Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Τρυπώσαμε στις πρόβες μιας συγκλονιστικής παράστασης που αφοπλίζει όλες μας τις αισθήσεις και ξεκινάμε ... Ας μιλήσουμε με τον 11ο ένορκο,Λευτέρη Βασιλάκη!

Όταν μπαίνεις μέσα στο πνεύμα και το νόημα ενός έργου,τότε λένε ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί! 
Τι γίνεται όμως όταν ενσωματώνεσαι με το έργο,όταν γίνεσαι μέρος της παράστασης,όταν βάζεις τον εαυτό σου να  περνάει τα δρώμενα,να σκέφτεται,να ενεργοποιεί κάθε μέρος των αισθήσεων του και να γίνεται μέρος της σκηνής !!! 
Εδώ παύει ο στόχος και ξεκινάει η μεγάλη επιτυχία ...
ΔΩΔΕΚΑ ΕΝΟΡΚΟΙ στο θέατρο Αλκμήνη για έκτη φορά φέτος...
Και πιστέψτε μας ότι αυτή η παράσταση έχει πολύ μέλλον ακόμη!

Φυσικά,το Action_Sigma_Webtv κατάφερε να τρυπώσει στις πρόβες αυτής της συγκολονιστικής παράστασης και μίλησε με τους συντελεστές ...
Σας μεταφέρουμε μια πτυχή απόψεων και γνωριμίας με έναν έναν τους δώδεκα-προβληματισμένους ενόρκους !!!

Ας ξεκινήσουμε με τον Λευτέρη Βασιλάκη ...
"Εγώ λοιπόν υποδύομαι τον ένορκο νούμερο 11 ο οποίος δεν έχει γεννηθεί στην Αμερική αλλά είναι μετανάστης."

Sigma Press Office : Που πιστεύετε ότι οφείλετε η μεγάλη επιτυχία
τόσων χρόνων της εν λόγω παράστασης.
Λευτέρης  Βασιλάκης : Πρωτίστως είναι το έργο και η δραματουργία που μόνο με την κατάλληλη  σκηνοθεσία  σου αποκαλύπτει σαν θεία χάρις το βαθύτερο νόημα των πραγμάτων.Έπειτα είναι ο πόθος των ηθοποιών που υπερνικά τα εμπόδια μεταμορφώνοντας τα συμφωνα με το ταλέντο και  με τις εμπνεύσεις τους.Τέλος η αστείρευτη αγάπη των λοιπών συντελεστών για την τεχνη τους σε συνδυασμό με το  σεβασμό που έχουν και εμπνέουν.
Δεν υπάρχει μυστικό ,μια τέτοια επιτυχία κατορθώνεται "με καιρό και με κόπο",όπως είπε ο Σολωμός και με την προυπόθεση ο  ένας να  είναι για όλους και όλοι για  τον έναν.

Sigma Press Office
: Περιγράψτε μας τον δικό σας ρόλο στην παράσταση.
Λευτέρης  Βασιλάκης : Είναι σωστό να αναφέρω πρώτα ότι  στην δεκαετία του '50 που λαμβάνει χώρα το έργο,τα σώματα των ενόρκων ήταν ανδροκρατούμενα και αυτό γιατί οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άντρες είχαν δικαίωμα να μην πάνε στο κάλεσμα.Επίσης η μακρά ιστορία της νομοθεσίας της χώρας σε σχέση με το φυλετικό ρατσισμό επέβαλε σώματα ενόρκων,που απαρτίζονταν αποκλειστικά και μόνο απο λευκούς Αμερικανούς πολίτες.
Εγώ λοιπόν υποδύομαι τον ένορκο νούμερο 11 ο οποίος δεν έχει γεννηθεί στην Αμερική αλλά είναι μετανάστης.Εύκολα αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως αυτός ο χαρακτήρας μάχεται να μην εξαναγκαστεί απο τις εξωτερικές συνθήκες να μην ειναι αυτός που πραγματικά είναι.Η αλλοτρίωση είναι απο τα χειρότερα πράγματα για κάθε άνθρωπο.Είναι ωρολογοποιός στο επάγγελμα οπότε μπορώ να υποθέσω πως είναι άνθρωπος ψύχραιμος,υπομονετικός,με τεράστια συγκέντρωση,λεπτομερής,σχολαστικός και σημαντικά εύθραστος.Έχει επίγνωση πως ο χρόνος είναι το νόμισμα της ζωής και τώρα που έχει κληθεί να τον ξοδέψει για κάποιον άλλον νιώθει τιτάνια ευθύνη.Είναι με ζήλο υπερασπιστής της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Sigma Press Office : Τι εισπράττετε απ΄τις αντιδράσεις του κοινού.
Λευτέρης  Βασιλάκης : Επειδή δεν έχω ακόμα την χαρά να ζήσω εκ των έσω την παράσταση, θα σας πώ πώς ένιωσα ως θεατής ,παρακολουθώντας την στην περσινή 5η χρόνια της. Ένιωσα σα να έχω κάποιον αγαπημένο μου στην εντατική και η παράσταση ήταν ο καρδιογράφος του. Απ΄ την πλατεία του θεάτρου λοιπόν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθώ τους χτύπους της καρδιάς του. Άλλοτε γρήγοροι και σθεναροί και άλλοτε βραδείς και αδύναμοι. Μια διαρκής αγωνία,μια ετοιμότητα που δεν σου αφήνει χρόνο μήτε να ανασάνεις.Είχα όμως όλο το χώρο να συγκινηθώ, να γελάσω, να απογοητευτώ, να κατανοήσω, να ζηλέψω, να θυμώσω, να ελπίσω, να ζήσω.

Sigma Press Office : Ποιός είναι ο αγαπημένος σας ένορκος και γιατί.
Λευτέρης  Βασιλάκης : Φυσικά ο ένορκος που υποδύομαι.Εύχομαι να με αγαπήσει και αυτός το ίδιο.Έξω και πέρα απο εμένα όμως δεν γίνεται να μην αναφερθώ στην συμπάθεια που έχω για τον ρόλο του ένορκου #8. Είναι αυτός που στέκεται μόνος απέναντι των χλευασμό των άλλων,ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τους υπόλοιπους και σε όλη την διάρκεια του έργου ρίχνει σταγόνες φώς μέσα στο σκοτάδι.Μέσα του μπορείς να δείς καθε έναν που πάλεψε για έναν καλύτερο κόσμο.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τρυπώσαμε στις πρόβες μιας συγκλονιστικής παράστασης που αφοπλίζει όλες μας τις αισθήσεις και ξεκινάμε ... Ας μιλήσουμε με τον 11ο ένορκο,Λευτέρη Βασιλάκη! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION