Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, ο οποίος λειτουργεί από το 1923 είχε την ανώτερη τιμή να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κο Προκόπη Παυλόπουλο....

             
Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019...

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, ο οποίος λειτουργεί από το 1923 είχε την ανώτερη τιμή να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κο Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του προέδρου του Ιδρύματος Κου Κωνσταντίνου Τίγκα, προκειμένου να εγκαινιάσει τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συνδέσμου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το πρόγραμμα που προσφέρει ο Σύνδεσμος στους συνανθρώπους και στα παιδιά που έχουν ανάγκη από στήριξη, περίθαλψη, στέγαση, σίτιση, ώστε να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον Αγιασμό, συνομίλησε με τα παιδιά και το προσωπικό και στο τέλος ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους του Συνδέσμου. Επίσης, παρευρέθηκαν η κα Κορωναίου-Κάμπα Σοφία, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα και η κα Τσακιροπούλου Ελευθερία, Διευθύντρια Γραφείου της Υπουργού κας Φωτίου.
Στο Φορέα μας φιλοξενούνται άτομα όλων των ηλικιών. Ο Σύνδεσμος δύναται να περιθάλψει και να φιλοξενήσει και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης της Διεπιστημονικής Ομάδας, λαμβανομένων υπόψη παράλληλα και των κοινωνικών αναγκών των εκάστοτε περιπτώσεων.
Οι περιθαλπόμενοι του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ξεπερνούν τους 290, ενώ παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες 24ωρης φιλοξενίας και υποστήριξης σε 48 ΑμεΑ, στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ο Σύνδεσμος απασχολεί 98 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού:
Ομάδα επαγγελματιών υγείας και εκπαιδευτικού προσωπικού συμπεριλαμβανομένων 1 Επιστημονικού Διευθυντή – Ψυχιάτρου, 1 Παθολόγου, 7 Ψυχολόγων, 7 Κοινωνικών Λειτουργών, 25 Βοηθών Νοσηλευτών και 5 Τραυματιοφορέων.
20 Εκπαιδευτικών - Ειδικών Παιδαγωγών Τμημάτων και Εργαστηρίων, με ειδικότητες όπως: εργοθεραπευτές, εκπαιδευτές εργαστηρίων, γυμναστές, μουσικοθεραπευτές.
22 Βοηθητικών Υπαλλήλων που συμβάλλουν καθοριστικά στην καθημερινή φροντίδα, μεταφορά, σίτιση και περίθαλψη των φιλοξενουμένων στις δομές του Συνδέσμου.
10 Διοικητικών Υπαλλήλων που με ενδιαφέρον αγάπη και φροντίδα καθημερινά είναι δίπλα στα παιδιά.
Το προσωπικό μας επιλέγεται με επιστημονικά κριτήρια και με άξονα το βαθμό κατάρτισης και εμπειρίας στη φροντίδα ατόμων με αναπηρία. Πέρα από τα τυπικά κριτήρια, ωστόσο όλοι οι συνεργάτες μας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη, τη φροντίδα και το ειλικρινές τους ενδιαφέρον στους περιθαλπόμενους μας, δημιουργώντας μια όμορφη, δημιουργική οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει.

Οι εγκαταστάσεις μας, με χώρους συνολικού εμβαδού περίπου 6.000 τ.μ., αποτελούνται από τρία κτίρια:

● Κεντρικό Κτίριο, 4.200 τ.μ.
● Κτίριο «Δημοκωστούλα», 900 τ.μ.
● Κτίριο «Μελά», 750 τ.μ.

Οι χώροι περιλαμβάνουν:

● Αίθουσες Διδασκαλίας
● Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης
● Αίθουσες Δημιουργικής Απασχόλησης
● Αίθουσες αναψυχής, εργοθεραπείας
● Αίθουσες συνεδριάσεων
● Τραπεζαρίες & μαγειρεία
● Δωμάτια με ιδιαίτερο μπάνιο
● Ιατρεία
● Αναρρωτήρια
● Γήπεδο μπάσκετ
● Γήπεδο βόλεϊ
● Νέο, πλήρως ανακαινισμένο Πολυχώρο, με θεατρική σκηνή και σύστημα κινηματογραφικής προβολής:


Ο χώρος αυτός, που αποτελεί στολίδι του Συνδέσμου, μας βοηθάει να ανταποκριθούμε, τόσο στις νέες δράσεις που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, όσο και στο να υπάρχει ένας χώρος επαρκής για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Με τη δημιουργία υπερυψωμένης σκηνής, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν τα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά οφέλη του Θεάτρου, με τη συγκρότηση θεατρικών ομάδων. Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, ανακαλύπτουν νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας, παράλληλα με τη σταδιακή ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Εκτός από τη θεατρική σκηνή, ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται και ως κινηματογράφος. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά του Συνδέσμου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ταινίες εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού περιεχομένου, πάντα σε ασφαλές περιβάλλον και υπό την εποπτεία προσωπικού. Επιπρόσθετα, στη νέα αίθουσα φιλοξενούνται μουσικές βραδιές, συναυλίες, εκθέσεις έργων των παιδιών και πολλές άλλες δράσεις.
Παρέχουμε μεταφορά των περιθαλπομένων προς και από το Κέντρο, με μεταφορικά μέσα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, επανδρωμένα με έμπειρους οδηγούς και συνοδούς.
Υπάρχει πρόγραμμα διατροφής, από Διατροφολόγο με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, το οποίο ετοιμάζεται στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Συνδέσμου.

Τα Τμήματα:

· Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης:
Αποτελείται από ένα ευρύ πλέγμα καθημερινών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, που έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη, τόσο των κοινωνικών δεξιοτήτων, όσο και αυτών της καθημερινής ζωής. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης στην ανάπτυξη και διατήρηση των γλωσσικών, αντιληπτικών και κινητικών δεξιοτήτων.
· Τμήματα Υψηλής Λειτουργικότητας:
Βασικός στόχος του τμήματος αποτελεί η ψυχαγωγία και η κοινωνικοποίηση των ατόμων με νοητική υστέρηση μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι, τις κατασκευές, τις βιωματικές ασκήσεις κ.α. Κύριο μέλημα είναι τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να καλλιεργήσουν τρόπους ανάπτυξης κινήτρων και ενδιαφερόντων.
● Τμήμα Γυμναστικής.
● Τμήμα Μουσικοθεραπείας.
● Θεατρική Ομάδα.

Τα Εργαστήρια:

● Εργαστήριο Πληροφορικής
● Εργαστήριο Κηπουρικής & Κηποτεχνίας
● Εργαστήριο Χειροτεχνίας & Κατασκευής Ειδών Δώρου
● Εργαστήριο Ζωγραφικής & Εικαστικών
● Εργαστήριο Δερματοτεχνίας
● Εργαστήριο Αγγειοπλαστικής

Για τις παραπάνω και για άλλες ακόμη δραστηριότητες καθώς και για το αξιόλογο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο εδώ και 96 ολόκληρα χρόνια, ο Σύνδεσμος αναγνωρίσθηκε ειδικά από το Κράτος και έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την UNESCO.

Η πιο πρόσφατη βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2018, όταν ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, στο πρόσωπο του Προέδρου του κου Κωνσταντίνου - Πολυχρόνη Τίγκα, βραβεύτηκε στην τάξη Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών για το κοινωνικό του έργο.

Τον Οκτώβριο του 2017, κατά την 33η βράβευση προσωπικοτήτων από την UNESCO, με την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Βεργίνας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου τιμήθηκε για το έργο του στο Σύνδεσμο, αλλά και τη γενικότερη κοινωνική του προσπάθεια για την ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών.Τηλέφωνο και Διεύθυνση Συνδέσμου
Β. Μελά 1, Χολαργός 15562 Αττικής
Τηλ:210-6511432, 210-6518719
Fax: 210-6548174
Email: info@coveramea.gr

Διεύθυνση Επικοινωνίας Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ
Μαργαρίτα Δρούτσα Τηλ: 6942065888 - Email: mdroutsa@gmail.com

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, ο οποίος λειτουργεί από το 1923 είχε την ανώτερη τιμή να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κο Προκόπη Παυλόπουλο.... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION