Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Μέσα σε 9 συναντήσεις, θα πραγματοποιήσουμε μια κινητική έρευνα κατά την οποία θα αποδομήσουμε κινησιολογικά στοιχεία του αφρικάνικου χορού και θα τα αξιοποιήσουμε σε ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς!

Στο Σανίδι | Liminal Sundays

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού και ενδυνάμωσης εκφραστικών μέσων για μικτή ομάδα»
Στον 3ο κύκλο Liminal Sundays με θέμα την Σύνθεση δημιουργούμε και παρουσιάζουμε μια χορογραφία σύγχρονου χορού!

Μέσα σε 9 συναντήσεις, θα πραγματοποιήσουμε μια κινητική έρευνα κατά την οποία θα αποδομήσουμε κινησιολογικά στοιχεία του αφρικάνικου χορού και θα τα αξιοποιήσουμε σε ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς!

Αποτέλεσμα των συναντήσεων μας θα είναι η σύνθεση μιας χορογραφίας σύγχρονου χορού την οποία θα παρουσιάσουμε στις 10 Μαΐου στο Kyma Festival 2019!

Εισηγήτρια: Στέλλα Σπύρου
Χώρος Διεξαγωγής: “Ο Χώρος”, Πλατεία Θεάτρου 6-8, 105 52, Αθήνα (Χάρτης).
Ο Χώρος είναι προσβάσιμος σε χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου και διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17 Μαρτίου - 10 Μαΐου 2019.
Ημέρες και ώρες:
Κυριακές
17 Μαρτίου στις 17:00 - 19:30
24 και 31 Μαρτίου, 7, 14 και 21 Απριλίου και 5 Μαΐου στις 12:00 - 14:30.
Σάββατα
6 Απριλίου και 4 Μαΐου στις 17:00 - 19:30. Το Kyma Festival θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαΐου. *Θα πραγματοποιηθούν μερικές επιπλέον συναντήσεις - πρόβες στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ (Σχολή Καλών Τεχνών).

Κόστος Συμμετοχής για τον 3ο κύκλο | Σύνθεση
Για όλες τις συναντήσεις: 90 ευρώ
Μάθημα drop in: 15 ευρώ
*Ειδικές τιμές για άτομα με αναπηρία και ανέργους.

Πληροφορίες για τους τρόπους πληρωμής θα δοθούν μετά την αποστολή των αιτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στο projects.liminal@gmail.com ή στο 6974182293.


Περιγραφή προγράμματος
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους έχουν πάθος για τον χορό και ενδιαφέρονται να διερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους καλλιτεχνικής κινητικής έκφρασης. Τέσσερις δίμηνοι κύκλοι εβδομαδιαίων εργαστηρίων. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί κύκλοι είναι αυτοτελείς ως προς το περιεχόμενο τους
ώστε να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μέρος του προγράμματος, μεταξύ τους όμως υπάρχει μια εξελικτική συνοχή. Έχοντας ως βασικό άξονα τον χορό και την κίνηση, οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν περισσότερες παραστατικές τέχνες όπως το θέατρο, το χοροθέατρο, την φωνητική και τη μουσική, το περφόρμανς, την σκηνογραφία κ.α. Ο κάθε κύκλος θα ολοκληρώνεται με ένα ανοιχτό μάθημα που θα παρουσιάζει τη δουλειά της εκάστοτε ομάδας.

Ο Χώρος

Στο κατάστημα της Πλατείας Θεάτρου η ομάδα συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ στεγάζει τη δραστηριότητά της, δημιουργώντας έτσι έναν τόπο συνάντησης για καλλιτέχνες και κοινό.
Συναντήσεις, πρόβες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και παραστατικές δράσεις πολιτισμού συνθέτουν το πρόγραμμα του «Χώρου». H ομάδα Εμείς με τον Χώρο συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ΠΟΛΗ² στο πλαίσιο της δράσης Κατάστημα στο κέντρο-περιοχή παρέμβασης Πλατεία Θεάτρου. Περισσότερες Πληροφορίες: www.emeis.net.gr

Ο πολιτιστικός οργανισμός Liminal

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός liminal ιδρύθηκε το 2016 με στόχο την μετάβαση σε μια συμπεριληπτική και προσβάσιμη καλλιτεχνική πραγματικότητα.

Διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τέχνη τόσο ώς δημιουργοί αλλά και ως κοινό.

Τα εμπόδια που συχνά θέτουν φυσικά, γλωσσικά, κοινωνικά και άλλα χαρακτηριστικά, ξεπερνιούνται χάριν του καθολικού σχεδιασμού της εκάστοτε πολιτιστικής εμπειρίας.

Η δραστηριότητα του οργανισμού εκτείνεται σε τρεις αλληλένδετες κατευθύνσεις, την παραγωγή θεαμάτων, την συμπεριληπτική εκπαίδευση και την παροχή υπηρεσιών προσβασιμότητας.

Με μια δυναμική ομάδα καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών δημιουργούμε με άξονα τον άνθρωπο, κατευθύνοντας την εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.liminal.eu 
Επικοινωνία: access.liminal@gmail.com

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μέσα σε 9 συναντήσεις, θα πραγματοποιήσουμε μια κινητική έρευνα κατά την οποία θα αποδομήσουμε κινησιολογικά στοιχεία του αφρικάνικου χορού και θα τα αξιοποιήσουμε σε ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION