Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Το ιστορικό θέατρο Απόλλων είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σύρου ...

              

  «Θέατρο Απόλλων»-Ένα κόσμημα στην καρδιά της Ερμούπολης 

Το ιστορικό θέατρο Απόλλων είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σύρου, καθώς αποτελεί έμβλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ερμούπολης. Δημιουργήθηκε το 1864 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό που εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό του από 4 εντυπωσιακά ιταλικά πρότυπα συμπεριλαμβανομένης της σκάλας του Μιλάνου και έκτοτε κοσμεί την καρδιά της πρωτεύουσας Ερμούπολης. Η αυλαία του θεάτρου Απόλλων άνοιξε με έναν ιταλικό θίασο που μεταξύ άλλων παραστάσεων ανέβασε την περίφημη ιταλική όπερα Τραβιάτα. Το αρχιτεκτονικό του μεγαλείο, όμως, δεν κατάφερε να αποτρέψει τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη με την πάροδο των χρόνων. Το θέατρο Απόλλων αναγκάστηκε να κλείσει και να περάσει μια μεγάλη περίοδο ανακαινίσεων και παρεμβάσεων με τη χρηματοδότηση του κράτους, του ΕΟΤ και την καλλιτεχνική επίβλεψη του Δημήτρη Φόρτσα και του αρχιτέκτονα Πέτρου Πικιώνη έως το 2000. Σήμερα το θέατρο φιλοξενεί διάφορες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ Αιγαίου, διάσημα θεατρικά έργα και παραστάσεις παγκόσμιου βεληνεκούς.
Το «Science Behind Music» είναι μια νέα Εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική εκπομπή στο YouTube, με θέμα τις επιστημονικές πτυχές της μουσικής και του πολιτισμού.
Παρακολουθήστε μία ιστορική αναδρομή στο «Θέατρο Απόλλων» της Ερμούπολης, με καλεσμένους τους Γιώργο Μιχαλάκη, Νίκο Ρούσσο και Φώτη Τσαντήλα.
Το «Science Behind Music» στα Social Media: Facebook: http://bit.ly/sbmFb 
Instagram: http://bit.ly/sbmInsta Περισσότερα στο http://sbm.yannisroussos.gr
Εκτέλεση παραγωγής Prisma Audiovisual Projects http://prismaprojects.gr  Οι χορηγοί του επεισοδίου:
Cyclades 24 – http://cyclades24.gr 
Ζάχαρη & Αλάτι: http://zaxarikaialati.gr

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ιστορικό θέατρο Απόλλων είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σύρου ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION