Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ένα έργο που αποτυπώνει τον άνθρωπο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ύπαρξή του...από τον εξαιρετικό και διακεκριμένο Θεοδόση Πελεγρίνη !

«Τρύπιο βαρέλι»
Του Θεοδόση Πελεγρίνη

Τελευταίες παραστάσεις μέχρι 31 Ιανουαρίου

Ένα έργο που αποτυπώνει τον άνθρωπο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ύπαρξή του, αναρωτώμενος την αξία και το νόημα του να ζει ενώ περιπλανάται σε έναν ακαθόριστο δρόμο φοβισμένος, αγνοώντας την παραδοξότητα του μέλλοντος, ένα έργο συναισθημάτων, πολλαπλών αλληλουχιών ζωής, καθημερινότητας, και ανθρώπων, έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη, από 1η Νοεμβρίου, για να ταράξει τα ήσυχα νερά της οκνηρίας όσων ζουν εφησυχασμένοι κάτω απ’ αυτή.
Πρόκειται για μια ιστορία του «Τίποτα» και των «Πάντων».

Το έργο του Θεοδόση Πελεγρίνη, που αντανακλά την πραγματικότητα, την ανησυχία του ανθρώπου του σήμερα για τον άνθρωπο του αύριο, για το μέλλον της φυλής μας, για τον φόβο, ή απλά την «περιέργεια», της καταστροφής αυτού του κόσμου, για την αρχή των πραγμάτων που βαίνουν προς το τέλος τους, θα παραδοθεί στο κοινό προκαλώντας ερεθίσματα για σκέψη, για ερωτήματα που αποζητούν απαντήσεις.
Ένας καθρέφτης στήνεται στο κέντρο της σκηνής, μπορεί ο θεατής να δει την αντανάκλασή του; Μπορεί ν’ αναρωτηθεί;
Το έργο αυτό είναι γραμμένο με σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, σκοτεινό χιούμορ και τρυφερότητα. Ένα κείμενο που εκμεταλλεύεται δημιουργικά τόσο την νοηματική αξία της φλυαρίας όσο και της σιωπής.
Η ζωή θέλει χιούμορ, ακόμη κι αν όσα μας συμβαίνουν δεν είναι αστεία, πρέπει όμως να γελάμε, μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε. Στην παράσταση αυτή βλέπουμε τη ζωή ως κωμωδία ή μήπως πίσω από το κωμικό σκέπασμα βλέπουμε τη ζωή;

* Έχεις ανησυχία για το μέλλον της φυλής μας;
* Ανησυχία; Απλή περιέργεια για το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία.
* Στο τέλος της ό,τι αρχίζει, κάποτε τελειώνει…

Συντελεστές
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία - Σχεδ. Φωτισμών: Άννα Σωτρίνη
Κείμενο παράστασης: Θεοδόσης Πελεγρίνης

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1948 στο Σουδάν από γονείς που ήταν Καρπάθιοι της διασποράς καταγόμενοι από το χωριό Βωλάδα του νησιού. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, του οποίου αναγορεύθηκε διδάκτωρ. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1977.[1] Από το 2010 ως το 2014 διετέλεσε πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,[2] ενώ από το 2001 έως το 2007 διετέλεσε κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών[3] και από το 2007 έως το 2011 πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου.[1]
Εκτός από τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, μεταξύ 1999 και 2002 παρουσίασε εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία. Ακόμη μεταξύ 1993 και 2000 ήταν ο διοργανωτής των συνεδρίων με την ονομασία Παλαιό Πανεπιστήμιοστην Πλάκα της Αθήνας. Από το 2006 έως το 2012 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πρωτότυπα θεατρικά έργα σχετικά με τη φιλοσοφία.[1] To 2007 έλαβε το Α΄ Κρατικό βραβείο δοκιμίου-κριτικής για το έργο του «Από τον πολιτισμό στην πείνα».[4] Τον Οκτώβριο του 2014 τιμήθηκε από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στην ταινία Πανδημία του Δημήτρη Πιατά.
Έχει συγγράψει είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, έργα σχετικά με τη φιλοσοφία.

Πολιτική σταδιοδρομία

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετημένος στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.
Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2016.

Σκηνικά - Κοστούμια: Πάγια Βεάκη
Videoart - Φωτογραφίες: Ευάγγελος Κάλλοου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φιλήμων Ορκόπουλος
Αφίσα: Άγγελος Μπάκας
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Επί Σκηνής

Παίζουν οι : Θεοδόσης Πελεγρίνης και Γιάννης Παπαθύμνιος.
Φιλική συμμετοχή στα videoart: Χρήστος Κάλλοου.

Παραστάσεις
Λήξη: 31 Ιανουαρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Κάθε Πέμπτη στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 10 €
Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 7 €
Ατέλειες ηθοποιών: Ισχύουν εάν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων
Ειδικές τιμές για συλλόγους κατόπιν επικοινωνίας
Διάρκεια παράστασης
70’ χωρίς διάλειμμα

Άντζυ Νομικού
Υπεύθυνη Επικοινωνίας 6932 25 80 73 angienomikou@gmail.com

Θέατρο Αλκμήνη | Αλκμήνης 8| Γκάζι | 210 3428650 | www.theatro.gr

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένα έργο που αποτυπώνει τον άνθρωπο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ύπαρξή του...από τον εξαιρετικό και διακεκριμένο Θεοδόση Πελεγρίνη ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION