Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η Μαριάννα Λαγουμίδη και το i-paidi.gr στο σημερινό μας Action !Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε ο διαδικτυακός τόπος www.i-paidi.gr. Ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων επιστημόνων σχετικά με τη Διάσπαση Προσοχής του Παιδιού (ΔΕΠ-Υ) δίνει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα. Με άρθρα και mails, απαντά σε ερωτήματα και απορίες γονιών, εκπαιδευτικών και φοιτητών. Ενημερώνει έγκυρα με θεωρητικές και πρακτικές συμβουλές. Συμπληρωματικά, δίνει τη δυνατότητα διαλόγου μέσω skype Προτείνει δωρεάν εξειδικευμένους λογοθεραπευτές, παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, προκειμένου να μειωθεί το άγχος των γονιών. Παρέχει ειδικές εκπτώσεις σε επιλεγμένους επαγγελματικούς χώρους, σχετικούς με διακοπές, ψυχαγωγία και βιβλία, πανελλαδικά. Το i-paidi έχει σκοπό να βοηθήσει χιλιάδες γονείς που τα παιδιά τους ηλικίας 1–12 ετών έχουν δυσκολίες Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) στην καθημερινή τους ζωή. Θέλουμε να τα ενισχύσουμε. Τα παιδιά αυτά παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις πραγματικές δυνατότητές τους και σε αυτές που τελικά αξιοποιούν. Στην ιστοσελίδα αυτή, οι γονείς μπορούν να βρίσκουν τέτοιο υλικό, ώστε το παιδί τους όχι απλά να τα καταφέρνει αλλά να θριαμβεύσει. Το i-paidi είναι πρόκληση. To i-paidi στοχεύει να δώσει στους γονείς των παιδιών με ΔΕΠ-Υ άμεση βοήθεια, ενημέρωση και καθοδήγηση προκειμένου να βρίσκουν λύσεις και να νοιώθουν σιγουριά έχοντας πλάι τους έναν εξειδικευμένο φίλο. Υποσχόμαστε # δωρεάν πρόσβαση σε ειδικούς καθημερινά (εξειδικευμένοι λογοθεραπευτές, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, παιδαγωγοί) # δώρα και εκπτώσεις σε δραστηριότητες ή προϊόντα που εξυπηρετούν το παιδί με ΔΕΠ-Υ και την οικογένειά του (βιβλία, camp, διακοπές, ιατρικές συμβουλές, σχολεία) # ασφαλή διάλογο με άλλους γονείς παιδιών με ΔΕΠ-Υ σχετικά με ίδια θέματα ενδιαφέροντος # βοήθεια στους γονείς για να αναγνωρίσουν και να χειριστούν ανάλογα το παιδί τους αξιοποιώντας τις ικανότητές του # σεβασμό στις εξατομικευμένες πληροφορίες που δίνει ο γονιός # προτάσεις για τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού με ΔΕΠ-Υ , και για διασκέδαση και για επιμόρφωση. Ακριβώς αυτούς τους τομείς χρειάζεται ο γονιός για συμπαράσταση, για να μειώσει το άγχος του και για να ενδυναμώσει την πρόοδο του παιδιού του με ΔΕΠ-Υ. 
Αποκλειστική συνέντευξη της Μαριάννας Λαγουμίδη, δημιουργού του i-paidi.gr στην εκπομπή Life In Colour,της Στεφανίας Βαλσαμάκη.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Μαριάννα Λαγουμίδη και το i-paidi.gr στο σημερινό μας Action ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION