Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Greek Pharmaceutical Students’ Federation - H Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας εν πλήρη δράση !

H Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας (Greek Pharmaceutical Students’ Federation-
GPSF) είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική οργάνωση στην
οποία συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Φαρμακευτικής. Όραμα της
Ένωσης είναι να εκπροσωπεί κάθε φοιτητή φαρμακευτικής της Ελλάδας και να προάγει τη
συνεργασία για την εξέλιξη της φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης. Αποστολή
της GPSF είναι να συμμετέχει ενεργά σε φοιτητικό και επαγγελματικό επίπεδο, φέρνοντας
τη φαρμακευτική, τη γνώση και τους φοιτητές μαζί. Η ομάδα αποτελεί αναγνωρισμένο
μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Φαρμακευτικής ( European Pharmaceutical
Students’ Association- EPSA). Ενισχύουμε τη δραστηριοποίηση των φοιτητών στα
επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε προγράμματα
ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, με
στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ενημερώνονται σε θέματα ιατροκοινωνικού
χαρακτήρα, που ενδιαφέρουν άμεσα την ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα.

  ΔΡΑΣΕΙΣ  ΕΤΟΥΣ  2018

Οκτώ βριος 2018
Fun fact of the month: Ο ορός της αλήθειας
It’s Fun Fact Monday!!!
Εσύ γνωρίζεις τι αποκαλούσαν “Ορό της Αλήθειας” στην παραδοσιακή θεραπευτική;
Ευχαριστούμε πολύ την Αλεξάνδρα Λάμπρου για τον χρόνο που αφιέρωσε και για την προσπάθεια που έκανε ώστε να γράψει το παραπάνω fun fact!
Συμμετοχή στον 10ο Race for the cure
Για άλλη μια φορά φοιτητές, μέλη της GPSF και Καθηγητές μας έτρεξαν με την ομάδα της Uni-
Pharma / Intermed στο Zappeion - Race For The Cureενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Ήσασταν όλοι υπέροχοι!!!
Συγχαρητήρια στους δρομείς μας!!!
Στόχος για τον επόμενο αγώνα να μην χωράμε στη φωτογραφία
Σας θέλουμε στην παρέα μας!
PharmACon: The End
Το PharmACon ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Σας ευχαριστούμε κάθε σύνεδρο, ομιλητή, χορηγό και εθελοντή που βοήθησε με την παρουσία του να γίνει πραγματικότητα αυτό το υπέροχο γεγονός!
PharmACon: Επίσκεψη στη Φαρμακοβιομηχανία ELPEN
Την επόμενη μέρα μετά το PharmACon ακολούθησε η επίσκεψη συνέδρων στη Φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Ευχαριστούμε πολύ την ELPEN για την ξενάγηση και τη δυνατότητα που μας δόθηκε να δούμε πως λειτουργεί ένα εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων εκ των έσω!

Νοέ μβριος 2018
Fun fact of the month: Βαλπροϊκό οξύ
It’s Fun Fact Monday!!!
Εσύ γνωρίζεις πώς ανακαλύφθηκε το βαλπροϊκό οξύ;
Ευχαριστούμε πολύ την Αλεξάνδρα Σταματελοπούλου για τον χρόνο που αφιέρωσε και για την προσπάθεια που έκανε ώστε να γράψει το παραπάνω fun fact!
Ενημέρωση για την Ψυχική Υγεία
Το διήμερο 6 και 7 Νοεμβρίου 2018 η GPSF φόρεσε πράσινες κορδέλες και πραγματοποίησε ενημερωτική δράση με θέμα την ψυχική υγεία, το στίγμα των ψυχικών διαταραχών, τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Η ενημέρωση αφορούσε φοιτητές και πραγματοποιήθηκε στο χώρο των κυλικείων της Σχολής Θετικών Επιστημών. Επιπλέον, στο πλαίσιο της δράσης αυτής δημιουργήθηκε ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο με στόχο να διαπιστωθεί ο βαθμός ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ψυχική υγεία και τις ψυχικές διαταραχές.
Dyslexia Awareness Campaign!
Ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως ο παγκόσμιος μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την δυσλεξία από την παγκόσμια ένωση δυσλεξίας (The International Dyslexia Association). Στο πλαίσιο αυτού η GPSF πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και για το διάστημα 11:00-14:00, Public Health Campaign στο χώρο των κυλικείων της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του βίντεο ZYX challenge
Λίγα λόγια για την δυσλεξία
Η δυσλεξία είναι μια μαθησιακή δυσκολία νευροβιολογικής προέλευσης. Αφορά ένα σύνολο συμπτωμάτων, τα οποία οδηγούν σε ορισμένες δυσκολίες των ατόμων, σχετιζόμενες κυρίως με γλωσσικές ικανότητες , όπως η ανάγνωση, η ορθογραφία και η αποκωδικοποίηση-απόδοση νοήματος κειμένου. Τα άτομα εμφανίζουν δυσκολίες τόσο με τον γραπτό όσο και με τον προφορικό λόγο με αποτέλεσμα η ικανότητα εκμάθησης να δυσχεραίνεται. Οι διαφορές στην εγκεφαλική δομή των δυσλεκτικών ατόμων παρατηρούνται σε ολόκληρο τον εγκέφαλο σε σχέση με των μη δυσλεκτικών.
Έχει διαπιστωθεί η υπεροχή δυσλεκτικών ατόμων σε ορισμένες λειτουργίες αντίληψης που σχετίζονται με την τρισδιάστατη χωρική λογική, τη δημιουργικότητα, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και την τυχαία-συμπτωματική εκμάθηση. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω κανείς συνειδητοποίει την αναγκαία αναθεώρηση της οπτικής μας ως προς τη δυσλεξία. Αντί να ρωτάμε «τι είναι η δυσλεξία;» θα έπρεπε κανείς να αναρωτηθεί «τι μπορούμε να μάθουμε από άτομα με μαθησιακές προκλήσεις, όπως η δυσλεξία;»
#ΖΥΧ challenge
Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους που αφορούν την δυσλεξία είναι πως τα δυσλεκτικά άτομα έχουν την ικανότητα να διαβάζουν αντίστροφα. Με αφορμή την κατάρριψη αυτού ξεκίνησε και η ιδέα του ZYX challenge δηλαδή η εκφώνηση του λατινικού αλφαβήτου αντίστροφα σε λιγότερο από 45 sec. Μην σταθείτε στις αποτυχημένες μας προσπάθειες. Το νόημα κρύβεται αλλού!
ΥΓ.: Αν απορείτε τι συνέβη στα μέλη της GPSF…σε «φαρμακευτικά» λόγια:
Αρχικά συμπτώματα: Σύγχυση, Ταχυκαρδία, Ενθουσιασμός και αναζήτηση ιδεών για νέες δράσεις
Διάγνωση: η ιδέα μιας συνάντησης brainstorming που έγινε πράξη
Θεραπεία: Βίντεο 2:50 min
Δοσολογικό σχήμα :άπειρες πρόβες, 3 ώρες γυρίσματος, 8 ώρες επεξεργασίας
Ανεπιθύμητες ενέργειες: Κόπωση, κίνδυνος εθισμού
Συμμετοχή στην εθελοντική ομάδα του Αυθεντικού
Μαραθωνίου της Αθήνας 2018
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η ομάδα μας ήταν παρούσα με αθλητές και εθελοντές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διοργάνωση. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την παρουσία τους και για την προσπάθεια τους!
Ραντεβού στην επόμενη διοργάνωση!!!!

Δέκέμβριος 2018
1 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS!
 Η νόσος του AIDS προκαλείται από την μόλυνση από τον ιό HIV ο οποίος προσβάλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος αποδυναμώνοντας σταδιακά την άμυνα του οργανισμού. Το 50% των φορέων του ιού δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από αυτόν.
 Σήμερα, οι φορείς του HIV λαμβάνουν κατάλληλη και αποτελεσματική φαρμακευτική θεραπεία με αποτέλεσμα το προσδόκιμο ζωής τους να είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του γενικού πληθυσμού.
 Η πρόληψη της μετάδοσης του ιού καθώς και η άμεση διάγνωση της νόσου είναι καθοριστικής σημασίας για την προστασία του ατόμου αλλά και της δημόσιας υγείας.
Workshop with HelMSIC: Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα
Νοσήματα
Ευχαριστούμε πολύ την HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee για το πολύ ενδιαφέρον διαδραστικό workshop με θέμα «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα» στο πλαίσιο της 1 Δεκεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον HIV! Στο workshop συμμετείχαν μέλη της GPSF και τα snacks ήταν ευγενική χορηγία της Σκλαβενίτης Α.Ε.
Workshop with HelMSIC: Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα
Νοσήματα
Ευχαριστούμε πολύ την HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee για το πολύ ενδιαφέρον διαδραστικό workshop με θέμα «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα» στο πλαίσιο της 1 Δεκεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον HIV. Στο workshop συμμετείχαν μέλη της GPSF και τα snacks ήταν ευγενική χορηγία της Σκλαβενίτης Α.Ε.
Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας
Αθηνών (IIBEAA)
Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το
Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και να ξεναγηθούμε στους χώρους που πραγματοποιούνται οι in vivo μελέτες
BLS Σεμινάριο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
 Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 τα μέλη της GPSF είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα τετράωρο σεμινάριο από τους εκπαιδευτές της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (HCS (Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία)). Οι συμμετέχοντες έμαθαν πως να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε ένα θύμα που βρίσκεται σε ανακοπή (τεχνική ΚΑΡΠΑ), πως να χειρίζονται τον απινιδωτή, πως να αντιμετωπίζουν ένα θύμα που έχει χάσει τις αισθήσεις του καθώς και ένα θύμα με απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα.
 Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποίηση Basic Life Support
(BLS) από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ERC- European Resuscitation Council).
 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εκπαιδευτές που μας δίδαξαν τόσες σπουδές πληροφορίες και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή!
Συλλογή τροφίμων και φαρμάκων!
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείξατε για τη δράση μας που αφορούσε τη συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων! Όλοι μαζί καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 9 κούτες με τρόφιμα, 2 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης για την οργάνωση ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και 1 κούτα με φάρμακα για την οργάνωση World
Pharmacists / Φαρμακοποιοί του Κόσμου ! Σας ευχαριστούμε πολύ ♥️

Επιμέλεια ρεπορτάζ :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Greek Pharmaceutical Students’ Federation - H Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας εν πλήρη δράση ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION