Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

"Ήταν μία συνέχεια, όχι τόσο ένα ξεκίνημα, με την έννοια ότι ανακάλυψα την τέχνη της μουσικής με το σώμα όντας ήδη μουσικός." Simone Mongelli

 Είναι τιμή μας εδώ στη Sigma Media Group,να φιλοξενούμε καλλιτέχνες ξεχωριστούς,μοναδικούς και κορυφαίους ...

Σήμερα μαζί μας ο Simone Mongelli !

· Μιλήστε για το ξεκίνημα της τέχνης που τόσο εύστοχα και μαγευτικά υπηρετείτε. Πως ξύπνησε αυτό μέσα σας;

Ήταν μία συνέχεια, όχι τόσο ένα ξεκίνημα, με την έννοια ότι ανακάλυψα την τέχνη της μουσικής με το σώμα όντας ήδη μουσικός. Παίζω κρουστά, άρα ασχολούμαι ήδη με μία οικογένεια οργάνων, και όχι με ένα συγκεκριμένο: κάποια στιγμή λοιπόν συνάντησα αυτό το καινούριο όργανο και με μάγεψε για τις μεγάλες εκφραστικές δυνατότητές του, για την σχέση με την κίνηση και το performing, για την ευκαιρία να δουλέψω με το πιο άμεσο, αρχαίο και σοφό μέσο έκφρασης.

· Πως χαρακτηρίζετε εσείς με τρείς μόνο λέξεις το Bodyterranean.

Υποβλητικό, δυναμικό, άμεσο.


· Απ΄ την μελέτη στην πρόβα κι απ΄ την πρόβα στην εκτέλεση ... Πόσο χρόνο απαιτεί όλο αυτό και τι ψυχικά αποθέματα για να μπορέσει να μεταφέρει στο κοινό την μελωδία που επιθυμείτε.


Αμέτρητος χρόνος και αμέτρητη δουλειά, κυριολεκτικά: από μένα αρχικά, αλλά και από όλη την ομάδα στην συνέχεια. Οι λεπτομέρειες είναι πάρα πολλές για να τις μετρήσουμε, η αφοσίωση και η πειθαρχία απαραίτητες. Να φανταστείτε ότι δουλεύω αυτό το υλικό συνολικά πάνω από δέκα χρόνια. Αλλά δεν το λέμε με παράπονο, είναι δική μας επιλογή και είμαστε χαρούμενοι που την έχουμε κάνει!

· Μιλήστε μας για τους συνεργάτες σας, με ποιά κριτήρια τους επιλέξατε και πόσο χρονικό διάστημα κάνατε για να φτάσετε στην τελική ομάδα.

Η βασική επιλογή έγινε μέσω ακρόασης. Δεν ήταν εύκολο γιατί δεν υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που να είναι καταξιωμένοι ή τουλάχιστον να έχουν εμπειρία με το συγκεκριμένο είδος, αλλά ήξερα ότι μπορούσα να ανακαλύψω και κάποιο κρυμμένο ταλέντο, όπως και όντως έγινε. Η πρώτη ακρόαση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2017, από τότε η ομάδα έχει ανανεωθεί, όπως είναι φυσιολογικό, και αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένος και περήφανος για τους συνοδοιπόρους μου. Αν και δεν τους το λέω συχνά από κοντά, για να μην πολύ χαλαρώσουν…


· Τι θα δούμε on stage και τι περιμένουμε να δούμε στο μέλλον από εσάς.

Θα δείτε ένα μουσικό έργο με θεατρική σκέψη, μία μουσικοκινητική παράσταση όπου δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, ή κανένας μεσάζοντας, ανάμεσα στους performers και τους θεατές. Η επικοινωνία είναι κυριολεκτικά άμεση, οι μουσικές ενορχηστρώσεις προσεγμένες και ζωντανές, οι ατμόσφαιρες έντονες και τα συναισθήματα δυνατά, με φυσιολογικές εναλλαγές. Ηχοτοπία, κίνηση, πολυφωνίες, ρυθμός, με το σώμα σαν οδηγό.


· Τι σας φέρνει στην Ελλάδα; Ο καλλιτεχνικός οίστρος που θέλετε να μοιραστείτε με το Ελληνικό κοινό ή αγάπη σας για τη χώρα μας.

Η μουσική, συγκεκριμένα η παραδοσιακή μουσική, με τα κρουστά όργανα και οι ρυθμοί της ως πρώτο αντικείμενο του ενδιαφέροντός μου. Αυτά με έφεραν στην Ελλάδα, πριν κάποια χρόνια, και αυτά ακόμα με γοητεύουν και με παροτρύνουν να ασχολούμαι μαζί τους.

Ευχόμαστε στον κορυφαίο καλλιτέχνη Simone Mongelli καλή επιτυχία σε όλες του τις δραστηριότητες !

                  Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: "Ήταν μία συνέχεια, όχι τόσο ένα ξεκίνημα, με την έννοια ότι ανακάλυψα την τέχνη της μουσικής με το σώμα όντας ήδη μουσικός." Simone Mongelli Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION