Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Stand up comedy με τον Σίλα Σεραφείμ και το καλοκαίρι στον κήπο του Θέατρου ΧΥΤΗΡΙΟ!

«Η ιστορία της Ελλάδας - αλλιώς»
Stand up comedy με τον Σίλα Σεραφείμ

Και το καλοκαίρι στον κήπο του Θέατρου ΧΥΤΗΡΙΟ
Από Δευτέρα 3 Ιουνίου και κάθε Δευτέρα στις 21:00 για περιορισμένες παραστάσεις

Ο Σίλας Σεραφείμ συνεχίζει να ανατρέπει την Ιστορία και το καλοκαίρι στον θεατρικό κήπο του Χυτηρίου με την παράσταση standup comedy, «Η Ιστορία της Ελλάδας - Αλλιώς» από 3 Ιουνίου και για περιορισμένες παραστάσεις.
Η ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων.

Η Ιστορία της Ελλάδας – Αλλιώς, πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ stand-up comedy στο Gazarte, τον Μάιο του 2017 σε μια sold out παράσταση κι έπειτα ξεκίνησε την πορεία της, τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη (θ. Αθήναιον) κι από κει και μετά στο μικρό Παλλάς μέχρι και το Πάσχα. Παράλληλα παίχτηκε σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα καθώς και σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, κάνοντας συνεχόμενα sold out ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών, του Καποδιστριακού και του Παντείου Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκε στους φοιτητές. Τον περασμένο χειμώνα (2018 - 2019) παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Χυτήριο.
Είπε ο Μαρξ με το διάσημο ρητό του:
«Όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα».

Σας διαβεβαιώνω προσωπικά, ότι επαναλαμβάνεται και σαν stand-up comedy.
 (Σίλας Σεραφείμ)

Ο Σίλας Σεραφείμ όπως ίσως δεν τον γνωρίζετε:

Το 1995, ηταν ο πρώτος κωμικός, που ξεκινούσε την πρώτη παράσταση Stand-up Comedy στην Ελλάδα, με την ομάδα της Λουκίας Ρικάκη, στις Κούνιες στου Μακρυγιάννη.

Το 2001, παρουσίασε την πρώτη σόλο παράσταση Stand-up comedy στην Ελλάδα, με τίτλο «75 λεπτά», στις «Νέες Μορφές» του Γ. Παρασκευόπουλου, στη Θεσσαλονίκη.

Το 2015 συνεργάζεται με τον Jason Kaldis ώστε να παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, ελληνικό stand-up. Είναι ο πρώτος Έλληνας κωμικός που παίζει στο εξωτερικό.

Τον Μάιο του 2017, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Κωμωδίας στο Gazarte, την πρώτη παράσταση Stand-up Comedy Consept, με τον τίτλο «Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς»
σε μια sold out παράσταση, ενώ ακολούθησαν παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη (θ. Αθήναιον), στο μικρό Παλλάς στην Αθήνα (2017-18), σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα καθώς και σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, κάνοντας συνεχόμενα sold out ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών, παρουσιάστηκε στους φοιτητές του Καποδιστριακού αλλά και του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Είδα στο Gazarte την “Ιστορία του ελληνικού έθνους - αλλιώς” από τον Σίλα Σεραφείμ και γέλασα μέχρι δακρύων όχι μόνο επειδή είναι τόσο δυνατό
το χιούμορ του που ξεκαρδίζεσαι θες-δεν θες, αλλά ακόμη γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μεταβολίσεις τόσο σκληρές αλήθειες για τη συλλογική αντίληψη του παρελθόντος και του παρόντος, που καθορίζουν το μέλλον.
Athens Voice

Στην παράσταση όμως γέλασα και ομολογώ ότι την βρήκα αυθεντικά χιουμοριστική.
Ο Σίλας είναι από τους ελάχιστους έλληνες κωμικούς που μπορεί να ισορροπήσει στο λεπτό σχοινί της πολιτικής σάτιρας – κριτικής και να «ενοχλήσει» το κοινό. Δεν λαϊκίζει, δεν υπεραπλουστεύει και έχει την συγκρότηση, που του επιτρέπει να καταπιάνεται με θέματα που μόνο αστεία δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις.
Protagon

Έτσι γελάσαμε (κι αν γελάσαμε!), στοχαστήκαμε, μελαγχολήσαμε γλυκά μερικές στιγμές και στο τέλος φύγαμε με ένα «σοφό» χαμόγελο στα χείλη.
Noizy.gr

Καλά προετοιμασμένος και καθόλου πρόχειρος σε αυτό που κάνει, καυστικός,γλυκός και καθόλου σαχλός, πειραχτικός μα όχι χυδαίος ο Σεραφείμ Σίλας μας χάρισε δυο πολύ διασκεδαστικές ωρες σκηνικής παρουσίας. Ηταν τόσο χειμαρρώδης που ισως το κοινό ήθελε λιγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβει το αστείο....όμως κατα τα άλλα υπέροχος!
Κριτική κοινού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

      ΧΥΤΗΡΙΟ Σημείο Πολιτισμού
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα 3 – 10 – 17 – 24 Ιουνίου στις 21:00
Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: 10 euro – Προπώληση : 8 euro
Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.
Τηλέφωνα κρατήσεων - Πληροφορίες.: 210 3412313 
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς επικοινωνίας

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Stand up comedy με τον Σίλα Σεραφείμ και το καλοκαίρι στον κήπο του Θέατρου ΧΥΤΗΡΙΟ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION