Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

H Sigma Media στηρίζει το Θεσσαλικό Θέατρο ...

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018-2019

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2018
«Το θέατρο κάνει τη διαφορά»

5-7 Οκτωβρίου
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ- ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ
ΟΜΑΔΑ «ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ»
Με καλλιτέχνες με αναπηρία και μη
«Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα»

http://www.independent.gr/images/articles/theater/2015/anemistiras-2.jpg
Οι “Εν δυνάμει” είναι μια ανεξάρτητη ομάδα νέων με σωματικές ή νοητικές αναπηρίες, συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων. Συστάθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου το 2008 με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. Έκτοτε οργανώνει, αναπτύσσει και προωθεί μεικτές καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις και, σύμφωνα με τις διακηρύξεις της, επιδιώκει, μέσω της θεατρικής τέχνης, τη ρήξη με την παραδοσιακή αντίληψη του κοινώς αποδεκτού και με τις συμβατικές φόρμες κατανόησης της κοινωνικής ζωής.

13-14 Οκτωβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΦΩΝ «ΤΡΕΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ»
Η μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου
“Η μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου”
του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ
H Θεατρική ομάδα Κωφών δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελείται από κωφά-βαρήκοα άτομα. Μέσα από μια επταετή συστηματική ενασχόληση με την θεατρική δράση, σκοπός της ομάδας είναι να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και την θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά, την νοηματική γλώσσα παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.
Μέχρι τώρα η Ομάδα είχε την τιμή να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς. Ενδεικτικά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Αρχαία Ολυμπία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε), το Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, την Ένωση Κωφών Ελλάδος κ.α. Για την επόμενη θεατρική περίοδο, ένα μέρος των χρημάτων του επόμενου project που αφορά και πάλι στο αρχαίο δράμα, θα επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
28 0κτωβρίου – 21 Δεκεμβρίου 2018

ΠΙΝΟΚΙΟ
Του
Joel Pommerat
C:\Users\HP\Documents\ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ\PINOKIO\foto Δημητρης Μαμιός.jpg

Το Θεσσαλικό θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την μεταγραφή του Joel Pommerat πάνω στον Πινόκιο. Μια άλλη ματιά πάνω στην αλήθεια και το ψέμα που αναδεικνύει τις αντιφατικές επιλογές των παιδιών. Ο Πινόκιο ως μια ιστορία ενηλικίωσης. Πρόκειται για μια νέα πρόταση πάνω στο παιδικό θέατρο με σεβασμό στις εμπειρίες και στην αισθητική των παιδιών της πόλης μας.
Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Παίζουν: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Δημήτρης Μαμιός, Ελένη Παπαθεοδώρου, Ηρακλής Τζαφέτας.


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 – 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ
Διασκευή από το σενάριο της ταινίας του
Βασίλη Γεωργιάδη
Με βάση το κλασικό σενάριο της ταινίας του Βασίλη Γεωργιάδη/Νίκου Φώσκολου, που αναφέρεται στην εξέγερση των ανθρώπων του Θεσσαλικού κάμπου, έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή (μαζί με υλικό έρευνας) αυτό το συγκλονιστικό γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την ιστορία της Θεσσαλίας.
Πρόκειται για μια παράσταση με στοιχεία ντοκουμέντου, περφόρμανς και βέβαια της μυθοπλασίας που στηρίζεται στο σενάριο της ομότιτλης ταινίας.
Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού
Σκηνικά: Απόστολος Βέττας
Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Παίζουν: Θανάσης Ζέρβας - Ιωσήφ Ιωσηφίδης – Μαρσέλα Λένα – Δημήτρης Μαμιός – Αλέξανδρος Μούκανος – Όμηρος Πουλάκης.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Ιανουάριος – Απρίλιος 2019
Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ
Κινητή Θεατροπαιδαγωγική παράσταση με τίτλο ο Εξωγήινος που θα ταξιδέψει μέσα στις τάξεις των σχολείων της πόλης και του νομού μας και της Περιφέρειας. Κεντρικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του διαφορετικού, του Άλλου από τα μέλη της μιας κοινωνίας.
Παραγωγή: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΡΟΔΑ (έδρα Καρδίτσα)
Υπεύθυνες δραματουργίας – σκηνοθεσίας: Δήμητρα Γιοβάνη – Μαρία Μπαρμπάτσαλου.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
2ο έργο
18 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019
Ο ΓΛΑΡΟΣ
του ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Θεσσαλικό Θέατρο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν τον Γλάρο (1895) του Άντον Τσέχοφ, ένα αριστούργημα του παγκόσμιου ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου. Ένα έργο στο οποίο επιστρέφουν και ξανα-επιστρέφουν κορυφαίοι δημιουργοί, καθώς μιλά με χιούμορ και αδυσώπητη αλήθεια για τα μεγάλα θέματα της ζωής.
Με αφορμή αυτή την παράσταση θα συνεργαστούμε με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ στο οποίο θα παρουσιαστεί ο Γλάρος τον Ιούνιο του 2019.

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Συνεργάτης Δραματουργός: Σοφία Ευτυχιάδου
Σκηνικά-φωτισμοί: Richard Antony
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης
Κίνηση: Τάσος Παπαδόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Νεφέλη Παρασκευοπούλου, Ανδρέας Παράσχος
Βοηθοί σκηνογράφου, βοηθοί για φωτισμούς και βίντεο: Φοιτητές/Φοιτήτριες από το τμήμα Εικαστικών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΔΙΑΝΟΜΗ
Σόριν: Θανάσης Μιχαηλίδης
Αρκάντινα: Γιώτα Φέστα
Τριγκόριν: Γιώργος Βεργούλης
Τρέπλιεφ: Γκαλ Α. Ρομπισα
Νίνα: Χρυσή Μπαχτσεβάνη
Σαμράγιεφ: Στέλιος Νίνης
Πωλίνα: Ζωή Ιωαννίδη
Ντορν: Αρτέμης Χαραλαμπίδης
Μάσα: Ιωάννα Δεμερτζίδου
Μεντβεντέγκο: Γιάννης Κοντός
Γιάκοφ: Λάμπρος Γραμματικός
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
22 Μαρτίου – 14 Απριλίου 2019
DOGVILLE
του Λαρς φον Τρίερ
Στην απομονωμένη κωμόπολη Dogville της Αμερικής του ‘30 και του οικονομικού κραχ καταφθάνει κυνηγημένη από γκάνγκστερ η γοητευτική Γκρέις. O νεαρός Tομ – ο διανοούμενος της πόλης– πείθει τους ντόπιους να της παράσχουν άσυλο, παρότι η παρουσία της μοιάζει να απειλεί τον φιλήσυχο χαρακτήρα του τόπου. Προς ανταπόδοση στην εγκαρδιότητα και αλληλεγγύη που αντικρίζει, η Γκρέις παρέχει απλόχερα την βοήθειά της στις δουλειές όλων. Όταν η αναζήτηση της Γρέις από τους διώκτες της γίνει όμως πιο έντονη, οι άνθρωποι της κωμόπολης θα δικαιολογήσουν με το μέγεθος του ρίσκου που αναλαμβάνουν, την ιδιαίτερα σκληρή αντιμετώπισή της Γκρέις η οποία
θα μετατραπεί σε θύμα των ίδιων των ανθρώπων που την προστάτεψαν. Η επώαση του αυγού του φιδιού λειτουργεί με τον ίδιο μηχανισμό πάντα.
Σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης
Η διανομή δεν έχει ολοκληρωθεί

ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
5-6 και 12-13 Νοεμβρίου 2018
Γυάλινος Κόσμος
Του Τενεσί Ουίλιαμς
X:\AGGELOS\Γυαλινος κοσμος\_MG_1598.JPG
Ο Βασίλης Νανάκης τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται θεατρικά στα Τρίκαλα.
Ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει… φυλακή.

Στο έργο εξιστορείται μέσα από τις αναμνήσεις του Τομ η ζωή της οικογένειας Γουίνγκφιλντ, που την απαρτίζουν ο γιος Τομ, η μητέρα Αμάντα και η κόρη Λάουρα. Ο πατέρας τούς έχει εγκαταλείψει για χρόνια κι εκείνοι ζουν σ' ένα δικό τους "γυάλινο κόσμο". Η μητέρα έχει έμμονη ιδέα με τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στο Νότο, ωστόσο τώρα δείχνει την εικόνα της "ξεπεσμένης καλλονής".
Ταυτόχρονα, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, ωστόσο η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Βασίλης Νανάκης Μουσική: Ανδρέας Τσέγας Παίζουν: Αντονέλλα Χήρα, Λίνα Μαργώνη, Άγγελος Αντωνίου,
Βασίλης Νανάκης Σκηνικά - κοστούμια: Εβελίνα Δασκαλοπούλου


19 και 20 Νοεμβρίου 2018
Ομάδα OFF ART
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ
του Άλαν Μπέννετ

Το πρόσωπο του μονολόγου είναι η Λέσλυ, μια ηθοποιός που κάνει τα πάντα για να είναι μέσα στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι της Αγγλίας. Την συναντάμε στην προσπάθεια της να πάρει ένα ρόλο <<...σε μια παραγωγή που κάνουν βίντεο για την αγορά του εξωτερικού με στόχο κυρίως την Δ. Γερμανία...και αργότερα την Τουρκία>> (για τους μη γνωρίζοντες, ερωτική ταινία... με υπόθεση). Η Λέσλυ, προτάσσοντας πάντα τον απαράμιλλο επαγγελματισμό της, συμβιβάζεται χωρίς να ντρέπεται. Γνωρίζει πως δεν είναι καλύτερη από κανέναν και αυτό της δίνει μια ευελιξία τρομακτική, σοκαριστική. Σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο έχει πάντα ένα χαμόγελο για όλους και σχεδόν μια απάντηση για τα πάντα. Με αφέλεια και χιούμορ ξεπερνά κάθε εμπόδι
αβάσταχτη!
Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Νανάκης Ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη Κινησιολογία: Βασίλης Νανάκης, Ρούλα Καραφέρη Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σταυριανός Σκηνικά - Κοστούμια : Εβελίνα Δασκαλοπούλου Φωτισμοί : Βασίλης Νανάκης Μακιγιάζ: Δημήτρης Τσαπραλής

4-5 και 11-12 Φεβρουαρίου 2019
Ομάδα «Πασπαρτού art and more»
Ζαν Κοκτώ
Μονόπρακτα
Το πανηγύρι. Η ανθρώπινη φωνή. Η ψεύτρα.
Ο Ζάν Κοκτώ υπήρξε μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα του μεσοπολέμου και της γαλλικής πρωτοπορίας. Στα τρία αυτά Μονόπρακτα κινείται από το μελόδραμα στο τραγικό με ένα ιδιαίτερο κωμικό τρόπο. Από την γυναίκα που βιώνει την ερωτική εγκατάλειψη και οδηγείται στην αυτοκαταστροφή στην αναζήτηση του ουτοπικού έρωτα ιδωμένη από μια αθώα παιχνιδιάρικη ματιά έως την ψεύτρα. Ένα κείμενο υπαρξιακό για την αλήθεια και το ψέμα. Τελικά η τέχνη είναι ένα ψέμα που λέει πάντα την αλήθεια.

Μετάφραση Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία Χρυσούλα Χρήστου.
Μουσική Θέμις Σαμαντζής.
Σκηνικά - Κοστούμια Δώρα Παπαδάκη.
Ερμηνεία: Χρυσούλα Χρήστου.

ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Ειδικά αφιερώματα θα γίνουν για τη μέρα του Ολοκαυτώματος.
Η ημέρα της Γυναίκας θα τιμηθεί με αφιέρωμα στις πρώτες Λαρισαίες φεμινίστριες.

Θα ακολουθήσει ο επιτυχημένος θεσμός της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, μετά το Πάσχα.
Κυριακή Σπανού
Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Θεσσαλικού Θεάτρου

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
2018-2019
«Για ένα θέατρο στο επίκεντρο,
του τόπου και της κοινωνίας»

Πέρσι ήταν μια χρονιά μεταβατική για το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Με τόλμη διεκδίκησε την παρουσία του στο σύγχρονο σκηνικό της τέχνης του θεάτρου ιδρύοντας την Πειραματική Σκηνή με στόχο να παρουσιάζει τις νεότερες τάσεις της σκηνικής τέχνης.
Το καλοκαίρι παρουσίασε την κωμωδία ρεπερτορίου του Ζωρζ Φευντώ Από το Γάμο στο Διαζύγιο; στο μεγάλο κοινό του Κηποθεάτρου και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα στηριζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Την παράσταση είδαν 5.420 θεατές σε 18 παραστάσεις.
Η περιοδεία εδραίωσε πάλι την παρουσία του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ σε πολλές περιοχές της χώρας.
***
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη θεατρική περίοδο 2018-2019.
Το νήμα που συνδέει τα έργα που απαρτίζουν το ρεπερτόριο της σεζόν 2018-2019 είναι ο τόπος και η κοινωνία.
Επίκεντρο του φετινού ρεπερτορίου είναι το έργο της Κεντρικής Σκηνής Το ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ, το οποίο είναι μια διασκευή του σεναρίου της κινηματογραφικής ταινίας που αναφέρεται στο κήρυγμα του Μαρίνου Αντύπα και στα γεγονότα που οδήγησαν στην εξέγερση του ΚΙΛΕΛΕΡ. Το έργο είναι αφιερωμένο στους κατοίκους της Θεσσαλίας και τους αγώνες τους.
Το δεύτερο έργο της Κεντρικής Σκηνής εγκαινιάζει μια ουσιαστική συνέργεια με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και παρουσιάζει το Γλάρο του Άντον Τσέχωφ, ένα έργο για τη σύγκρουση επαρχίας και κέντρου, μητέρας και γιου και για τη μοναχικότητα του δρόμου της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην επαρχία. Επίσης επιχειρεί μια συνεργασία με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, στο οποίο θα παρουσιαστεί ο Γλάρος.
Η Παιδική Σκηνή παρουσιάζει σε Πανελλήνια πρεμιέρα τη διασκευή του ΠΙΝΟΚΙΟ απ΄ τον Ζοέλ Πομερά, τον σπουδαιότερο σύγχρονο Γάλλο δραματουργό, που διαπραγματεύεται τη δύσκολη ενηλικίωση ενός αγοριού και την έξοδό του στην κοινωνία, σε μια κοινωνία όπου η αλήθεια και το ψέμα παλεύουν συνέχεια… Η παράσταση ανεβαίνει στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο και όλο το Δ.Σ της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η επιλογή αυτή δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσει έγκαιρα η Παιδική Σκηνή τις παραστάσεις της και να λειτουργήσει συγχρόνως και η Κεντρική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Μέρος των δραστηριοτήτων της Παιδικής Σκηνής είναι η δημιουργία μιας κινητής Θεατροπαιδαγωγικής παράστασης με τίτλο ο Εξωγήινος που θα ταξιδέψει μέσα στις τάξεις των σχολείων της πόλης και του νομού μας. Κεντρικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του διαφορετικού, του Άλλου από τα μέλη της μιας κοινωνίας. Υπεύθυνες δραματουργίας – σκηνοθεσίας: Δήμητρα Γιοβάνη – Μαρία Μπαρμπάτσαλου (Κοινωνική Συνεταιριστική επιχείρηση ΡΟΔΑ, με έδρα την Καρδίτσα).
Η Πειραματική Σκηνή, για δεύτερη χρονιά μας εισάγει σε σύγχρονα και συχνά αμφιλεγόμενα κείμενα. Θα ανεβάσει το Dogville του Λαρς Φον Τρίερ, ένα έργο σκληρό για την «ασθένεια» των μικρών κοινωνιών και του φασισμού που μπορούν να εκθρέψουν.
ΜΕΤΑΚΛΗΣΕΙΣ
Θα συνεχιστούν οι μετακλήσεις του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ την άνοιξη και το Φθινόπωρο. Ειδικά για το Φθινόπωρο το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ κάτω από τον τίτλο «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ» θα φιλοξενήσει με μεγάλη χαρά δύο πολύ ιδιαίτερες παραστάσεις. Η μία είναι η παράσταση της ομάδας ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα, μια παράσταση με καλλιτέχνες με αναπηρία και μη, που παίχτηκε πρόπερσι στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Η δεύτερη παράταση είναι Η μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ από την ομάδα Κωφών και Κωφαλάλων «Τρελά
Χρώματα». Δύο συγκλονιστικές παραστάσεις που δείχνουν ότι κοινωνία είμαστε μόνο όταν όλοι μαζί κοινωνούμε τις αξίες μας.

ΔΕΥΕΤΡΟΤΡΙΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ένας νέος θεσμός είναι η φιλοξενία επαγγελματικών θεατρικών ομάδων της Λάρισας και της Θεσσαλίας εν γένει στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ και η ανάδειξη της πολυφωνίας της καλλιτεχνικής σκηνής του τόπου.
Τόπος και κοινωνία και πάντα το δύσκολο μαζί, ο άξονας του φετινού ρεπερτορίου.
ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Ειδικά αφιερώματα θα γίνουν για τη μέρα του Ολοκαυτώματος.
Η ημέρα της Γυναίκας θα τιμηθεί με αφιέρωμα στις πρώτες Λαρισαίες φεμινίστριες.
Άλλωστε το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ με τη μεγάλη παράδοση, το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό, τη γενναιόδωρη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων και τη στρατηγική του θέση στο κέντρο της χώρας μπορεί να είναι ένα θέατρο πρότυπο για την Περιφέρεια καλλιτεχνικά και κοινωνικά.

Οι άνθρωποι
Τη σεζόν 2018-2019 έχει γίνει η προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί ένας μικρός πυρήνας ηθοποιών από τη Θεσσαλία που πλαισιωμένος και από άλλους ηθοποιούς θα πάρουν μέρος σε περισσότερες από μία παραγωγές του θεάτρου, με στόχο μεσοπρόθεσμο τη δημιουργία ενός ανσάμπλ, ενός μονιμότερου θιάσου. Το θέατρο ανοίγει την πόρτα του σε νέους πολύ αξιόλογους δημιουργούς.

Κυριακή Σπανού
Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Θεσσαλικού Θεάτρου

Επιμέλεια ρεπορτάζ :  Sigma  Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H Sigma Media στηρίζει το Θεσσαλικό Θέατρο ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION