββατο 20 Ιουνίου και Σάββατο 27 Ιουνίου, ώρα 13:00, τον Ελληνοϊταλό συγγραφέα και σύγχρονο φιλόσοφο, Costantino Salis. Mέσα από την εκπομπή ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ, που παρουσιάζει ο πολύ γνωστός πιανίστας και μαέστρος Δαυίδ Ναχμίας θα γίνει μια φιλοσοφική συζήτηση διανθισμένη με πολύ όμορφα μουσικά κομμάτια και τραγούδια που επιμελείται ο Δαυίδ Ναχμίας.

O Costantino Salis ζει ανάμεσα στη Ρώμη και την Αθήνα. Έχει τιμηθεί για το συγγραφικό του έργο από το Ιταλικό Κοινοβούλιο, ενώ βιβλία του κυκλοφορούν σε πολλές γλώσσες. Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε αναφορά σε ομιλία του στο Βατικανό στον τίτλο του βιβλίου του "Doppie Vite", ελληνική έκδοση "Διπλές Ζωές", εκδόσεις ΑΛΔΕ. Το τελευταίο βιβλίο του "Συγγνώμη που αργά σ' αγάπησα", ένα φιλοσοφικό μυθιστόρημα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa γράφει: «Ο Costantino Salis είναι ένας ιδιοφυής συγγραφέας, ικανότατος να μεταδίδει την εσωτερικότητα και τα συναισθήματα των ηρώων του. Είναι καλλιτέχνης, άνθρωπος του θεάματος, της κουλτούρας και της ευαισθησίας».

Έχει σπουδάσει στην Ιταλία, Νομικά, Φιλοσοφία και Θέατρο στην Θεατρική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Ρώμης. Είναι ο δημιουργός του "Φιλοσοφικού Show", μιας performance με πρόζα, μουσική, χορό και τραγούδι, που παρουσιάζει πολλά χρόνια στην Ιταλία και ενίοτε στην Ελλάδα.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Τιμής Ένεκεν», Δαυίδ Ναχμίας, δήλωσε:
«Ήταν  μια εκπομπή γεμάτη από διδάγματα ενός πολύ πρωτότυπου στοχαστή».

Στο βίντεο, ο Costantino Salis μιλάει στην Ιταλική Τηλεόραση
RAI 3 για το τελευταίο του μυθιστόρημα "Συγγνώμη που αργά σ' αγάπησα", που παρουσίασε στην Αθήνα στο Cafe IANOS.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office



  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Ο Costantino Salis είναι ένας ιδιοφυής συγγραφέας, ικανότατος να μεταδίδει την εσωτερικότητα και τα συναισθήματα των ηρώων του. Είναι καλλιτέχνης, άνθρωπος του θεάματος, της κουλτούρας και της ευαισθησίας» Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION