Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Αποκλειστικά στα δίκτυα του Ομίλου ΜΜΕ της Sigma Media Group,ο εξαιρετικός Χρήστος Θάνος-η ψυχή του Our Festival !

" Ο τρίτος μεγάλος μας στόχος είναι το επόμενο μεγάλο μας βήμα, το οποίο φαίνεται να μην είναι και πολύ μακριά... " 
Χρήστος Θάνος
Καλλιτεχνικός διευθυντής Our Festival

# Δίπλα σ΄έναν μεγάλο θεσμό καλλιτεχνικής σύμπραξης,η δημοσιογραφική ομάδα του Sigma Press Office,απ΄την πρώτη στιγμή αγκαλιάζει το Our Festival και πιστεύει απέραντα σ΄αυτό ...
Συναντήσαμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή κι απίστευτα ταλαντούχο άνθρωπο-την ψυχή του Φεστιβάλ-κύριο Χρήστο Θάνο και φυσικά έχουμε για εσάς την πιο σημαντική πληροφόρηση για τα ενδότερα του Φεστιβάλ απ΄την αρχή του και την εξέλιξη του μέσα στα χρόνια ... #

Καλώς ήρθατε κύριε Χρήστο Θάνο,στην οικογένεια της Sigma Media Group ...
~ Μιλήστε μας για την εξέλιξη του θεσμού του Φεστιβάλ κι αυτή την τεράστια καλλιτεχνική σύμπραξη και συνένωση.

Το πρώτο Our Festival πραγματοποιήθηκε το 2015 με τη συμμετοχή 8 δράσεων αποκλειστικά από τον χώρο του θεάτρου. Φέτος, στο πέμπτο κατα σειρά φεστιβάλ, συμμετέχουν 24 δράσεις και πάνω από 150 καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας στο κοινό δημιουργίες εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, που δύσκολα θα τις ανακάλυπτε κάποιος μεμονωνμένες.
Κάθε χρόνο, όλο και περισότεροι καλλιτέχνες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Our Festival. Σημαντικοί καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας που επιθυμούν να συμπράξουν με άλλους συναδέλφους τους, αγκαλιάζοντας κι αυτοί με τη σειρά τους αυτή τη “συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών”.
Μπορούμε λοιπόν με βεβαιώτητα να πούμε πως το Our Festival αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους πολιτστικούς θεσμούς της χώρας.

~ Πόσο δύσκολο είναι να συντονίσεις ένα τόσο μεγάλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το Our Festival είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα με μεγάλες και πολυεπίπεδες δυσκολίες. Δυσκολίες που μάλιστα εντείνονται από το γεγονός ότι διοργανώνεται αποκλειστικά και μόνο από καλλιτέχνες, οι οποίοι ούτε γνώσεις αλλά ούτε και εμπειρία διαθέτουν από management, marketing κ.ο.κ.
Το πρώτο φεστιβάλ στην ουσία διοργανώθηκε από εμένα και τον Χρήστο Παπαμιχαήλ. Έχοντας πλήρη άγνοια κινδύνου λοιπόν, ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό ερχόμενοι αντιμέτωποι με κάθε λογής εμπόδια. Τα εμπόδια όμως αυτά ξεπεράστηκαν χάρη στην άμεση επίτευξη ενός σημαντικού στόχου της διοργάνωσης αυτής. Δηλαδή της έμπρακτης συμμετοχικότητας των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών. Έτσι, τον ενθουσιασμό μας συμμερίστηκαν, αλλά και ενέτειναν, συνάδελφοι, και πλέον φίλοι, οι οποίοι από την πρώτη κι όλας μέρα του πρώτου φεστιβάλ βοήθησαν με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας.
Απο αυτούς λοιπόν τους καλλιτέχνες δημιουργήθηκε μία παρέα που αποτελείται από οκτώ, αυτή τη στιγμή, ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν τη διοργανωτική ομάδα του φεστιβάλ και η οποία υποστηρίζεται και από αρκετούς ακόμα.
Το αποτέλεσμα αυτής της ευτυχούς εξέλιξης είναι ο διαμοιρασμός αρμοδιοτήτων, που σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκομίζουμε χρόνο με τον χρόνο κάνουν τη διαδικασία της διοργάνωσης πραγματικά ευχάριστη, παρά τις μεγάλες δυσκολίες.

~ Που αποσκοπεί αυτή η μεγάλη διοργάνωση.

Η ουσία του Our Festival συνοψίζεται σε τρεις σημαντικούς στόχους.
Ο πρώτος είναι είναι αυτό που λέει και ο υπότιτλος του φεστιβάλ. 
Δηλαδή η συνάντηση καλλιτεχνών που λειτουργούν από θέση και άποψη συνεργατικά και με πνεύμα αλληλεγγύης.
Ο δεύτερος είναι η συνδιοργάνωση του φεστιβάλ από τους καλλιτέχνες αυτούς.
Και ο τρίτος είναι η μελλοντική καλλιτεχνική σύμπραξη των ανθρώπων αυτών, δημιουργώντας διαχρονικούς πολιτιστικούς δεσμούς.
Οι πρώτοι δύο στόχοι, σε μεγάλο βαθμό, έχουν επιτευχθεί και χρόνο με τον χρόνο επαναπροσδιορίζονται και βελτιώνονται. 
Ο τρίτος είναι το επόμενο μεγάλο μας βήμα, το οποίο φαίνεται να μην είναι και πολύ μακριά...

Χρήστος Θάνος
Καλλιτεχνικός διευθυντής Our Festival

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποκλειστικά στα δίκτυα του Ομίλου ΜΜΕ της Sigma Media Group,ο εξαιρετικός Χρήστος Θάνος-η ψυχή του Our Festival ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION