Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

΄Ενα μοναδικό θέαμα έρχεται ... Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean !

 Simone Mongelli
Bodyterranean – The Show
Music without instruments

Ο ήχος του σώματος, η φωνή, η παράδοση: αρχέγονα συστατικά για μία πολύ σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, χωρίς κανένα άλλο μέσο, εκτός από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.
Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Ώρα 21.00
στο Θέατρο ΡΟΕΣ.

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε στο τέλος του 2016, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους ήχους του σώματος και της φωνής.
Ένα έργο που πρωτοτυπεί στην Ελλάδα, και όχι μόνο, το οποίο έρχεται σαν συνέχεια της καλλιτεχνικής πορείας του Simone Mongelli, και της προσωπικής του έρευνας πάνω στο παραδοσιακό υλικό.
Το Bodyterranean είναι μία πλούσια, δυναμική παράσταση με κύρια συστατικά τον ρυθμό και την πολυρυθμία, τη μελωδία και την πολυφωνία, την κίνηση και την ατμόσφαιρα, και με επίκεντρο το σώμα.

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο του IBMF, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry (http://www.internationalbodymusicfestival.com/), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία κοινού και κριτικής.
Είπαν για το Bodyterranean:

“With his recording ‘Bodyterranean’, Simone Mongelli has created one of the finest recordings of body music around. He succeeds in capturing the energy of the art form plus the range, the subtlety and the nuance of sounds the body can make: qualities that are challenging and elusive to capture when recording body music. The music is beautiful, dynamic, rich and multi-dimensional — a satisfying new standard in body music recordings”.

-Keith Terry - founder & artistic director of the International Body Music Festival

“’Bodyterranean’ conveys an enormous depth of knowledge of Greek music tradition and at the same time a playful lightness in the creative approach to this music material, in which the joy of singing, moving together and being rhythmically in-tune is in the foreground. […] The atmospheric warmth of “Bodyterranean” touched the hearts of the audience”.

-Sylvia Mograbi –internationally aknowledged dancer and body music perfomer

«Στην παράσταση του Mongelli, η θεατρική σκηνή διευρύνεται νοητά και χάνει τις πεπερασμένες χωρικές διαστάσεις της. […] Το Bodyterranean, The Show έχει την ατμόσφαιρα μιας οικείας μουσικής μνήμης που μας συγκίνησε και μας έκανε να σκεφτούμε πως η αλήθεια βρίσκεται στην απλότητα».

-Μαρία Στέλλα Μπινίκου – δημοσιογράφος - Artic.gr

Ταυτότητα παράστασης:
Simone Mongelli – σύλληψη, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις παραδοσιακού υλικού, σκηνοθεσία, body percussion, φωνητικά Σίσσυ Πιντέλα – body percussion, φωνητικά, χορός Φώτης Φωτόπουλος – body percussion, φωνητικά
Λήδα Δουμουλιάκα – τραγούδι, φωνητικά, body percussion
Μαρία Πλουμή – τραγούδι, φωνητικά, body percussion Σελήνη Φιλιππιτζή – τραγούδι, φωνητικά, body percussion

Νικόλας Σταυριανουδάκης – ήχος
Τάσος Σκλαβούνος – φωτισμός Κωνσταντίνα Κρίγκου – κοστούμια
Happy Artists – artwork


Χορηγοί επικοινωνίας της παράστασης
Art Mazazino Boemradio.gr Clevernews.gr
Greek Instagramers Events Monopoli.gr Passion Theater.gr Sigmamedia.com.gr Theatromania.gr

Πληροφορίες
Θέατρο ΡΟΕΣ, Ιάκχου 16, Αθήνα Τ.Κ. 118 54

Κρατήσεις:
- στα ταμεία του Θεάτρου: 210 3474312
- TEXNIS - Οργάνωση Θεάματος: 210 9345378
Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 21:00 στο Θέατρο ΡΟΕΣ
Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, Μειωμένη τιμή 12€ 
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/roes/bodyterranean-the-show/

Παραγωγή:
ΚΑΛ. ΟΡΓ. ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΄Ενα μοναδικό θέαμα έρχεται ... Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION